Äntligen klart

Idag blev barnens julklappskalendrar äntligen klara! Har fått ihop alla paket nu, 48 st!
Så nu ska bara allt monteras upp, de ska jag göra imorgon kväll eller på måndag.

Alla paket klara

Idag har de varit såå tråkigt väder igen, man blir helt deppig av allt regn och rusk. På onsdag väntas de komma snö med!!

Letar bil fortfarande, men ska ev kolla på en saab 9-5 -03a imorgon, är dock en annan som ska kolla på den före oss, hoppas inte de tar den för då känns allt hopplöst!!
Håll tummarna!!

Svärmor va ju i tallinn nyligen så hon hade köpt en ny mössa till miranda, de säljer stickade mössor i gamla stan i tallinn. När vi var där förra året så köpte jag en rosa till mirre, så nu köpte hon en grå.

Den rosa


o nya mössan med mumin:) Jättefin


Fredrik körde en runda med sin fyrhjuling idag, mirre ville med gärna åka så hon fick ta några varv runt huset med pappa:)



Leta bil..

Just nu letar vi bil, så någon som har en volvo v70 TDI eller saab 9-5 combi till salu?? Eller vet nån så hör av dig!

Idag fick jag brev från sjukhuset.. Blev förvånad trodde inte de skulle komma redan, men iallafall ska dit den 5 januari igen för bedömning av hur operationen gått och vad som ska hända med vänstern.

Mirre har haft lite bakslag idag, kissat i trosorna en gång och sen nu ikväll hade hon potträningsbyxor på sig och då kissade hon i dom. Men de var nog bara tillfällighet hoppas jag, har ju gått så bra de andra dagarna. Men hon pratar inte ens om blöja mer eller bryr sig om att paketet står kvar på sin vanliga plats, förut brukade hon hämta blöja själv och komma med men de gör hon inte mer.
Men imorgon går de säkert bättre:) 

Bakade lite nu ikväll, miranda var så hjälpsam så och kladdade i formarna jag smörjt och bröat med en slev så jag fick göra om de... hmm hon är verkligen trotsig och får små utbrott när de inte passar henne ibland. Men de hör väl till!

Tappade mobilen när vi var ute och gick igår så mitt skal på baksidan som vi köpte på e-bay gick sönder:(

Men beställde nytt idag:) Ett precis likadant och så ett annat till mamma i julklapp.



Blöjfri:)

Ja, man kan nog säga att Miranda är blöjfri nu (dagtid natten dröjer nog lite till)!!!
Helt otroligt snabbt gick de, hon är så duktig och säger till och de spelar ingen roll om de är potta eller toa:) Borta eller hemma:)
Härligt!!


På farmors potta

Som sagt, sladden till kameran är borttrollad av knäckehäxan haha! nej men den är totalt borta! Så ni får nöja er med mina fina iphonebilder! Suuuuddigt!!!


Roligt att kasta sten i pölarna!

Dag 4 avklarad

Dag 4 utan blöja är slut, vi klarade det idag med, klarade både örebroresa och 2 timmar på öppna förskolan och en tur till ica i degerfors på kvällen. Så de har gått bra! Över förväntan!

Har inte tid att skriva mer nu, ska hoppa i duschen sen blir de sängen. Imorgon väntar en ny dag utan blöja för Mirre så de är fullt upp:)

Dag 4

Idag är vi på dag 4 utan blöja, mirre har visserligen inte vaknat än:),men de går jättebra, från att kissa hela tiden typ var 5e minut haha så håller hon sig ca en timme oftast. Hon säger själv till men oftast skriker hon mamma jag kissar så får man rusa till pottan eller toan men än har vi klarat de i princip varje gång.
Kör med potträningsbyxor, typ som blöja fast mycket mindre och tunnare och så mönstret på blöjan blir suddigt om de kommer blött i den så man ser ju direkt om de kommit kiss i.
Nej nu ska jag följa fredrik till skolan.
Igår kväll när jag skulle lägga mig så hörde jag becky, grannens hund bli helt tokig och skälla och ha sig, hon brukar aldrig skälla mer än kanske max en gång eller två.
Kollade ut då står de en älg i vår trädgård och käkar äpplen helt lugnt, den stod där ett bra tag och vi öppna dörren och lös på den med ficklampa lite och den brydde sig inte. Hördes lång väg hur den tugga äpplen. haha


Kärleksmums och potträning

Idag har mirre varit utan blöja sen vid 10-tiden. Tog av henne nattblöjan och klädde på henne utan blöja sen dröjde de kanske bara en kvart eller nåt så hade hon kissat i byxorna:( Men sen efter det har hon kissat ca 5 ggr på pottan och inte en enda olycka:)
Var till affären och köpte ägg och mjölk. Sen bakade vi kärleksmums och stekte raggmunkar. Så nu är vi mätta:)
Ska gå till mirre nu, hon sitter vid bordet och käkar kärleksmums, ska gå och se om hon inte ska sätta sig på pottan igen. Dags nu tror jag efter all mat;)
Ska till Karlskoga om en stund, ska hämta Fredrik och så ska jag handla lite.


Julmarknad

Idag var vi på julmarknad, M köpte paket av tomten, hon fick en prinsesstiara och sån där pinne med en stjärna på. Kan inte komma på vad de heter!! Spö kanske?
Iallafall hon var nöjd, gick runt med de där och viftade på eric under hela tiden vi fikade haha.
Sen gick vi till farmor en sväng. Miranda roade sig med att stöka ner! och jag slog in paket till julklappskalendern.
Så nu är de inte många kvar, skönt!
Inga nya bilder tyvärr, fotat med kameran och sladden till datorn är spårlöst försvunnen!! Så vi är på jakt efter en ny, men de verkar lättare sagt än gjort!



Torsdagen den 19/11 2009

Idag åkte vi till örebro och kumla. Först var vi en sväng runt marieberg sen blev de carlbarks utanför kumla, och sen maxi i kumla.
Sen senare på em, åkte jag och barnen och svärmor till degerfors, var först på bibblan lite och sen leksaksaffären och till sist kronhallen. Så denna dagen har jag mest sprungit i affärer.
Vet egentligen inte vad som blivit handlat, mest mat skulle jag tro, och lite mera grejer till barnens julklappskalendrar. Inte lätt att hitta 48 små paket. Men nu är vi en bra bit på vägen, fattas totalt bara ca 10 st.
Jag köpte en grej till mig idag med, ett par crocs:) Mina svarta från skopunkten är slitna och fula så idag hittade jag blåa eller gula riktiga crocs på rea så jag tog ett par blåa. Sommaren är ju slut men jag har mina när jag är inne också ibland och nästan varje gång jag går ner i källaren och eldar/tvättar. Så exakt såna här blev det




Imorgon ska jag med A till degerfors och fixa nya fjädrar till ena bilen.

På lördag ska jag på julmarknad.. Fattar ni JULmarknad, känns verkligen inte som de är juligt redan men antar att de är ju dags för ljusstakarna snart.




Sprutan

Efter att ha stått i kö 2 timmar(vi var nästan först av alla fick nummer 20&21), så fick vi komma upp och få sprutan, barnen med föräldrar fick av bvc sköterskorna och de andra vuxna fick i andra rum. När vi kom in tänkte de ge Miranda sprutan först,då jag sa är de inte bättre ni ger mig först så kan jag trösta henne sen istället för att ni ska ge mig sprutan medan hon kanske gråter! Så de gav mig först och tur va väl det! Miranda blev jätteledsen och skrek hysterisk i nästan en halvtimme, hela vägen ut från vårdcentralen, hela vägen till kronhallen och hämta monika, efter kronhallen blev hon lite lugnare för jag köpte en tablettask åt henne men hon snyftade fortfarande, och hon vill inte gå nu. Har jätteont i benet! Gråter till och från,
och hon ska ha en till spruta om 3-4 veckor stackarn!!
Nej nu är de mat som gäller, sen ska vi gå och betala biljetterna till löfbergs lila arena i februari, jag och Fredrik ska på Disney on Ice. Fast han vet inget än, de ska bli en överaskning. Vi är 27 st som ska gå tillsammans några av fredriks kompisar och deras föräldrar och syskon.  Så ska vi gå och äta med barnen innan och så, skoj:)
Sen ska vi till svärmor en stund för monika är där och hälsar på och vill träffa barnen en stund.
Nej nu är pommesen nästan klara!

Sömn

M krånglade inatt med och var vaken.. Jag är så trött nu! Kan inte ens tänka mig hur jag skulle varit om jag jobbat och gått upp 3.45!! ZZzzzzzz

Just nu ligger A och M och sover i vårt rum, som stockar..
Jag har nyss varit i skolan med F och ska ge mig in i duschen strax. Sen bär de av mot vårdcentralen i förmiddag.

Hoppas barnmottagningen ringer idag med, så man får nåt besked.

oink oink

Imorgon ska man kanske få sprutan.. Usch inte alls roligt! Hört många som fått ont i armen som sjutton och nästan varit som bortdomnade i armen. Hur kul är de efter 2 veckor med stort bandage, har ju nyss börjat kunna använda bägge händer och armar igen! Men de är ju inte säkert de händer mig. Kanske inte blir alls sjuk, bara för de så blir jag väl det bara för jag skriver så!

Mirre har ätit idag!!
Nästan en hel portion makaroner och falukorv (hon åt korv och lite av makaronerna), det är stort framsteg!
Bara för jag ringde barnmottagningen imorse när allt kändes hopplöst!
Men sköterskan jag pratade med tyckte absolut vi skulle komma dit och träffa läkare.Men hon trodde att vi troligtvis skulle börja med medicin som gör att hon inte blir hård i magen, för och se om de hjälper något mot förstoppningarna och om det ökar aptiten. Sen ev också göra test för födoämnesallergier.
Hon skulle kontakta bvc-sköterskan och få mirres vikt och längd kurvor så läkaren har dom. Hon skulle ringa tillbaka om när vi skulle komma efter hon pratat med läkaren.

nej nu ska jag sova.. mirre vakna nyss.. Hoppas hon inte har ont i magen efter maten hon ätit idag. Hon har inte bajsat sen i lördags:( Hoppas de inte är förstoppning igen!!

Muuu

Var en sväng på jobbet idag, tankade lite och pratade. Sen var vi och handlade lite, lidl och kronhallen.
Marabou har kommit med ny choklad, vinter. Vi köpte en men jag tror inte jag kommer gilla den, jag gillar inte örter och såna julkryddor som nejlika eller ingefära. Men de återstår och se, har inte smakat än.

Har läst om glutenallergi idag på nätet, hittade även en artikel i en gammal vi föräldrar tidning. Där handlade de om en tjej på 2 som hade de och läkarna bara trodde de var förstoppning hela tiden. Tills plötsligt en läkare som var insatt i allergier förstod att de var glutenintolerans.
Många av symtomen som stod där stämmer på Miranda.
Men sen är de ju andra saker som gör att jag tvivlar på att de är nåt fel och att allt handlar om att hon måste äta mera bara.
Men de är ju nåt som gör att hon inte vill äta mer.
Ska ringa barnmottagningen på måndag och prata med dom, litar mer på dom än på bvc.

Nej nu ska jag gå och laga lite mat, chili con carne:)

Den här boken är tråååååkiiiig!

Kl 11.30 var jag och fick plockat stygnen, 4 st ville lossna snällt, men 2 ville jäklas lite, så sköterskan fick hämta först en ny pincett , sen när de inte funkade, fick hon hämta ett rakblad då lossna de äntligen!
Before-->



After-->

Sen var de Mirres tur, hon pratade,ritade, byggde torn av klossar och la pussel. Talet fick hon beröm på, pratade 9 ords meningar med bvc-tanten.
Sen var de här med vikten, den är ju inte så jättebra, nu ligger hon 2 streck under normalkurvan, så ska tillbaka om någon månad och har hon inte gått upp då så ska barnläkaren kolla på henne så de inte är nån slags allergi eller nåt som gör att hon inte går upp. Men hon äter ju så dåligt så de är ju garanterat därför men de skadar ju inte att kolla upp de ordentligt. Förut har hon ju legat över kurvan på längden men nu ligger hon under där med. Vet inte vad man ska ge henne för hon äter ju verkligen ingenting! Hoppas de vänder snart!
Vi fick en massa lappar och b.l.a en lapp från biblioteket att man får en bok om man går dit. Sen var de Fredriks tur hos tandläkaren det gick jättebra.
Äntligen klara på vårdcentralen, åkte till biblioteket för att hämta Mirres bok, hon fick ca 10 st att välja på. Hon valde alfons åberg men när vi kom utanför öppna hon boken då var de bara svart-vita bilder i, då ångra hon sig och sa "den här boken är tråååkiiig" så vi gick in och bytte igen haha. Så de blev en bok med rim och ramsor med färgbilder:)

M med alfons boken när vi ska gå och byta den igen!

Sen blev de handla mat på kronhallen.

Nu ska jag vila min hand , den gör ont, känns ju när man rör på handleden efter att ha haft den helt still i 2 veckor. Imorgon ska jag ringa arbetsterapeuten och få en tid. Visserligen är de 4 veckor kvar tills jag ska börja jobba igen men som de är nu klarar jag inte ens bära en kaffekopp med handen hur i sjutton ska jag kunna mjölka då, hoppas verkligen de vänder under de här 4 veckorna och återgår till normal styrka snart!!

Vårdcentralen X 3

Imorgon ska jag till distriktsköterskan kl 11.30 och plocka mina stygn! Ska bli skönt för de kliar nåt fruktansvärt!
Kl 12.30 ska Miranda till bvc på 2.5 års kontroll, och kl 13.00 ska Fredrik till tandläkaren! Pressat schema haha!

Nu ska jag slappa lite i soffan, sista kvällen med "boxhandsken"-->


Konstig sjukdom

Nu är vi alla friska från magsjukan, men Andreas och Miranda är förkylda nu!




Inatt trodde jag att jag skulle bli galen, de har kliat innanför bandaget så jag inte kunde somna.
Bara 2 dagar kvar sen slipper jag jättebandaget och stygnen och får troligtvis bara sårtejp:)
Härligt härligt!!



Influensa

Ja, de där Miranda hade visade sig vara smittsamt! Hon fortsatte kräka på eftermiddagen på fredagen och på lördag morgon mådde jag med illa och blev sjuk, på kvällen blev Fredrik sjuk och på natten till söndag blev Andreas sjuk! På söndagen låg vi hela familjen sjuka!!
Men jag och miranda började må bättre på eftermiddagen och fredrik och andreas mår bättre idag. Men har ont i kroppen fortfarande. Så nu sitter man här och funderar sig knäpp över vad de hela var!
Maginfluensa eller svininfluensa??




Sjuk

Inatt så var Mirre orolig sen vid 2.30 tiden så spydde hon. Sen spydde hon flera flera gånger, o till o från hade hon jätteont i magen, låg o vred o vände sig och skrek så ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte vi skulle åka in. Eftersom karlskoga inte har barnläkare på natten så fick de bli örebro. Där kom de fram till att de troligtvis var förstoppning, så hon fick laxermedel sen släppte allt. Hon sluta spy och blev mycket piggare!:)
Sen åkte vi hem vid 10-tiden. Trötta! och hungriga!
Mirre har mått bra sen, tills nyss då hon spydde igen!
Hoppas de bara är att magen är irriterad efter allt som hänt, o inte magsjuka!!
Stackarn!








Lefty

Jah har nu flyttat mus och musmatta till vänster sida om tangentbordet. Använder musen med vänster som om jag aldrig gjort nåt annat!! Man lär sig fort!

Idag har snön kommit!
Kallt som tusan!
Overall som gäller nu

 

Igår var hela familjen ute o kratta löv! Inte för jag kunde hjälpa till men ändå.. Gunga miranda!

 

Nej nu ska jag spela lite..Sånt har man tid till nu när man e sjukskriven ju! o handikappad!


Trött

Igår fick jag åka in med handen för fingrarna var svullna, de blir svullna av en sån operation men de var ovanligt mycket svullna och bandaget klämde. Så fick byta bandage o kolla så såret var okej. Det var det, var bandaget som tryckte så de svullnade. Så då fick jag se vad som döljde sig därunder, gick ju in med en vanlig hand på OP och kom ut med denna

så de va spännande o se hur de såg ut.. Skulle skynda mig och ta en bild medan sköterskan hämtade nytt bandage, hann ta en bild så hängde sig telefonen! Typiskt så fick fota telefonen med andreas mobil sen! Blev inge bra!

Man ser lite iaf hur gul o blått de är runt om där de grävt o haft sig! Såret var längre än jág trodde! Hann inte räkna men tror de va 7 stygn ungefär.
Jag längtar INTE till jag ska plocka stygnen! När hon skulle ta bort kompressen som låg närmast såret så hade den fastnat i trådarna! De var inte skönt vill jag lova.

Är så trött trots att jag inte gör nåt!

Sen fattar jag inte varför tror alla sköterskor att jag ska ut i lagårn innan sjukskrivningen är över! Alla säger att jag FÅR INTE vara i lagårn förrän om 6 veckor, de verkar tro att vi bor på gården och jag går där varje dag!

Faster

Jah o M var ute i trädgården och lekte lite när jag fick ett samtal.

Miranda fick en kusin vid 14-tiden och jag blev faster.

Svårt att uppdatera

Ja de blir inte så mycket uppdatering nu kanske. Jobbigt att skriva med en hand.
Iallfall dagarna sen op har gått långsamt, kan inte fatta att jag ska va hemma ända till lucia!! Fredags då var vi hemma,sen gick vi till svärmor och dit kom barnens faster o kusiner så där var vi hela em o kvällen. Sen Lördags var vi ju på maskerad i folkets hus. Barnen hade kul.
På kvällen åkte vi på lite fest hos svågern o svägerskan. Fick mat och satt och pratade ett tag. Men eftersom barnen var med blev de inte så sent. Dessutom hade jag skitont i handen igår. Känns lite bättre idag. Men alla fingrarna har svullnat upp och de sticker i såret. Hoppas de bara är normalt ont efteråt, o att de inte är nån infektion i de.

Lite bilder nu orkar jag inte skriva mer.


M på väg till mammagruppen i onsdags


Klara att gå på maskerad




Haha rolig bild de blev.. Ser ju ut som hon gör peace med fingarna!

Just ja på em innan vi åkte till Stefan kom de en älg i trädgården. Försökte fota men blev inte bra.

Nej nu ska jag ta frukost..

Igår invigde Mirre overallen. Första gången hon använde den men de kommer bli måånga fler dagar!

RSS 2.0