Ballerina..

Mirre hade gympa idag med dagis i gymnastiksalen, de har de varje onsdag, och Mirre ska såklart ha sin gympadräkt!!


Frågade om jag fick ta ett kort och då ställde hon sig såhär! suddig bild:(

Imorgon börjar jag jobba igen, är sjukskriven tills den 24e egentligen men jag mår bättre nu.

Nä en dusch nu sen godnatt på er!!

På fredag kommer mamma och Bengt! Blev lite hastigt bestämt, hon ska passa Mirre när jag är i jönköping på lördag. Så jag kommer inte träffa dom så mycket men Mirre får dom ju se mera!:)


Seeeg söndag..

Trött som attan idag..

Orkar inte skriva nåt, har inte hänt så mycket idag, har vilat mest för jag har ont i kroppen.

Kommer lite bilder ist


Tyke växer så de knakar..

Försökte få en bra bild på Tyke och Jellie i lagårn, Jellie satt snällt när jag skulle fota men Tyke hade inte tålamod just då, var ju tvungen och hålla koll på alla kvigorna!!


Jellie väntar snällt medan Tyke redan är ur bilden innan jag hunnit fota!


Nytt försök, hann åtminstone få med han på bilden! Nu börjar Jellie tröttna!


Ger upp!!



pencillin x 2

I tisdags morse så kliade de på min arm, kliade lite och kände att de var nåt där. Tittade och fick se att de var en fästing!! uäää sprang till toan och tog bort den, men huvudet satt kvar så jag grävde och grävde med nål/pincett, till slut försvann det.
I onsdags märkte jag att de var rött runt om och var varmt och svullet några centimeter omkring. Ringde sjukvårdsrådgivningen igår och hon sa jag skulle definitivt låta någon titta på det om de var kvar eller värre dagen efter, och man skulle ABSOLUT inte gräva efter fästingdelar!! De är infektionsrisk!
Idag fick jag ont i armen också, upp till axeln. Så ringde jouren nu på kvällen och hon tyckte jag skulle komma in så de fick kolla. Åkte in med tron att jag skulle komma hem lika fort igen med orden "de går över" eller nåt liknande.
Men nää.. Undersökning, provtagning blev det och nu sitter jag här med dunderkuren superpencillin och 10 dagars sjukskrivning!! Snopet!
Men skönt för de dunkar som fan i armen nu, hade varit en pina att mjölka imorgon.
Har fått stafylokocker!!
Så nu äter både jag och M medicin!

Trött

Har precis varit 3 timmar på brukshundsklubben så nu är jag helt slut, orkar egentligen inte skriva nåt men ska dra en snabb genomgång av dagen som skulle vara en vanlig arbetsdag blev en komp-dag.

Mirre har sen igår klagat på att de gör ont att kissa så idag blev de ett hastigt läkarbesök som slutade med 7dagars kur med antibiotika.

Truls Mirres kusin som snart blir 1 år,opererades idag akut för han hade nåt fast i halsen. Har bara pratat lite hastigt med mamma så vet inte så mycket men operationen ska iaf ha gått bra.

Nu ska jag gå och lägga mig!

Dålig på att blogga..

Har inte hunnit uppdatera på ett tag, sist jag skrev så hade vi ju varit inne och tagit nya prover med Mirre. Provsvaren var ok, och vi fick en tid för viktkontroll och om Mirre blev sjuk igen innan kontrollen så skulle vi höra av oss, så i måndags blev hon varm och verkade väldigt hängig igen, ringde barnmott som bad oss avvakta till dagen efter och se om febern komma igen. Ingen feber men hon var absolut inte pigg, sov massa. Så hennes läkare tyckte att vi skulle komma in så hon fick se henne. Dä bestämdes de att proverna skulle tas om, för att se om de blivit nån förbättring. Så stackars M fick ta blodprov i armen igen, men denna gången jobbade Märtha så vi kunde ta provet på barnmott labb och de gick jättebra om man jämför med hur de gick nere på stora labb gången innan.
Så de blev ett lite längre besök än vi räknat med, hade räknat med stick i fingret och sen träffa läkaren och sen hem, men istället blev det, träffa läkaren, ta på emla-plåster, vänta en timme, ta proverna, vänta en timme på provsvaren och sen träffa läkaren igen.
Proverna var bra:) Så hon har iaf ingen infektion mer:)
Så nu hänger allt på viktkontrollen på måndag. Har hon inte gått upp så blir det remiss till sjukhuset i Örebro, där hon ska få göra en undersökning som heter svett-test.
Här kan ni kolla vad svett-test är:
http://epi.vgregion.se/sv/Dunder/Mottagningar/Klin-kem-lab/Undersokningar/Svett-test/
Men förhopningsvis blir de inte aktuellt!


M i väntrummet på medicin.

På onsdagen var de dags att bege sig till lasarettet igen, fast denna gången fick M stanna hemma fast de gällde henne, de var tid med dietisten. Fick berätta lite hur mycket och vad hon äter, hur de funkar med maten osv
Pratade om mjölkfria alternativ men de har jag ju redan koll på tyckte hon:)
Vikten däremot var ju inte bra, och att hon sjunkit på sin längdkurva tyckte hon heller inte var bra.
Så första steget blir att berika maten hon äter, ska försöka ha på olja eller flytande mjölkfritt margarin och erbjuda mellanmål ofta, så hon kanske äter lite åt gången men många gånger, har ju redan kört med det ett tag och hennes tandläkare var ju inte glad men vad ska man göra!
Fick en ny tid om ca 1 månad, beroende på hur de gått med vikten så ska vi gå vidare, finns pulver att få utskrivet att hälla på maten om oljan inte fungerar.
Så nu håller vi tummarna att vågen står på mer än 12 kg på måndag!!! Hon får äta vad hon vill i helgen, så de har blivit mycket bullar, godis och glass!!:)

Igår var vi på höstmarknad i karlskoga, Mirre köpte sig en klubba




RSS 2.0