Godnatt och hejdå

Nu ska jag sova, sen imorn åker vi.
Så de lär inte bli nåt bloggande på några dar. Ska hitta på massa annat skoj i skåne ist:)

Godnatt:)

Sista kvällen hemma sen bär de av:)

Imorgon då gäller de, först jobbar jag 5-ca8. Vi har provmjölkning tror jag. De gör vi en gång i månaden, då mjölkar man alla och tar prov på var o ens mjölk och kollar mängden var ko mjölkar.
Efter mjölkningen ska jag bara ge kalvarna sin mjölk o sina pellets sen så är jag ledig i 4 dagar! Så jäkla gött.
Sen blir de duschen sen hemåt och sen vidare mot skåneland!!
Här kommer lite skola i de skånska dialekterna!
och jag pratar INTE som folk i Lund, de låter förjävligt!




Nej nu blir de packa färdigt.






1 dag kvar

Imorgon börjar jag 5, sen vid 7 ska jag hämta A i karlskoga när han lämnat in bilen på hjulinställning.
Sen tillbaka till jobbet igen och jobba förmiddagen.
Idag var de fint väder och härligt att jobba ute. De har kommit så mycket blommor i bäcken längs ena betet.

Så fina.. och de finns massor av dem.

Korna var snälla idag och gick självmant in


När jag packade lite häromdagen så kom honda och hon tyckte de va kul och krypa in i locket på väskan!!
Sen ville hon inte gå ur den!


Har förberett lite mera ikväll. Mirres nya nappar kom med posten idag

Så jag hade nappkok ikväll


Nu väntar sängen.. nattinatt




ZzzzZzzZzzz...

Vi fick sovmorgon idag:) Börjar 11 och Fredrik har lovdag idag så ingen behövde stressa upp och iväg!
Ätit en lugn frukost med äggmackor och flingor. Nu ska jag ev diska lite sen blir de ta de lugnt:)

2 dagar kvar

Ja som sagt 2 dagar kvar sen åker vi. Ska bli så kul:) Trots lite sorglig anledning till resan. Särskilt kul är de att Mirre ska få träffa pappa, de har ju inte setts sen i somras och de har ju hänt så mycket sen dess.

Imorse ringde klockan 6.45 men jag låg och drog mig lite och vid 7 fick jag ett sms från christina, hon hade fodrat redan och gjort morgongrejerna i kalvstallet. Så jag behövde inte komma förrän 11-tiden. Härligt!
Så jag tog de lugnt och gjorde frukost och lämnade fredrik i skolan sen hem igen och så körde vi bort lite skräp, är vårstädning i byn och då kommer de massa containers till folketshus parkering så får man slänga sitt skräp där.
Vi passade på och rensade lite i källaren. Bland annat blev vi av med massa däck som vi inte använder och gamla tvättmaskinen och diskmaskinen. 2 fulla släp blev de!
Sen åkte jag till jobbet. Var sååå varmt idag. Svettades skitmycket när jag var ute på betet och jagade in lite kor som inte ville gå in med de andra för mjölkning. Går nog snart och jobba i t-shirt.
Christina gick hela övre intaget och ängen runt och kollade elstängslet efter vintern. Mycket nerrivet av hjortar och annat vilt. Men nu är de tipptopp igen och imorgon ska vi byta bete. Första och andra fållan ska förstagångsbetarna få gå på. För nu har korna gjort de parasitfritt. Så tyvärr blir de och hämta korna på ängen nästan hela sommaren. Långt!! Men men.. Sånt e livet! Mycket motion lär de bli! Jag har ju "turen" att ha ett jobb där man får gratis motion!


Nej nu håller jag på och tvättar lite, sen ska jag packa lite till. På onsdag ska v40n in på hjulinställning sen är bilen klar för resan med.
Klockan är ganska mycket och de är 17 grader ute! Helt otroligt varmt men kvavt i luften. Känns som åska är på gång!

Nej nu har jag lite och pyssla med.. Sen ska jag också nanna kudden:)

I den här stolen ska M spendera nästan hela torsdagen, hoppas de kommer gå bra. Jag ska sitta bak med henne och så ska hon låna Fifi filmen av farmor och jag ska ta med hellokitty filmen så hon har massa o kolla på. Dvd till bilen var ett himla bra köp. Har haft mycket nytta av de till ungarna.


Stackars M har ärvt mitt hår, tjockt strävt och lever sitt eget liv!!



Börjat packa..

Har börjat planera lite och packat lite till mirre inför torsdag. Ska ju jobba hela mån-tis så då hinner jag inget sen onsdag är de ju öppna förskolan så blir nog inte så mycket packande då. Så ska försöka förbereda allt i förväg.

Tog precis första tabletterna av medicinen jag fick recept på förra veckan. Så nu väntar jag spänt på om jag får nån biverkningar, man kunde bli yr bland annat så man skulle se upp med de om man skulle köra bil och sånt t.ex. Sen att den botar mensvärk också är ju bara ett plus idag då jag har hemsk mensvärk just nu. Så där blev de "två flugor i en smäll!!"
Haha!!




Igår och idag

Igår em så var vi ju ute och lekte massa, sen kom andreas och sa vad är de katterna har på infarten, en orm? Ja då lekte de med en orm, så vi tog upp den på en sopskyffel och la den bakom komposten.
Lite senare tog jag och mirre en kvällspromenad innan vi skulle till grannen.

 Sen började vi förbereda oss för och gå över till grannen. Mirre va trött så jag stoppa henne i vagnen och körde ut henne i trädgården där andreas och grannen var. Fredrik satt i köket och åt godis. Så jag gick tillbaka in i köket för och hämta påsen med maten vi skulle grilla. På vägen ut ser jag  nåt konstigt på hallgolvet , tittar snabbt och de ser ut som en hundbajs typ, tittar lite nämre. Kan tillägga att jag är barbota i korta byxor! En orm var de som låg ihopakringlad! Gud va förvånad jag blev, skrek rakt ut så alla därute hörde mig:) Levde gjorde den med.
Jäkla katter!


Idag har vi varit på promenad som miranda säger. Sen var vi hos farmor en stund.

Nu är vi hemma igen och nyss ätit lite mat. Ska njuta av sista timmarna ledigt denna helgen, sen blir de jobb i 4 dagar sen skåneresa:)






Batman e inte snäll haha eller kanske lite man får ju godis av honom!

Var i degerfors i fm och handlade lite, gick till skohjalmar som firade 100år, kl 12 skulle batman komma och ge alla barn godis.
Vi stog där och väntade, och miranda var så glad och pratade om batman.
Så helt plötsligt kommer de en motorcykel och på den satt batman. Miranda blev stel som en pinne och skulle upp i famnen. Så gick han fram till alla och dansade runt lite och showade. Varje gång han kom i närheten av mirre så skrek hon som attan, så jag gick bak lite. Sen så tog han fram en stor hink med klubbor och marchmallows och bjöd alla på. Till slut vågade miranda ta en klubba och blev jätteglad, så skulle vi försöka ta ett kort på henne, så farmor höll henne och skulle ställa sig bredvid så jag kunde fota men de ville hon inte alls som ni kommer se på bilden haha






Ute

I em har vi mest varit ute, blivit oljebyte på bilen och lite annat. Barnen lekte, vi kom alldeles nyss in och barnen äter kvällsmat nu. Ska gå och hjälpa dom skala lite ägg.


Prata med grannarna nyss , imorgon blir de grillning hos dom.
Nej bäst jag kilar till dom innan jag har jordgubbsfil i hela köket!

Vilket väder:)

Härligt väder idag:)

Varit i laxå en sväng idag, köpt lite grejer till bilen och var på bowlinghallen.

En bild på tjejen som invigde sina foppa idag:)

Jätteglad över sina foppa:)


Mirre väntar på att få gå upp och sova igår.


Nej nu ska jag ta de lugnt , kanske spela lite playstation3 eller leka nåt med mirre, fredrik är ute och leker med en kompis.

Uppdatering i pott-träningen!

Glömde ju säga, svärmor tog fram pottan ur förrådet idag. Jag satte miranda på den och hon kissade direkt!!:)


Torsdag

Hämtade Fredrik i skolan när jag slutat och sen åkte vi till farmor och åt lunch, sen var vi ute i princip hela dagen tills vi åkte hem vid 16-tiden, nu har jag lagat lite äggröra med korv och majs till barnen , och nu kollar de på tv en stund sen är  de läggdags. A är iväg och hjälper en kompis hämta en bil så han kommer senare ikväll.

Lite blandat med bilder:


Mirre käkar klubba i sandlådan obs dålig kombination!!! Sand fastnar lätt på klibbiga saker!


M kan ha liten toffs nu:)



Från och med denna veckan har några av korna fått gå ut, så dom är glada. Är värre med resten av korna och kvigorna i lagårn som blir helt galna för de inte får gå med ut!! De råmar som attan och alla står och stirrar på porten när den går ner igen och ser besvikna ut, men de dröjer inte förrän kvigorna åker iväg på sommar-bete och resten av korna med får gå ut.

Nu ska jag gå och förbereda lite inför imorgon och sen är de två trötta barn som ska nattas.

Stora tjejen:)

Gick upp och skulle natta Miranda förut och nu har vi potta uppe med ju, så klädde av henne och sa kissa på pottan först. Så hon satte sig där en stund och bajsade:) Stora tjejen!

Hon sa även till en 3-åring på öppna förskolan som hade napp i mun att man inte har napp på dagen haha!!
Hon är för rolig!:)



jobbat, öf och mixiorer

Jobbade förmiddagen sen inom och handlade lite på vägen hem, sen var de raka vägen hem och laga lite lunch till alla. Sen vid 14 tiden gick vi till öppna förskolan, de var inte så mycket folk idag, Albin, Noa, Nellie, Ella, Viktor, Sofi, och Mirre såklart, Fredrik och Moa gick till mixiorerna vid 15. Då fikade vi lite med glass och sockerkaka:) Sen lekte barnen en stund innan vi gick ut för att leka vidare men de flesta börja bege sig hemåt då så jag och Miranda gick bort till skogen och tänkte plocka lite kottar, men så hittade vi Fredrik och alla mixiorerna vid grillplatsen med korv och pinnbröd, så vi satt med dom tills de var slut vid 16.30. Miranda grillade pinnbröd och tjejerna på mixiorerna tyckte Mirre var så gullig och matade henne med köttbullar:) Det gillade M såklart:) "Mer bulle" sa hon hela tiden:)
Nu ska jag fixa lite kvällsmat.
Kycklingnuggets o pommes tror jag at t jag är sugen på:) De får de bli!
Glömde ta bilder idag! kommer nån från igår.



M envisades med att bära hem krämen från affären igår em




hemma igen..

Kom nyss hem, barnen fick massa fint:)


Potta som spelar när man kissar i den, strumpor, leggins, tröjor, trosor, hellokitty såpbubblor och sandset, robotgardiner, skateboard och klubbor. Sen fick de lite grejer att ha hos farmor med, hopprep, leksaksdammsugare och pussel. Fredrik fick 2 par kalsonger och 2 par strumpor och en pyjamas med pokemon att ha hos farmor med, mirre fick en kitty pyjamas att ha där också.
Så de är nog 2 glada ungar imorgonbitti:)


Nya däck och bajs i pottan

Idag kom nya däcken till bilen:) Så vi var hos Gunnar och krängde över dom på fälgarna, så nu är de klart, bara hjulinställningen kvar och ny olja sen är v40n redo för att åka långtur. Blir troligtvis skåne inom de närmsta, mormor är sämre och nu har de hittat felet:( Cancer! Så enligt läkaren är de inte lång tid kvar, vill gärna att hon ska få träffa miranda en sista gång!

Svärmor är i ullared idag:)
Så vid 21-tiden ska jag hämta henne på buss-stationen, ska bli kul och se vad barnen fått, jag har beställt tröjor och en potta till. Måste ha en till toan uppe med för de är ju där mirre borstar tänder och nattas.
Apropå potta:) Idag bajsade Miranda på pottan för första gången:) *stolt*
Så nu ska vi fortsätta öva som bara den och målet är att hon är torr till sin 2-årsdag:) Hoppas!
Min duktiga lilla fast stora tjej:)


Lite mera bilder:










Helgen snart slut jippie!:)

Jag kom i tid imorse!! Började 5 haha och jag kom 4.45 inkörandes på gården, duktig jag är!!;)
Jaha bara 3h kvar och jobba denna helg:)
Börjar vid 14.30 och slutar vid 17.30 sen vid 18 ska jag hämta fredrik vid 18. Så hinner precis duscha en snabbis.

Mirre är trött idag.. Jag med fast inte så farligt som de brukar vara för att va jobbehelg men så har vi gått o lagt oss i tid med:)
Inatt har jag tagit av mig en av skenorna i sömnen tror jag, för den ska ju omöjligt lossna av sig själv när den sitter med 4 kardborreband! Men inte så konstigt de är sååå obekväma och fula som stryk!
 

Nu ska jag och mirre gå o laga lunch, sen ska vi ner och kolla hur de går med tvätten. Elefanten och Fifi är i maskin. Elefanten har vi ju tvättat massa gånger men fifi är aldrig tvättad, men på senaste så har hon släpat med henne lite överallt och kastat henne på marken och så, så nu var dockan helt svart i ansiktet! Kollade på lappen och de stog inget om att man kan tvätta den, inte ens handtvätt så jag chansade och slängde in henne i tvätten iaf! Så de ska bli spännande och se hur de gått!
Nu vill mirre skriva:

å+p000000000000000000000                     bhc  v cvfddddyyyyyyyyyyyyyyyy66662727nhki8888888ni8


hejsvejs



Härligt

Sååå härligt med mobil me kamera igen:)
Har kännt mig helt handikappad utan!

och sååå härligt med söndag imorgon de betyder sista dan och jobba sen får jag va ledig i 2 hela dagar och få umgås med mitt troll:)

Nej nu ska jag upp och sova, har försovit mig 2 morgnar i rad:/
Hehe tur jag jobbar med de jag gör:) Bara man hinner klart ti mjölkbilen kommer så är de ingen fara:)
Men jobbigt och stressa, så imorgon SKA jag upp i tid!
Därför ska jag gå upp nu haha kl 20 på en lördagkväll! pinsamt ju:)

Bild från idag:) åhh va roligt med kamera igen:)

Miranda med sin Fifi

Jobbehelg

Då var de fredag och man ska jobba hela helgen så de känns inte som fredag för mig.

Jobbade 5-12 idag (läs 6-12, försov mig idag!)
Sen åkte jag hem, hann bara innanför dörren så skulle vi iväg igen, lämnade mirre till farmor och åkte och lämnade fredrik till sin mamma, sen träffa vi nån gubbe i stan som kolla på bilen men han var inte så intresserad verka de som. Sen var vi på apoteket och köpte handledsskenor till mig. Ska ha med dom till arbetsterapeuten på tisdag när jag ska träffa henne. Så nu vill jag bara att denna helgen ska va över, dels för de är tråkigt med jobbehelg och sen för jag vill att de ska bli måndag nån jäkla gång så jag får svar på proverna!

Nej nu ska jag gå och lägga fram kycklingen ut frysen.. Sen blir de pommes och kyckling senare:) mums är så hungrig!
Mirre älskar pommes, hon vill ha dom redan från frysen kan inte vänta på dom haha!!

Kanske lite buzz ikväll?

Onsdag

Idag jobba jag 5-10 sen åkte jag lite ärenden och sen hem och hämta fredrik i skolan. Sen vid 14-tiden så åkte vi till mammagruppen. A var ute på sjön och F var på mixiorerna så jag och miranda gick med dom andra mammorna till lekparken.
Där fikade vi lite och barnen lekte.
De andra lekte mest i sandlådan men miranda ville bara klättra:)





Nu ska vi fixa lite mat.

Fick besked idag att provsvaren kommit till vårdcentralen men sköterskan jag pratade med fick inte lämna ut svaren så nu har jag teletid med läkaren på måndag!! Så då får jag äntligen veta resultatet!!! Jäkla hemlighetsmakeri!!

Väntan är lång..

Ja jag väntar fortfarande på svar från neurografin!! Så jäkla segt och vänta...
Men idag hade jag skitproblem med höger ringfinger och lillfinger , kunde knappt bocka ut dom och gjorde jag de så stack de och domna i dom. Så ringde vc och försökte få tag i min läkare men de gick ju inte så nu har jag teletid med en sköterska imorgon som ska hjälpa mig, och ev kolla om de kommit nåt svar från USÖ än.
Ringde även arbetsterapeuten men hon hade ju semester och var åter i tjänst imorgon så jag lämnade ett meddelande att hon skulle ringa mig ang att boka en tid. Fumlar med grejer och tappar saker titt som tätt på jobbet så de börjar fan bli läskigt! Tappa mobilen idag igen!! Som tur va klara den sig:)


Vi har fått igång på brunstdatorn nu:) Så nu larmar de om nån kviga har ökad aktivitet:) Så jäkla mycket tid som sparas!
Här kommer ett inslag om det, milkline heatime.




Sen har vi fått en kamera i storboxen med så chefen kan kolla en skärm inne om de är nån som kalvar på natten/kvällen.
Så nu börjar de bli mer och mer "hightech" på jobbet:)

Nu ska jag fixa lite sen är de house kl 21 sen är de sova som gäller, ska upp 3.45 imorn och mjölka morgon. Sen blir de kanske öppna förskolan imorgon em, för då är jag ledig:)




Camping, vattenskada och kräk

Ja de var nästan mörkt när vi kom fram igår, hann bara sätta i ordning husvagnarna och samla lite ved sen var de mörkt, Grillade korv och mirre var jättetrött så A gick in med henne och skulle få henne och sova men icke då blev hon superpigg och var uppe lika länge som vi!
Så när de var i husvagnen så var jag och fredrik vid elden en stund och grillade marchmallows. Sen gick vi också in.
Vaknade av att de var olidligt varmt i husvagnen så A stängde av pannan, sen vaknade vi och de var kallt på morgonen och skulle slå på igen, då var de inget vatten kvar i systemet!!
Vattnet hittade vi däremot under golvet och ute på marken under vagnen!!
Typiskt, så vi åkte hem och rev upp golvet och de var hål på ett av rören, men som tur va gick de och svetsa. Så nu håller A på med de sista och ska ställa i ordning och sätta igång fläktar så de torkar upp!!
Tur i oturen va väl att vi va relativt nära hem, jobbigt om de hänt när vi åkt längre och planerat vara borta flera dagar!

Jag och mirre åkte nyss till farmor för och hämta lite kläder som ulrika lämnat till miranda, ett cerise/grönt randigt linne och 2 par strumpor och en t-shirt me en katt på.
Skulle bara en snabbis in och hämta men mirre plundra godisskålen och fick tag i 2 ägg och stoppa in båda utan att vi såg och så fick hon allt i halsen så hon kräktes lite, så de blev och stoppa ungen i badet!

Men nu är vi hemma igen:)

Här kommer lite bilder från helgen.








M i sin nya tröja



Husvagnen och grusgropen

Idag har vi varit i grusgropen sen 11 ungefär, ungarna har åkt fyrhjuling, magnus och fred alltså. Micke och jag grillade och A körde enduro.
Kom nyss hem , tvättat husvagnen så nu drar vi ut och campar och grillar ikväll med andreas bror o familj. De kommer snart och hämtar deras husvagn som står i vår trädgård. A håller på och tvättar sista sidan nu, ochjag håller på och packar i ordning allt som ska med.
Kommer mer uppdatering senare med bilder från grusgropen och så men här kommer en från idag.
Som sagt datum och tid stämmer inte då mobilen är felinställd.



Påskafton

Idag så när vi vaknade så , gjorde vi några ägg. Såhär blev dom-->

Sen käka mirre frukost och lekte med äggen-->


Hondan fick lite rester:)-->



Sen blev de lite påskbad för både mirre och honda-->

Sen dags och vara påskkärring


Sen kvällen spendera vi hos farbror stefan och ulrika. Massa mat och godis:)
Nu sover barna gott och jag ska kolla tv.
Glad påsk på er:)

Om ni undrar varför tiderna på bilderna verkar helskumma så är de för klockan på mobilen är felinställd, har bara den och tar bilder med, inte ringer och så. Så vi åt inte frukost kl 13 om nån undrar hahah:) och mirre gick inte påskkärring kl 18!!



Påsk

Idag måste jag verkligen få igång på nån av kamerorna.





Glad Påsk Alla Läsare:)



forts på långfredagen

Ja de var verkligen en låååång dag idag..
Efter miranda sovit lite och tagit igen sig, så gick vi ut igen, gick bort till lekparken på vår gata. Utan vagn igen:) Mirre gick hela vägen "inge vagn inge tutte inge fant" Hon är ju stor tjej säger hon. Bara bebis som har napp och elefant på dagen säger hon:)
Där gunga vi och klättra på klätterställnigen och åkte rutsch kana.
Inga bilder tyvärr då mobilen är trasig så jag har en utan kamera och vanliga kameran tog jag inte med för vi hittar inte sladden till datorn så kan inte föra över bilderna ändå.. Tråkigt!

Sen gick vi hem men stannade ute i de fina vädret och Fredrik cyklade och jag och miranda gick bredvid på trottoaren och kollade på. Sen lite senare åkte jag och barnen till degerfors och handlade lite. Köpte nya fjädrar för hittar inte dom gamla. Sen lämna vi fredrik hos farmor på vägen hem för han ville sova där.
Sen åkte jag och mirre hem och pyntade vår syrenbuske med fjädrar i rött grönt och lila.
Sen nu när miranda skulle lägga sig så skulle vi släppa in katterna och "titta till" fjädrarna så såg jag några på marken, jaha de har ramlat ner trodde jag och så tog vi på oss och skulle sätta tillbaka dem igen. Men när jag tar upp några så är de helt blöta och söndertuggade!! Jäkla Honda, hon satt bakom bilen och gömde sig , skämdes väl, sen när jag ropa så sprang hon allt va hon kunde upp i ett av äppleträden och var helvild!! Fy skäms Honda!! Så nu har hon utegångsförbud resten av kvällen! Måste ju ha fjädrar i busken när påskharen kommer imorn!!:) hahah



Långfredag

Imorse tog vi de lugnt, mirre styckade en chokladkanin. Sen kollade jag på lite unga mödrar avsnitt jag inte hunnit kolla på. Spelar ju in varje dag men hinner inte alltid kolla samma dag eller dagen efter (perfekt med inspelningsbar box:)
Sen tog vi en promenad till affären och köpte glass och sen gick vi vidare till skolgården och lekte en bra stund, sen vidare till gatorna ovanför oss och lekplatsen där. Dit kom också några andra barn så de lekte en stund sen tckte jag att de var dags och gå hem och göra lunch, och de var nog tur för så fort vi kom innanför dörren så blev de skrik och vill inte från mirandas sida. Fick distrahera med lite pärlor o pärlplattor medan jag lagade mat. De visade sig att lilla damen både var hungrig och trött efter den långa promenaden, hon åt 2 portioner sen stoppa jag henne i säng där hon slockna på direkten hann knappt gå ur rummet innan hon sov!
Vi hade ju inte med nån vagn så hon gick själv hela tiden så de va ju en riktigt lång bit!
Har lovat gå till lekplatsen på vår gata med idag men vi får se hur de blir. Kanske senare..

Fel storlek:(

Fick paketet med lite kläder jag beställt och såklart va ena joggingdressen i fel storlek den va 98/104 o jag skulle ju ha 86/92 så de blev ti o skicka tillbaka de och hoppas de har 86/92 istället.
Men ena dressen va rätt storlek:) denna lila fleecedressen va rätt:)


Men denna va fel men kommer förhoppningsvis i rätt storlek om några dagar


Onsdag och Skärtorsdag


Igår onsdag så jobbade jag först 5-ca9 sen hem och åt lite sen bar de iväg till örebro för hälsokontrollen på haluxa. Var tidig så hann inom rusta och stadium outlet före, sen satte jag mig på haluxa och läste en tidning och väntade.
Sen blev de blodprov, massa tester och lite prat sen var de klart. 1.5timmar tog det.
Visade sig att jag börjar se suddigt på höger öga, fast de är fortfarande okej syn men ändå.. Så ska hålla lite koll så de inte blir sämre.
Sen hörseln var lite dålig på vänster öra, jag börjar tappa de höga tonerna sa hon, och de är dom man tappar först sa hon. Frågade om jag använder hörlurar med musik mycket. För de börjar bli vanligare bland unga som ständigt går med mp3 på högsta volym. Nej de gör jag inte men däremot så jobbar jag ju i buller ständigt, men har ju mina hörselkåpor med radion på fast de är inte så högt men så slarvar jag, jag går runt med högra kåpan på med radio i och sen har jag vänstra uppe på huvudet, för att jag ska höra omgivningen! Så där fick man sig en tankeställare!!! Så från och med nu är de båda kåporna på vid traktorn och krossen och mjölkningen. Jag hade de idag, tycker de är lite jobbigt för man vill gärna ha lite koll på saker runt sig, har man hörselkåporna med radio så har man ingen koll tycker jag, och särskilt när man är inne hos kvigorna så är de lite otäckt för hör man inte så rätt va de är så har man en brunstig kviga som hoppar på en annan precis bakom och så landar den på en! Eller så smyger de upp bakom en och ger en en "liten" knuff/spark!

Nu är jag ledig i hela 4 dagar!! Skööönt..
Fick lite julkänsla imorse vet inte varför, vädret kanske. Visste att de va dags o va ledig långhelg och så var de blött och ruggigt ute så min hjärna har ställt in sig på jul. Fast försökte tänka påsk men de går ju inte.. Få väl skaffa fram lite påskris eller nåt! haha

Nej nu kallar vedpannan och vill ha påfyllning. Sen ska jag vila en stund..


Söndag

Idag tog vi en lugn dag, jag dammsög lite och A spela ps3. Mirre lekte och åt upp resterna av lördagsgodiset.
Sen tog jag och miranda ett bad innan maten. Sen vid 15.30 skulle vi hämta F i kga, men v40n ville inte starta för batteriet var dött så de sluta med att jag åkte ensam i lilla bilen och hämtade honom, sen gick jag och han på lidl och ica och handlade lite i lugn och ro.
Sen hem och käkade lite mat och glass till efterrätt. Nu sover M och F håller på och förbereder sig för sängen med.
Sen ska jag ta de lugnt framför tvn en sväng innan jag med ska sova. Dags och jobba imorn igen..
På onsdag ska jag till feel good i örebro på hälsokontroll, och så hoppas jag på svar från neurografin under veckan! Eller åtminstone ny tid på vårdcentralen.


Pappa är bäst

Kollade av en händelse mitt konto nyss, och gissa om att jag blev förvånad när jag upptäckte att någon satt in 1000 spänn igår!
Loggade in med dosan och kollade igen, det var pappsen som gjort de, "från pappa" stog det:)
Tack tack:)


Underbart väder

Idag är de sånt perfekt uteväder, vi gick ut kl 9 fast då var de fortfarande lite dimmigt ute. Men efter nån timme kom solen och värmen:)
Vi fixade med veden och la ner i källaren och så.




Sen gick jag och mirre en sväng till affären för vi blev törstiga och så var de ju lördag med så vi skulle hitta nåt gott!


Första dagen med vårjackan, såå fin:)

Sen gick vi hem till A, så blev de en snabbis till Laxå för och lämna en grej till Jan och handla lite på ica.

När vi kom hem såg de ut såhär




<3 Idag har vi varit förlovade i 5 år:) <3





Stolt mamma:)

Idag vid middan/kvällsmaten så hade mirre sin docka på en stol brevid sig sen skulle hon sätta dockan på stolen hon satt på men dockans fot fastna i "spjälorna" på ryggstödet.
Då sa M  "Dockan sitter fast i min stol"
Oj en mening med 6 ord i! Hon är duktig:)

Fortfarande i ovisshet!!!

Igår hade jag förberett mig på att jag skulle få veta om de hitta nån nervproblem eller inte, men efter några minuter in i undersökningen sa hon som gjorde de att svaren lämnar hon till en specialist som är bäst och han/hon ska tyda resultatet och meddela min läkare på vårdcentralen som sedan meddelar mig och bestämmer hur vi ska gå vidare med de.
Var som om nån slagit ner mig med en klubba fan va besviken jag blev, så nu ska man vänta ca 2 veckor på svar!
Drygt........

Iaf undersökningen var klart inte de roligaste jag gjort i mitt liv men de gick okej ändå, tog 1.5timme av elektriska stötar, och de hittade inte nerven i armbågen på nån av armarna så hon fick gå och hämta avdelnings chefen och hon kunde till slut hitta dom. Har dom troligtvis sittande innanför nåt ben eller nåt, fatta inte riktigt.
Tänk er att ni slår i armbågen i en kant, så de gör asont, änkestöten,elektriska punkten eller vad ni nu kallar de!
Tänk er att ni gör de 50 ggr i rad! Inom 2 minuter typ! Så kändes de när de leta efter nerven. Först prova de ha på lägsta styrkan sen höjde de och höjde tills de körde på max och där fick de ligga hela tiden för annars gav de inget utslag på datorn, så till slut var de ganska jobbigt när de för typ 3dje gången gjorde om de och leta.
Sen i fingrarna  var de inte så farligt, som att ta i ett elstängsel 20 ggr i varje finger ungefär, och när de gav impulser till de olika fingrarna så hoppa hela fingret till, och de kändes jättekonstigt, som en reflex fast ännu värre, skumt att inte ha nån kontroll över handen, dom styrde den helt. I handleden gjorde de minst ont då hoppa inget heller.
Hela armarna var jättetrötta efteråt.



Läderbröllop och fjärilar i magen!

Ja idag har vi bröllopsdag. Varit gifta i 3 år, då firar man läderbröllop haha..

Dagen har sett ut såhär:
Jag jobbade 5-11.30
Hem laga och åt lunch med barna och A
Gick till öppna förskolan och fikade en stund sen hem igen
Sen var barnen hos farmor medan vi åkte till örebro och handlade lite
Buzz spel till playstation 3:) Äntligen!
Mirre fick en Fifi-docka, så den ligger hon och kramar i sängen nu och sover gott!

Lite bilder från dagen..





Mirres skor kom äntligen på posten idag så hon var ju såklart ute och provade dem i leran, fast de var finfint vårväder:)



Namnbrodyren blev bra:)


Är våren här för att stanna nu????

Jag hittade en fjäril uppe i foderladan vid spannmålskrossen, tog upp den och släppte ut den i solen och den flög och satte sig på verkstadsväggen och solade sig i vårsolen! Trodde inte de kunde överleva vintern men de verkar denna gjort på nåt sätt.. Eller jag vet inte, skumt att se en fjäril redan!
Apropå fjärilar så har jag fjärilar i magen!!
Imorgon har jag tagit ut semester, efter lunch åker jag till USÖ..
Håll tummarna för mig kl 13.30-14.30 att allt går bra!
natti


RSS 2.0