En tisdag med sol och bad och lite annat..

Vaknade sent idag med:) Härligt.. en försmak av hur semestern ska bli kanske!
Om 2 veckor har jag semester. De ska bli så skönt...

Var en sväng till karlskoga idag, var på öb och lidl. Hämtade F och körde han till tandläkaren och sen tillbaka till sin mamma. Han ska hem på torsdag. Sen åkte vi till stranden för de var ju så varmt åt mirre efter att ha suttit i bilen en bra stund.
De var lugnt på stranden och efter en timme var de bara vi kvar där haha..
Men de gjorde inget.
Nu regnar det!

Fick ett trevligt sms innan idag, de stog "Varor från bredbandsbolaget hämtas efter 17.00 på OK/Q8 Degerfors....."

Så på vägen hem svängde jag inom där, trots att kl bara var 15 men paketet hade redan kommit.
Detta var i!!!!:)

Så nu blir de surfa i husvagnen i sommar:)
Vi har ju ett mobilt bredband redan

Men den lilla bärbara vi hade till den har vi sålt, men vi har en gammal bärbar med, de går ju o surfa på den men de är också typ allt som funkar på den haha..
 Men så nu har vi en ny liten bärbar igen:)
Men sen ska jag ha en rosa bärbar de har jag bestämt, men de blir inte än..




M på stranden idag..

Innan idag så prata jag i telefon, så tyckte jag de blev så tyst och de gör en lite misstänksam, jaha va hittar hon på för hyss nu då!!
Kommer in i kontoret och hittar M i sin gekåskundvagn läsandes en tidning!!
Hon är för rolig!






Pottdags

Har försökt med pottan lite då och då de senaste dagarna men utan resultat.
Så imorse när vi tog av nattblöjan efter vällingen så satte jag pottan i hallen, så satt mirre där en stund men de kom inget och hon hade inte tålamod och sitta still, men så hämta hon en leksak och satte sig där igen, gick runt lite i hallen och satte sig lite och om igen, jag gick in i köket med lite disk, så hörde jag hon satte sig där igen. Sen sa hon de kom bajs så jag skyndade mig dit inget bajs men kiss!! Kanske har de lossnat med pottan nu. Hon har bajsat flera gånger förut på pottan men bara kissat en gång förut och då blev hon lite rädd. Men nu gick de bra:)
Bjuder på en pottbild från i våras:)



EMG?

Kan inte sova för de är så varmt..
Så istället sitter jag här och söker lite information (mer info än jag borde veta, nu kommer jag aldrig somna). Fick min kallelse till röntgen idag, så den 23e ska jag på röntgen.
Fick för nån dag sen med ett brev från läkaren där han skriver att han beställt en förnyad nervundersökning där fler nerver än hittills ska undersökas.
Så nu hitta jag lite information, gjorde ju en ENeG=Motoriska resp sensoriska nerver stimuleras med elektriska stötar och de erhållna svaren registreras med ytelektroder som elektrisk aktivitet från en aktiverad muskel resp nervsignaler i sensoriska nervfibrer  för ett tag sen.

Men nu hittade jag på nätet att man brukar göra en EMG också eftersom undersökningarna kompletterar varann. Så frågan är om jag kommer få göra en ny ENeG på fler nerver eller om de blir en EMG????

EMG=EMG-undersökningen utförs alltid av läkare. Vid undersökningen registreras den elektriska aktiviteten med hjälp av en EMG-nål (av typen kanyl med en elektrisk ledare i mitten) i ett antal muskler (i allmänhet minst 2-5 muskler) då muskeln befinner sig i vila, vid lätt kontraktion samt vid maximal kontraktion
Aj de låter smärtsamt. Sticka in en nål i storlek som en kanyl i en muskel och sen hålla på och spänna och greja med muskeln!
Men visst jag kommer göra de, skiter i om de gör asont bara jag får nåt jäkla svar nångång på vad som händer med mina händer, haha liten ordvits där med!!:)

Imorse var min ena hand helt svullen och stel när jag vaknade. Har haft ganska svårt för att ta saker idag, men de är kanske inte så konstigt med tanke på att jag jobbat 7 dar i rad. Fick även några gånger under gårdagen "domningsattacker" Ena gången stack de så mycket i fingrarna att jag ville skrika men jag bet ihop ist.

Had eju även fått remiss till yrkesmedicinska kliniken. vet inte ens var de finns men örebro antar jag.

Nej nu ska jag prova sova igen..


M tog sig ett kvällsdopp, nån minut efter jag tagit bilden så hoppar hon i poolen, med blöja skor o allt..




Stranden

Ja de blev några timmar på stranden för oss..

M hitta en kompis som är lika gammal som henne, Martin som kommer gå i samma klass som henne.

Han var väldigt intresserad av hennes krokodil så han erbjöd henne massa av hans leksaker för att han skulle få leka med krokodilen men m brydde sig inte om de hon hade fullt upp med och kolla på när han lekte.



Nu har vi varit hemma en stund och har precis fyllt mirres pool. Så imorn förmiddag får hon bada i den.

Guuud så varmt de är

Jag vaknade 9.30 av att de var såååå varm så man knappt kunde andas i sovrummet.
Gick upp o kollade termometern på verandan. Strålande sol och 33 grader varmt!!!
Skulle ju köra ett tag här hemma med städning, men nej de går inte! M svettas i bara blöjan! Så de blir stranden så fort diskmaskinen är klar.

Tycker jag förtjänar en slappedag, gårdagens eftermiddag på jobbet var total katastrof.
A och M var med då med. Först ska jag ta in korna borta på ängen, hör hur de i sinhagen råmar och de är världens liv och kvigorna i hagen bredvid springer fram och tillbaka längs stängslet som skiljer dem åt och kollar oroat mot sinkorna som höll till uppe vid ekarna, de är en bra bit dit bort så jag ser inte exakt men jag förstår vad som hänt när jag hör dem i sinhagen råma. Nån har kalvat i hagen och nu är de fullt slagsmål om kalven!
Så de är bara att ta sig dit fort, ser att 549 kalvat men 525 har fått för sig att de är hennes kalv så de är totalt galna och de buffar och stångar på kalven så den ska resa sig.
Går inte att gå in dit för då skulle jag med bli nerstångad på en gång, har redan råkat ut för de en gång, nejtack aldrig igen, kunde knappt sitta på flera dar.
Så jag kan bara komma på en sak att göra då alla är bortresta på gården. Hämta stora traktorn. Så med mirre o A på passagerarplatsen kör vi in i hagen, några av de andra sinkorna går in i lagårn när jag öppnar, de vill äta men 525 och 549 vill inte lämna kalven, så jag kör bort dit men de skiter totalt i traktorn och att jag tutar och kör mot dem. 525 snarare verkar stånga mot traktorn och skopan!
Så stannar med skopan nära kalven så hoppar jag ut och ställer mig bakom skopan och drar in kalven i skopan och A lyfter upp den så kör vi iväg med kalven. Den går inte, så jag får springa bort och hämta en skottkärra,att ta den i.
Sen var jag bara 1.5timme sen med mjölkningen!
och stackars kalven har troligtvis fått bakbenet stångat ur led, för den kan inte resa sig och inte stödja på benet. Jävla galna kor, de blir som hysteriska när de gäller kalvar. Även om de inte ens är deras kalv!
Fick ge den ur flaska så den fick i sig råmjölk iaf!
Under tiden jag mjölkade så gick A och M bort till äggboden och köpte glass.
Så vid 19-tiden var jag klar!

Fan va skönt de är o va ledig!!

Nej nu ska vi packa strandväskan, drickorna ligger på kylning i frysen. Sen bär de av:)





Äntligen snart över

Då är denna veckan snart över, äntligen säger jag bara..
Har jobbat alla dagar och hela helgen.
Nu är de bara em-mjölkningen kvar, så totalt 2.5 timmes jobb kvar. Sen får jag va ledig i 2 hela dagar:)
Ska bli så skönt, och ska ligga på stranden och lata mig, och sen blir de jobba ons-fre, bara 3 dagar den veckan:) Gött.. och till helgen blir de troligtvis camping i sjötorp, de ligger ca 10mil härifrån,kolla in på sjotorp.nu

Nej nu ska jag göra mig klar att åka.

De är så varmt så man smälter bort!!

Hjälp i lagårn

Idag när jag vaknade vid 4-tiden så var min allergi hemsk, ena ögat va helt igensvullet och de bara rann om de. Men eftersom jag är den enda som kan jobba idag så kunde jag inte göra nåt åt de , utan tänkte att jag får mjölka och se hur de blir sen, om de blir bättre eller inte.Som tur va blev de bättre. Kliar fortfarande emellanåt men svullnaden har gått ner.

Förmiddagen spenderades mest i soffan på verandan, men lite i trädgården med.

M och jag myser i soffan med lite fika.


Sen blev de sååå varmt så mirre lekte med vatten på verandan

Men de var ju jättevarmt så till slut åkte poolen fram:)





När jag skulle tillbaka och mjölka em-passet så fick jag sällskap:)

A och M följde med, alltid kul med sällskap på jobbet.




Nu är de Dexter-maraton på tv6, de är min favvo serie. Helt klart! Så bra...

Nej vi höres tjingeling...



Grrrr

De är helg, okej kul, men inte för mig, det betyder jobba delat pass lör-sön!

Men sen är jag ledig mån-tis:)

Har haft en hel del att göra de senaste dagarna.

I onsdags var de ju Mirres födelsedag, så vi firade henne med tårta och lite kalas.
Sen på eftermiddagen åkte vi till crossbanan i strömtorp och kollade på när magnus var på cross-skola.





M leker

I torsdags var barnen hos farmor på eftermiddagen. De var ute nästan hela tiden och lekte och köpte glass av glassbilen, eller glassgubben som miranda säger.


m har sin gamla 3hjuling hemma hos farmor nu, så hon har nåt och leka med där.


M med humlan och fifi på studsmattan


Var på några beten idag igen, körde förbi gamla huset igen så jag tog en bild lite snabbt i farten.
Så såhär bodde vi förut, jag hann bo där i 2 år.



Nej nu ska jag natta mirran, sen blir de nog kolla film i sängen men då somnar jag alltid..

25e

Idag var jag på lite fler beten, västra kärne och mörtbäcken. Sen var de de gamla vanliga, fodra och mjölka osv. Hann med en snabb tvätt av bilen imellan med.
Sen var de hämta barnen och hem och göra kvällsmat. Barnen åt tårta som efterrätt:) Så de va nöjda (F iaf, M är inte så intresserad av att äta nåt just nu)

Så nu sover Fo A, M ligger och myser framför tvn och kollar på miffy.

När posten kom idag så var F ute så helt plötsligt skrek han Där är en BRpåse i posten!!
Då var de paket i till M från Eric (hennes blivande klasskompis), en baby bratz docka. Så M var sååå glad. Får tacka dem när vi ses nästa gång, vet inte när de blir för hans mamma ska ha barn vilken dag som helst, beräknad till i måndags.

Sen nu ikväll fick hon paket av monika, en vän till barnens farmor. En kitty handväska med godis i.



Allergin är värre än hemsk idag, utrota rajgräs o ängsvingel!!
De komiska i de hela är ju att de är en av de vanligaste grässorterna man brukar ha på betesmarken och vallar!
Min jäkla tur eller hur!! Jag går på beten varje dag och grässkörden börjar vi med nästan vecka! Så får ladda upp med massa medicin på jobbet så man överlever utan och klia ut ögonen!


Nej nu ska jag ta ut en björnbär/rabarberpaj ur ugnen. Ha d bra..






Grattis Miranda 2 år

Så idag blir tjejen hela 2 år! Tiden går fort:)

Jobbade till 9 sen blev de fika och lite kalas när jag kom hem. Kusinerna från eskilstuna kom med paket och faster hade skickat med tårta:)

  



Såhär glad blir man när man får ett katthotell med massa saker:)

Blåser ut ljusen


M med fifi och humlan



Nu ska vi gå ut och leka:)
Tack för alla fina presenter och den goda tårtan:)


 

Dagen före..

Jobbade morgon och förmiddag, eftersom chefen är bortrest så är de jag som ansvarar för betena, och tillsynen på kvigorna så vid 7.30 begav jag mig till bjurtjärn, först till gustavssons
De kom direkt och blev glada över "godiset" jag hade med

Sen vidare till kärret, de var inte lika glada, lite misstänksamma så jag fick gå till dom istället för de kom inte till stället jag la deras godis.

De syns knappt men de är borta vid skogen i mitten av bilden. Källmos Hero går här med, så jag lät dem vara efter de fått godis. Han är beskyddande av sina "tjejer"! Så man vill ju inte tränga sig på:)

Sen var de att åka tillbaka till jobbet och släppa ut de andra.


Körde förbi vårt gamla hus i kyrksten på vägen till betena. De såg sig likt ut, saknar de faktiskt inte särskilt.


Stranden o bryggorna i kyrksten, där har man badat.

På vägen hem blev de en sväng inom kronhallen och handla lite sen hämta jag micke och magnus, så åkte vi hemåt och packade lite saker och for till gropen, jag o M skulle egentligen va hemma o baka men vi följde med ändå.
Så bakningen fick jag göra nyss. Kanelbullar och muffins med vit choklad frosting.


Nej nu ska jag fixa lite inför imorn, ska jobba först sen ska jag skynda mig hem, för vid 10 kommer de gäster.
Då blir de tårta och fika och masssaaaa paket till lillan som inte är så liten längre:)


Man blir hungrig av att kolla på när andra åker:)
De va vi , micke o magnus och hasse och hans barn.


M igår på studsmattan

Nej nu ska jag sova, mycket som händer imorgon:)




Ny header

Gjorde en ny header nyss, kände att de behövdes lite uppdatering på bloggen. Är inte riktigt nöjd men sparade ändå. Får vara så tills jag kommit på nåt bättre.

Har huvudvärk nu, ska nog ta en macka framför tvn..

Söndag och de regnar igen

Igår var de fint väder, solen sken och man trodde sommaren var här men nää, idag öser regnet ner, har till o med haglat i degerfors. Men de gör mig inget egentligen, jag har inte semester förrän om 3 veckor. Då kan de blir varmt så vi kan vara på stranden varje dag.

Igår var vi hemma mest, var en sväng till degerfors till micke o ingela med lite stolar o sånt vi lånat till festen, och handlade lite. Sen på kvällen så plockade jag och M rabarber i trädgården och gick in och bakade en rabarberpaj, så svärmor och Monika kom vid 21-tiden och fikade en stund.

Idag har varit en seg dag, orkar ingenting. Vid 9.30 skjutsade jag svärmor och Monika till buss-stationen i karlskoga, de ska på kryssning. Har tvättat en maskin tvätt och lekt med M ute en stund. Ätit mat och nyss fikade vi på pajen som blev över från igår. M är supertrött och klängig så ska snart lägga henne.
Hon har lekt med sin docka som pratar/äter/rapar/sover idag, för vi satte i nya batteri. De är säkert nån månad sen minst som de tog slut.


En suddig bild på M, och dockan i sina liiite förstora kläder!


M lekte med rutchkanan medan jag grillade igår








Regnet öser ner

Ja regnet öser ner i svartå!
Men de gör inget för vi hade uppehåll o fint igår:)
Kom 23st, så de blev bra fest  med mycket mat och tårta:)


Såhär såg de ut från verandan!



En glad tjej som hade jättekul:)


Nu slappar vi i soffan och ska ta lite jordgubbstårta snart som blev över:)


Glad Midsommar

Glad midsommar på er alla. Har inte fyllt på telefonen så kan tyvärr inte svara på allas sms. Desamma till er alla som skickat till mig/oss.

I förmiddags var vi och firade Pontus sen var vi vid folkets hus en stund.

'
Sommarfina barn


Syskonen Lundberg Midsommar 2009

Nu sover Mirre en sväng, skönt både för mig och henne, hon orkar va vaken ikväll och jag hinner förbereda lite:)
Kommer nog bilder från kvällen sen.

Nej nu ska jag ut och hjälpa till med borden.



Torsdag

Imorse kl 7 var vi på maxi haha, de va faktiskt ovanligt mycket folk för att vara kl 7 på morgonen!!
Sen kl 10 var jag hos läkaren, blev lite mer undersökning av händer/armar/nacke, och blodprov! Först stack hon i vänster arm, oj den rulla iväg sa hon och krävde omkring med nålen i armen, efter en stund "nä vi får nog sticka om"
,så börja hon hålla på med höger, efter många om o men så lyckades hon tappa 5 provrör med blod!
De var till prover för reumatism och lite annat.
Sen ska jag på röntgen av händer/armar med. Så får vi se vad de visar, han skulle även skicka remiss till klinisk yrkesmedicinska kliniken eller vad de nu hette. Så ska de utreda om de är vibrationsskador från jobbet.

Miranda fick en tidig födelsedagspresent idag
                                                                            Fram
Bak
En klänning, blir de väder kanske hon kan ha den imorgon med vita leggins

Nej nu ska jag återgå till köket, har gjort egen potatissallad och nu bakar jag tårtbottnar till jordgubbstårtan till imorgon. Vi blir nog nämre 20 personer här hemma i trädgården, hoppas vädret är med oss.
Imorgon på förmiddagen ska jag och barnen på lite kalas för pontus sen ska vi till folkets hus och barnen ska dansa lite runt midsommarstången och få glass, och så ska vi kolla på dansuppvisning. Sen vid 17-tiden dyker de flesta nog upp här hemma och grillningen och festen börjar. A var på systemet idag och köpte cider till mig:) Fast de hade inte den sorten jag ville ha men han hitta andra:)
Nej åter till kökstjänst!




onsdag och sol!

Idag var de varmt och jobba, de andra dagarna i veckan så har de ju varit mulet och regnigt. Knappt nån flugor alls i mjölkstallet, idag var de varmt och sol och på direkten vimlade de av flugor!!
Jobbigt, korna blir så irriterade då och sparkar och håller på..

Idag jobbade jag 12.17.30. Sen jag kom hem har jag bara slappat och nattat mirre och kollat lite på matrix, satt igång och hängt en maskin tvätt och eldat, nu ska jag ta ett bad:)
Imorgon så är de fullt upp.
Kl 7.00 ska hela familjen Lundberg stå och hänga på låset på maxi i kristinehamn. Haha vi och de andra pensionärerna!
Ska storhandla inför midsommarhelgen.
Klockan 10 ska jag vara tillbaka i Degerfors hos läkaren. Klockan 12 är de personalmöte på jobbet och sen ska jag mjölka. Men sen är jag LEDIG:) Fre-sön.
Kan behövas nästa vecka blir stressig!
Jobba morgon och förmiddag mån tis o ons, jobba em tors o fre, jobba morgon fm och em lör och sön!
Chefen är på semester och jag kommer få ha koll på massa extra som de annars fixar. Håll tummarna för mig att inget oförutsätt händer!! T.ex nåt går sönder eller korna rymmer eller nåt!!
Dessutom på onsdag så fyller lillan 2 år!! Kan inte fatta de, hon är så stor och duktig nu:)
Så på onsdag blir de kalas på eftermiddagen med:)

Nej nu väntar badet på mig:)




Duktiga mig! och Värmlandspojkarna!!

Vi ska gå ut med båten och hångla till låten, låten som vi hörde när vi träffade varann, ja vi ska gå ut med båten och.....
Har fått den låten på huvudet!!



Har nu dammsugat hallen o vardagsrummet och plockat i ordning allt och dammat och moppat golven och piskat mattorna och tagit bort några fläckar som var på mattan.
Bara köket och disken kvar sen är allt klart:)
Förutom lite tvätt o så, men de blir de ju alltid när man har barn.
Men nu är de värsta klart:)



Work work work

Imorse fick jag nästan en chock , var uppe vid spannmålskrossen och klockan var runt 6.
De var helt tyst och inte en människa var i närheten. Chefen sov bergis.
Ser nåt svart i ögonvrån, höll nästan på att tappa balansen och ramla ner i foderladan haha..
En självgående gräsklippare kommer därute!

Den svarta grejen vid blommorna smög omkring hela morgonen och klippte helt knäpptyst!
Hahah!!!

Nu håller jag på att städa lite, har rensat lite bland alla miljoners triljoner leksaker som M hade i vardagsrummet. Nu ligger de prydligt i 3 backar med lock.
Så nu ska jag ge mig på att damma lite, dammsuga och moppa golv om jag orkar/hinner.

Ikväll ska jag springa.. Min ben känns som geleklumpar så de ska bli kul och se hur de går!


Äggggg

Håller på och kokar ägg till kvällsmaten, jag och A har städat hela kontoret och fixat och dammat och rensat undan grejer som bara blivit inslängda här för de inte ska ligga framme och skräpa..
Men nu är de finfint!

Prata med jobbet förut, ska ha möte på torsdag inför nästan vecka då jag ensam ska ansvara för allt eftersom chefen åker bort.
Ska till läkaren på torsdag med igen, vet inte vad han tänkt sig men han ringde iaf för nån vecka sen och ville ha en ny tid för att vi måste gå vidare med de på nåt sätt, men hur vet jag inte, hoppas han vet de!
Jag har några grejer som hänt sen sist att ta upp med, bla knutan i min tummuskel som gör asont ibland och ändrar storlek,och hur hela handen kan domna bort när jag vrider armen normalt, och varför de blir som stötar i armbågen ibland utan att jag ens gör något och handen direkt blir helt avdomnad då.
Sen fumligheten är värre vissa dar med, tappar grejer och har ingen som helst kraft i handen och jag ska greppa större grejer när man måste ha handen lite mer öppen.
Hoppas verkligen de kan hitta nån orsak.. Är mest jobbigt att inte veta vad de beror på. Sen att de varierar så olika från en dag till en annan är med jobbigt.
Nej nu är äggen klara:)




Midsommarveckan..

Då är de midsommarveckan och de är sååå fint väder INTE!!
Trodde jag skulle frysa ihjäl idag på jobbet, hade ändå på mig en vinterfodrad väst!
Var klar med allt runt 9.30.. Släppte ut korna och bytte om till träningskläder, sen sprang jag ner till ridhuset i lonnhyttan och en lite bit på en grusväg mot torpskog. De småregnade hela tiden och blåste superkallt. Sen när jag kommit tillbaka till jobbet, så blev raka vägen i duschen sen hem.
Micke och Magnus var här och nu har A och Micke åkt till örebro så jag och barnen är kvar hemma. Pojkarna spelar ps3 och M sitter i mitt knä och leker.
Skulle ju egentligen städat igår men A övertala mig att följa med till grusgropen ändå, så kunde han städa idag. Det hade jag glömt så de blev en glad överraskning när jag kom hem och de var diskat och städat på toaletten. Så nu är de inte så mycket kvar till fredag, ska skura golven i vardagsrummet, köket, och hallen. Men först måste jag köpa allrengöring för de är slut. Får åka inom efter jobbet imorgon och köpa de.
Ska ner och elda strax så vi får lite varmvatten:)

Lite bilder från gropen:

M på Fredriks fyrhjuling

M på Magnus fyrhjuling

M fikar

M och jag gick upp på en kulle och tog en bild på den delen av gropen vi brukar fika/grilla i.

Lite bilder från gårdagen innan vi åkte till gropen:

M leker i förtältet

De var jättekul och stänga och öppna dragkedjan


Hoppa lite..

Gunga lite..



M provade en klänning som mamma sytt till mig när jag var liten, den hade jag på midsommar, vet inte hur gammal jag var men den passade nästan M så de var nog midsommaren 85 eller 86.





Lördag+Söndag

Igår var jag och M och kollade på mini-talang på torget. Micke och Magnus var också där och kollade.
När vi kom hem var A i full gång med att sätta upp förtältet på husvagnen. Snyggt är de ju inte (brunt och orange!!!) men praktiskt. Så på midsommar öppnar vi upp väggarna och så sätter till 2 partytält så har vi plats till alla.
Blir de ösregn sitter vi väl inne i förtältet och uppe på verandan. Men de hoppas vi inte att de blir!

M har kommit på nåt nytt! Att hoppa med händerna i fickorna!


Sen kom Micke och Magnus och inspekterade tältet haha
Då kom en av grannarnas katt på besök och Zelda blev arg!

Zelda har tryckt upp katten mot bilen och morrar på den!


Sen gick vi in och fikade lite och spelade ps3.
Vid 19 åkte de hem och då lagade jag lite mat, sen fick jag för mig att ut och springa. Så blev en runda på ca3.5km runt i svartå. Först genom vårt område och ner i gamla parken och ut vid stora fotbollsplanen och upp vid mc-cafeet och runt bakom industrierna och till träsket sen upp genom bron till pizzerian och genom gamla parken igen och sen till vår gata men inte hem utan fortsatte ut på grusvägen och svängde av mot sirsjön och vände en bit in när jag fick lite björn-noja! Sen hem och avslutade med några varv runt huset hahah...

På en stig i gamla parken


Vid bulten mötte jag ett rådjur, men de sprang ifrån mig haha.. hann inte ta bild förrän de va långt borta men de är iaf i den röda ringen på bilden men de syns inte så bra..

Nu är A iväg och hämtar fredrik sen ska de hämta micke och magnus och åka till grusgropen och köra lite fyrhjuling och enduro.
Jag och M stannar hemma idag, hade tänkt hinna med lite tvätt och städ men vet inte om jag orkar de!

Denna veckan jobbar jag bara 4 dagar sen är de midsommar!! och då blir de feeeeest...
Eventuellt slår vi ihop festen med grannens och då blir vi många!!:)
 Nej tvätten piper i källaren bäst och hämta den och stoppa in lite nytt!




Tors-Fre skåne

I går morse kl 03.00 ringde alarmet på mobilen. Då var de dags att packa i sakerna i bilen och åka till skåne.
Vid 9-tiden var vi framme. Tog in våra väskor och saker och bytte om, sen åkte vi hem till mamma och bengt en stund innan de var dags att åka till kapellet och ha minnesstund för mormor.
De gick bra fast de var ganska jobbigt ett tag. Efter blev de frukost hos mamma med brorsan och hans sambo emma. De ska få en bebis i höst:) Så då blir man faster!! Låter gammalt!;)
Troligtvis blir de en liten pojke:)

Efter frukosten hos mamma åkte vi tillbaka till lägenheten och bytte om, sen åkte vi till lund till pappas jobb. Där var vi en bra stund, kollade in alla grejer och hittade lite fel bland hyllorna och priserna haha. För er som inte vet jobbar pappa på killbergs. Sen hämtade vi lite mat som vi käka där i lunchrummet.
Sen åkte vi, hem och bytte om till träningskläderna och sprang, eftersom jag varit sjuk(förkyld och hosta) så har jag missat 2 träningspass så A ligger före mig i schemat.
Så vi sprang var för sig, fast på samma ställe, sprang längs ån så långt gångstigen gick och tillbaka.
Sen blev de en dusch innan vi mötte upp pappa som slutat jobba på konsum där vi handla lite gott till kvällen, kollade lite tv och lekte med flisan hos pappa. Hon är inte alls rädd för oss längre, jättekelig så nu känns de nästan jobbigt att lämna kvar henne där. Fast pappa behöver lite sällskap så de är bättre hon bor hos honom.
Slutade med att vi åkte hem vid 00-tiden, blev lite väl sent med tanke på att vi gått upp 3.
Vi sov till 7.50 hade gärna sovit längre men vi behövde iväg. Åkte till lund, autoexperten och köpte hjullager till bilen för de var helt slut trots att A bytte de för nån vecka sen. Så de bytte A i ösregn på pappas jobbparkering! Lagom kul!!
När de var klart gav vi oss iväg hem mot svartå. När vi kommit en kanske 2 mil på motorvägen så blev de helt plötsligt kö, fattade ju att nåt hade hänt och mycket riktigt efter en stund kom polisen och ambulans i full fart på väggrenen.
Vi hade tur för vi kom förbi fort, men hörde på radion att kön sträckte sig längre och längre!! Såg ena bilen med som blivit påkörd bakifrån, de var fortfarande personer kvar i bilen.
 Stannade en kortis i jönköping på biltema och lämnade tillbaka lagret som vi fick byta ut, är ju meningen att de ska hålla mer än 150mil! Killen i receptionen var lite tveksam först men när A berättade vad som hänt och att han jobbat som bilmek i massa år så gav han sig. Fick pengarna tillbaka.
Sen fortsatte färden hemåt, och vid 16.30 var vi äntligen hemma igen!!

Fick med mig lite grejer till M från mamma, hon hade köpt kittygrejer som vanligt:) M älskar de!


Baddräkt, uv-tröja, uv-badbyxor,badcape, keps, badskor, och så hade hon fått en mössa stickat som passar till hennes stickade tröja med kitty:) Samma lila garn.

Skorna blev M helt tokig i, hon tog på dom på en gång och sen hade hon på dom tills jag la henne i sin säng och hon skulle somna!


nej nu ska jag packa upp lite mera. Imorgon ska jag och M åka till degerfors och kolla på när en kompis dotter och en tjej till ska sjunga och dansa på scenen på torget, är nån slags mini-talang tävling.
Ska bli jättekul, hoppas bara de inte regnar massa!










Inatt åker vi, kommer hem om 2 dagar

Kommer sakna min lilla Mirre..



Sjuk

Är fortfarande sjuk.. Fast imorgon ska jag jobba 3 timmar, klarar nog det bra om jag tar medicin innan. Sen är de bra om jag kommer till jobbet med för jag måste hämta mjölk och tanka bilen innan vi åker till skåne.

Idag var vi ute en ganska lång stund, fast jag mådde illa ett tag men de gick över när vi åt, grillade hamburgare:)



Min stumpa ska bo hos farmor ons kväll tills vi kommer hem på fredag, kommer sakna henne jättemycket:(


En ovanlig vecka..

Ja denna veckan har inte varit och kommer inte vara som en vanlig.
Jag är sjuk så har varit hemma idag och kommer va hemma imorgon med, har fått ont i öronen nu med.
Sen på torsdag är de begravning för mormor så då ska vi vara i skåne.

Idag har jag bara tagit de lugnt och , använt en miljon näsdukar och snart är nässprayen slut med!!
En stund i förmiddags så var jag ute, M behövde leka av sig lite energi.



Nu ska jag sova i soffan..

En dag i skogen

En dag i skogen med världens hemskaste förkylning.
Vi åkte hemifrån innan 10 och kom hem 15. Då mådde jag verkligen inte bra. La mig på soffan och där har jag typ legat sen dess..
Huvudet värker och är förkyld,ringde och sjukanmälde mig så jag kan vara hemma och blir frisk imorgon.

Lite bilder från dagen:


På väg


Packar upp maskinerna..








Nä nu ska jag ta lite medicin och gå och vila mig..
Nattinatt



Lördagen

Dagen blev inte helt som jag tänkt men den blev okej ändå. Hade tänkt ta de lugnt och umgås med barnen och försöka skrämma iväg min hemska förkylning.
Men de blev så att vi åkte vid 13-tiden till degerfors till micke ingela och magnus, där A redan var och meckade med mickes nya enduro de införskaffat i lindesberg imorse.
Gubbarna meckade och barnen lekte. Sen funderade jag på att åka hem då barnen börja bli hungriga, men åkte ner på ica istället och köpte lite kött o potatissallad så grilla vi där.
Så vid 21-tiden var vi hemma tror jag.
M somna i bilen, bara att bära in i sängen. F somnade på 5 min.

Imorgon är de åkning i grusgropen.


M spenderade nästan hela dagen på Magnus studsmatta.

Nej nu ska jag sova.. Känner mig inte alls bra, förkylningen blir bara värre och värre!!





Gå ut snart

Ja idag mår jag lite bättre..
Förutom att jag är sjuk, vaknade med världens förkylning.

Nu ska jag klä mig och ta barnen och gå ut och hitta på nåt.. kanske en tur till örebro, A är där med micke och magnus o spelar/kollar fotboll.



Äntligen helg

Jobbade 4.45-9.15 idag. När jag kom hem så åkte vi till karlskoga en sväng, handla lite på lidl.
M somnade, så hon sov sig igenom hela affären i kundvagnen!! Till slut fick A gå ut med henne i bilen för de börja bli fullt i vagnen haha..


Innan läggdags tog M en liten tur på studsmattan


Nu kollar jag och A på film. Vi hade iaf tur med vädret 2 eller vad den nu heter. Rolig iaf!!



Imorgon ska jag bara ha roligt och njuta av helgen..



Hemma

Dagen börjar med hemsk huvudvärk...

Glad att jag tagit ledigt idag, för jag orkar inte göra nåt eller träffa nån och vara pigg..


Denna dagen kommer jag minnas i resten av mitt liv!

Jobbade som vanligt, hann hem för att hämta F i skolan 11.20 , hann till o med ta en snabbtur på torget i degerfors där brödbilen stog innan. Köpte 5 påsar bröd, 2 källarfranska, 2 tekakor och 1 hälsobräck. Fick även med en vaniljkrans på köpet av brödgubben. Tackar:)

Sen lagade vi lunch, chili con carne blev det.
När klockan var 14 åkte vi till öppna förskolan. M lekte och när vi kom ut till bilen så fick jag nästan en chock när jag öppnade dörren, i mirandas bilstol stog en gräsklippare!! haha
Denna

A hade varit i laxå, så körde han förbi och stoppa i den i bilen medan vi var där inne haha..
Snacka om förvånad jag blev, dessutom kom viktor fram till mig när vi skulle hem sen helt allvarlig och sa "när vi var här ute och lekte förut så kom en gubbe och han öppna din bil och snodde en skiva" Haha.. fick förklara för honom att de var mirandas o fredriks pappa som lämnade gräsklipparen och han har egen nyckel till bilen:)

Precis innan vi åkte dit vid 14-tiden så ringde mamma och berättade att mormor va ännu sämre nu, hon har inte ätit själv på 2 dagar. Sa att hon skulle höra av sig senare,och vid 18.30 ringde hon och jag förstod direkt varför.
Mormor finns inte mer!


Mormor och Miranda




Sega backar och lerigt

De va lite segt idag, men de gick bra ändå!
2.89 km blev det, nu ska jag duscha..



Ny leksak:) och mera träning..

Efter jag slutat jobba idag vid 11 så åkte vi till maxi i kristinehamn och köpte en studsmatta. Har pratat om att köpa en jättelänge, så nu äntligen blev de av.
Synd bara att de regnar idag!
Men regnet stoppa oss inte, satte ihop den iaf och testade den lite snabbt!
Ska bli kul, blir lite extra träning för benen i sommar:)



Ska skjutsa M till farmor snart, hon ska vara där en liten stund medans vi ska ut och springa.
Träna träna.. Om drygt en månad ska jag klara springa 5km i sträck. Känns overkligt nu men de är låååångt dit och många pass kvar innan dess. Ska nog klara de! Eller vad tror ni??





Svartå Beach 09

Idag tog vi premiärdoppet! Vid 12 så åkte jag och barnen till sjön. De tyckte de va jätteskoj att bada, efter en stund kom farmor med. Barnen ville inte hem, men när klockan va 16 så tyckte jag att de räckte med sol o bad för den här dagen. Kommer ju fler dagar i sommar.


M tyckte de va superkul att låna Fredriks krokodil














A är i ånnaboda med micke så jag ska ha lite kvalitetstid med tvn haha

Hej på er!







RSS 2.0