Inga svampar

Jag o Mirre gick en sväng till sirsjön idag, men vi hittade inte en enda kantarell. Alla jag pratat med säger oooohh va mycket svamp de är i år. Har alla redan plockat alla? Eller letar jag på fel ställen?
Har iaf inte sett en endaste stackars kantarell, vi hittar bara blåbär o lingon.
Visst de är väl gott med blåbär, men skulle vara kul och hitta lite svamp!

Blev en äppel-blåbärpaj idag:)



Nu ska jag strax kolla Dexter snart med en bit paj o vaniljsås:)

Imorgon ska jag till neurofysiologiska avdelningen på USÖ. Så imorn bitti bär de av till örebro istället för jobbet.
2 timmar ska de ta, 2 långa timmar av stötar och nålstick. Minns förra gången, då var de bara stötarna inga nålar, men de räckte, jag hatar stötar och är livrädd för elektricitet så de är ju rena tortyren!!
Vet inte hur många stick de kommer bli med nålarna, men de får ta den tiden de tar, jag har tagit semester hela dagen så behöver inte känna mig stressad av nåt.
Andreas o Mirre ska gå på stan sålänge.


Såhär roligt är de o leta svamp utan o hitta några..


Förresten Honda fick sig ett bad idag.. Inför vintern bad, snart är de för kallt för henne att bli blöt!

Så nu är hon inte glad på mig!!

Envis dotter

Miranda ligger på golvet i köket och skriker! Vill inte osv...
De har hon gjort i 20 min nu, vet inte vad de hela började med men maten var klar, och då blev hon sur för något, var lite halvgnällig hela tiden jag lagade maten men när de var klart då fikc hon tydligen nog och kastade sig på golvet, försökte få henne att äta men de var omöjligt, hon kastade sig ner från stolen om jag väl lyckades få dit henne. Gick och la henne i soffan flera gånger men hon sprang tillbaka till köket, skulle tvunget skrika på köksgolvet där vi andra åt..
Försökte ha henne i famnen med men nej, hon skulle envist ner på köksgolvet och rulla runt på mattan och skrika..
Så till slut gick jag därifrån.. efter en stund så somnade hon nästan , då fick jag ta upp henne! Så nu sitter hon i min famn o halvsover och snyftar lite då o då..

Trotsiga unge!!

Ska se om jag får liv i henne så hon får i sig lite mat!

Förstår inte...

Alla strävar efter att göra så mycket som möjligt på helgen, för mig är de precis tvärtom!
Jag strävar efter att göra så lite som möjligt så man orkar med veckorna!



Helg

Lördag idag, och jag har fortfarande inte klätt mig:) Går i mjukisbyxor än:)
Har plockat undan lite och ringt pappa och pratat lite. Tagit de lugnt helt enkelt:)
Nu sitter Mirre i badkaret (jag sitter bredvid med bärbara) och badar, sen ska vi gå ut till lekparken tror jag.
Känns som vi gör de lite fel ordning, hon lär ju smutsa ner sig där så de blir väl bad senare igen kanske!
A har åkt till Hasse och de ska ut och köra motorcykel så de är bara vi tjejer kvar hemma.

Nej nu måste jag ta mirre, hon ska kissa säger hon..

Fredag

Fredag idag, äntligen!! Helgen är efterlängtad, med noll stress och bara roligt!

Skulle ju egentligen jobbat men de blev inte så ,så de är skönt!!

Har lovat Mirre en tur till lekparken imorgon, men om vädret blir som idag (ösregn) så blir de nog inget med de. Lite regn gör ju inget, finns regnkläder men de är inte kul om de verkligen öser ner hela tiden. Regnar just nu så kanske finns de massa vattenpölar att ha skoj i imorgon:)


Miranda tycker de är kul att springa från en just nu..

Nej nu ska jag tömma tvättmaskinen och hänga upp de, sen ska jag bada:) Sen blir de film och lite fredagsmys:)



Traktorkrångel och regnskurar..

Imorse så krångla traktorn för mig, styrspaken till skopan hängde sig och sen gick de inte att tilta neråt mera. Så fick ringa Kalle, så han skulle kolla på den lite senare idag, han visste vad felet var på en gång. Vajrarna som är för slaka så de skulle räcka med lite justering:) Så imorgon när jag kommer så hoppas jag verkligen att den står där och väntar på mig, fullt fungerande!! Annars blir de lite krångligt och blanda foder!

Sen så kalvade 546, kalven andades inte på en gång , men de var bara att ha lite is i magen och låta 546 göra sitt jobb så löste de sig:)



Tisdag

Vaknade och slog handen i en grej på golvet (fråga mig inte hur!!) Men såklart va de höger hand!! Gjorde skitont och är fortfarande öm i den delen av handen. Men som tur är har armen varit lite, inte mycket men lite bättre idag. Mjölkade ju inte så kanske var de de som hjälpte.

Efter jobbet blev de lekparken en stund..





Sen hem och laga lite mat..

Nu blir de kolla Dexter från igår, som tur va spela A in de på boxen för lilla jag somnade ifrån de!Typiskt mig!


Ingen mjölkning för mig..

Hade ju teletid med läkaren nu ikväll och han ansåg att jag inte skulle belasta armen nåt, iaf inte tills jag blivit kollad av handkirurgen. Så efter lite diskussioner med chefen så har vi kommit fram till en lösning på denna veckan så får vi se hur vi ska lösa de senare. Så resten av veckan blir de ingen mjölkning för mig! Ska börja 8 och göra alla de andra sysslorna i lagårn, och ev åka till betena och kolla till djuren lite då o då. Men ingen mjölkning som belastar händer och armar.
Har ont som tusan nu, ska gå o ta mig ett dunderpiller och kolla Dexter sen blir de sova!

Så sovmorgon imorgon!!! Ska upp 6.45:)


Äntligen

Äntligen känns allt inte så hopplöst längre!!

Får komma till handkirurgen nästa vecka istället för i november som jag skulle fått vänta annars!

Så nu är läget såhär:

24/8 - Telefontid med läkaren på vårdcentralen
1/9 - ENeg och EMG på neurofysiologiska avdelningen på USÖ
3/9 - Träffa läkaren på handkirurgen på USÖ



De börjar gå framåt nu tror jag äntligen!!

Fortfarande noll känsel och värk

Ja min hand har varit bortdomnad hela dagen, o har den malande värken fortfarande , och nu sträcker den sig upp till armhålan till o från, gick bara till armbågen förut. Sjukvårdrådgivningen tyckte ju de lät som att de hade med mina problem o göra så hon tyckte jag skulle ringa handkirurgen som jag väntar på tid hos och höra vad de tycker jag ska göra..
Är ju liksom inte hållbart o ha de såhär!
Men så länge som armen inte ändrade färg, t.e.x blev blåaktig eller fick rodnad, o inte svullnade upp onormalt så var de ingen fara på taket! Eller att jag fick så ont så jag inte stog ut.. hmm!
Men handkirurgen har ingen telefontid så ska ringa neurofys avd som jag ska till nästa måndag o höra lite vad de tycker, o så ska jag försöka få tag i läkaren på vårdcentralen och höra var mina provsvar tar vägen och han skrev att jag skulle höra av mig om tillståndet försämrades, och de kan man ju lugnt säga att de gjort nu, förut har domningarna släppt efter några minuter, nu har de hållt sig i ett dygn snart.. Är de normalt??!! inte vet jag men hoppas jag får tag i nån imorn som kan hjälpa mig, klarar fan inte vänta en hel vecka till om de ska vara såhär konstant!
Messade jobbet och förvarnade lite iaf, så de är beredda på att jag kanske måste sluta tidigare om jag får nån tid på direkten..

Nej nu väntar sängen..
Ska sitta i bilen 04.10 imorn och släpa mig iväg till jobbet..


Armjävel

Har så ont i armen o armbågen(bägge emellanåt)så jag har lust och hugga av armen!!
 Kanske inte så smart men de är sån jävla malande smärta så man blir totalt tokig!!
Ska de vara såhär varje dag nu så kommer jag bli galen av att vänta... Får ta de lugnt på jobbet, vet precis varför de blev såhär nu, jag hade stopp i fodervagnen i fredags så jag var i den och högg och slet bort ensilage som packat sig runt matarskruven, höll på i en timme nästan, var så armarna inte orka mer på slutet. Såhär blev de sist de var stopp med! Hade så ont på kvällen efter. Men de släppte efter natten sen då, men nu har de hängt i hela helgen!
 Bara 8 dagar kvar till jag ska göra ENeg och EMG igen, o sen tar de väl en vecka eller två innan svaret kommer, DRYGT o vänta!
Ska ringa på måndag till vc för har fortfarande inte fått svar på röntgen som jag gjorde 21/7!! Över en månad sen nu ju!








Nähä...

Skulle ju bli en lugn dag idag! men de blev de inte, de blev marken idag med!! Sen var vi och kollade på när A körde mc med hasse och sen fikade vi alla hos svärmor. Nu är vi äntligen hemma och gissa vad, disken står kvar där den stog imorse!! Alltså ingen som diskat undan medan vi varit ute och roat oss hihi.. Katterna kunde ju gjort de eller hur!!


M käkar stooor klubba


A tränar på "krypkörning"

Marknad

De har varit några stressiga dagar.. Sist jag skrev var väl i onsdags efter en heldag i karlskoga och kristinehamn. Sen i torsdags så jobbade jag först sen när jag kom hem så var A och barnen redan inpackade i bilen redo att åka, så då blev de först till degerfors hämta A:s ram till enduron som varit på lackering. Sen till Gunnar i strömtorp och prova mc-byxor, men han hittade inga bra.. Sen vidare till örebro och biltema, elgiganten för o köpa hårklippare men de hade inte den hemma,och sen vidare till kumla för o leta mckläder igen, där på carlbarks motor hittade A äntligen ett par, så där blev han 1600 fattigare men ett par snygga lindstrands byxor rikare!
Så nu har han allt klart inför uppkörningen!
Sen åkte vi inom laxå på vägen hem, skulle hämta en grej hos Jan men den hade inte kommit så sen blev de hemåt! Äntligen! Så då hann man inte med mycket hemma den dagen!

Sen igår så jobbade jag först, blev sen som tusan för allt som bara kunde krångla gjorde det! Veterinären skulle komma kl 12 med men då stack jag hem och christina tog över! Hemma var de regnväder, vi som skulle på marknad! Så blev de ytterligare en sväng till laxå för och hämta lite reservdelar på marin o fritid. Sen inom bowlinghallen och köpte lördagsgodis:) mmm!
Sen när vi var på väg hem så klarnade vädret upp:) Så då bestämde vi oss för och åka till marknaden iallafall.
Så där var vi hela em o halva kvällen, barnen hade skoj. De blev lite smått o gott:) och M köpte en ballong med Dora och Fredrik en keps, som han var såå nöjd med.
Tror jag spenderade mesta tiden med barnen ståendes och rota i en MEGAhög med såna grejer till foppaskorna, vet inte vad de heter, men de fanns så många så man såg inte ens hälften!
De blev lite munkar med såklart:)





Idag är de en slappedag äntligen, efter några hektiska dagar..

En heldag.. nu huvudvärk!

Jobbade 5-10 sen duschade jag på jobbet och mötte upp A, svärmor och barnen i karlskoga. A gick till vägverket och skrev upp för A-kort (mc) Han klarade det så nu har han snart uppkörning med!
Jag och svärmor o barnen åkte vidare till stan, sen blev de vidare till maxi i kristinehamn, och en en liten sväng inom andreas mormor. Köpte med happy meal till barnen som de käka där.
Sen hemåt..
M fick nya nappar haha.. de såg roliga ut, jag tyckte inte de var så fina men hon vägra släppa dom!



Måste berätta min totala miss idag med middagen!
Kommer hem, bestämmer mig för och laga korvstroganoff o ris.
Börjar koka ris, steker korven, har på tomatpure och ska ta mjölken ur kylen! INGEN MJÖLK!
Va faann vilken miss, kollar klockan 18.10! Affären här borta stänger 18!
Kan inte åka 1.5mil till ica för mjölk till mat som är på spisen, A ringer svärmor, nä ingen mjölk där heller bara fil haha
Funderar på o gå in till grannen! A ringer sin svägerska. Ja de har matlagningsgrädde o mjölk hemma, pustar ut, sätter mig i bilen och åker dit o hämtar sen hem till den väldigt färdiga riset!!! Fan klantiga mig!!
hehe nu ska jag sova tror jag, har sån huvudvärk..




Ännu mera blåbär...

Barnen åt blåbär med mjölk till efterrätt..

Mirre mosade sina till de blev en blå sörja

Surt sa hon..


Sen nu ikväll när barnen somnat så gjorde jag och A våfflor.. mmmm

med färska egenplockade blåbär:)


Blåbär

Vi var ute och plockade blåbär nyss, fick ihop över en liter ganska snabbt, sen tröttna barnen och de var blåa överallt.. Så nu får tvättmaskinen jobba, hoppas de går bort! Mirres ljusrosa stövlar och galonisar var helt fulla med mosade bär, hon satt mitt i alla buskar!







Nu är lasagnetten i ugnen..
Sen blir de blåbär o mjölk till efterrätt!



Höstigt..

Kan inte hjälpa de men jag tycker faktiskt de är lite härligt att hösten är på väg!
Jag gillar sommaren men till en viss gräns.
Nu längtar jag efter att få ha på mig tjockare kläder och gå i skogen och kolla på alla löv som ramlar ner!
De tråkiga med hösten/vintern bara är att de blir så kallt och jobba på morgonen, o man måste börja elda mera hemma.

Nu sitter jag och väntar på sotaren..

Ska dammsuga under tiden tror jag..



Ny vecka

Imorse löste sig ett  problem, så de var skönt. Haft en del magknip pga det. Men nu verkar saker o ting lösa sig! Så nu är de bara o invänta nästa problem som ska dyka upp! De tycks avlösa varann här just nu!


A har jobbat i örebro ett tag nu, men hade inga körningar denna veckan. Så han skulle vara hemma, men tji fick han. Vi vaknade 7 av att telen ringde, så fick han ge sig iväg. Eskilstunakörning blev de idag, till HMs lager.

Barnen leker och jag tvättar och fixar lite, jag ska jobba i em.

På fredag är de vulkanmarken:) Så då blir de nog ett besök där, kanske på lördag med. Vi får se vad vi ska hitta på. Barnen lär ju tycka de är skoj iaf med tivoli och sånt.

Nej nu får jag återgå till tvätten..

Vilket väder!! Blåst och ännu mera blåst!

Idag så blåser de nåt fruktansvärt här.. Imorse så bytte A bromsar på v40n. Så nu är de ok igen:) Skönt!

Sen vid 15 tiden hämtade vi Fredrik, så blev de en sväng till ÖB, netto, elgiganten,lidl och ica.

Sen hem och laga ost och skinkpaj. Har varit sugen på de över en vecka nu så på tiden att de blev en sån.


Sen har vi kollat lite tv, och nu har ungarna precis ätit kvällsmat och lagt sig.
Vi ska kolla film snart så bäst jag går och byter om till myskläder och hämta ner täcke och kudde:) Så ska de bli skräckis sen!


Mirren shoppar nya spadar på öb

Bombnedslag

Just nu ser de ut som kriget här hemma, rörigt och grejer överallt, har en del tvätt o ta reda på, men fick nyss undan disken. Nu skiter jag i resten för tillfället.. Alla ni med barn vet att de blir smutsigt fort, de kladdar och smular och drar runt grejer överallt! Ändå har vi bara en 2åring den här helgen, tänker på de i familjen annorlunda som hade 10 barn! Hjälp.. Då hade jag nog fått mindre panik! 
Det finns viktigare saker än att ha skinande blankt i alla hörn.. De kan jag ha när barnen är stora och skiter i mig:) haha.. Just nu vill mirre leka med mig så då blir de så!!




Lördag

Ja de var ju meningen att de skulle bli karlstad idag, men när vi satt i bilen färdiga att åka så ändrade vi oss! De fick bli örebro istället. Kom ju på att alla affärer som finns i karlstad finns i örebro med. Enda skillnaden att de är typ dubbelt så långt till karlstad härifrån. Så de får bli en annan gång när man har nåt speciellt ärende just dit.
Så de blev först eurostop, handlade på biltema, bara nödvändiga saker och de blev 1400kr. Dyrt att ha bil!
Sen blev de netonnet och sen toysrus och babyproffsen och sen mariebergs köpcentrum, och coop forum och till sist bauhaus. Mirre var glad hela tiden, fast i slutet på bauhaus så var hon lite trött på det hela. Inte kul och kolla på kakel och toastolar i evigheter.

De här kaklet vill jag ha. På bilden ser de ut som vita prickar i de svarta men i verkligheten är de bitar som blänker och reflekteras av ljuset.

Sen åkte vi hemåt. Lämnade av A hemma som skulle montera 2 hyllor till garaget.
Åkte vidare till degerfors, o handla mat.



Nu har mirre lördagsmys:)


Gott med ostbågar!




Sovmorgon

Imorse hade vi verkligen sovmorgon, mirre väckte mig tidigt men så la jag mig i hennes rum på madrassen så somnade vi om. Sen har hon lekt i sitt rum ett bra tag. Lyssnat på en skiva med barnsånger och byggt klossar och lekt med dockvagnen.




Honda var självklart med.. hon låg säkert under spjälsängen och vaktade oss...



Sen rotade vi lite i garderoberna och hittade ett par skor som vi glömt.


Mamma hade med dom här till mirre för längesen men de var ju förstora så jag la undan dom. Men nu passar de snart perfekt är liiiite stora än men  de blir nog lagom snart om inte nu i höst så till våren. De är 23.5 på dom. Mirre har fortfarande 21 på många skor, 22 på några.


Nej nu ska jag fixa mig , snart jobb..
Idag är de förresten freeedag så gött, ledig hela helgen och imorn blir de karlstad med familjen.





Torsdag

Idag var de totalt störtregn när jag åkte till jobbet, och snåla jag tyckte ju inte de var lönt o köpa nya torkarblad när vi var på biltema i skövde för nån månad sen. Tji fick jag!!
Men vi ska troligtvis till karlstad en sväng i helgen, biltema finns ju där. Sen blir de nog bergviks köpcenter med, ska bli kul har inte varit där på ett bra tag, tror inte jag har varit där sen innan mirre föddes. Minns att vi var där och kolla på vagnar när hon var i magen.

Har nyss kollat på en film, The boat that rocked! Den va bra.
Kollade film igår med, Marley and me, också bra. Fast lite sorgligi slutet såklart!


Kossera är på mjölkning!
Här tillbringar jag 2 timmar på en arbetsdag.
För tillfället är de 46 kor som mjölkas, lite kor nu. När jag började var de runt 60. Visserligen är kanske 15 kor sinlagda och på bete så antalet kommer ju öka hela hösten i takt med att de kommer "hem" och kalvar.
Bara denna veckan hittills har de varit 3 kalvningar, och de kommer bara blir fler ju. Sen har vi ju kanske 20 kvigor med som är dräktiga. Så de kommer ju nya kor hela tiden, och självklart försvinner de ju kor med. Förra veckan fick 2 st åka iväg. 358 var en av dom. Hon fanns när jag började 2005. Så nu är de inte många kvar av "gamlingarna"!!
De enda jag kan komma på är 393, 380, 402, 394. 4 st!
Favoriten 367 finns inte kvar, hon åkte när jag var på mammaledighet, henne kunde jag göra de mesta med, kunde rykta henne och klippa och hon stod helt stilla tills jag var klar.
Finns en liten kviga som alltid kommer till mig med, 661, klappar henne varje dag så kanske hon blir lika tam när hon blir ko. Hoppas det! Annars brukar de ju bli lite tokiga när de kommer till den stora gruppen kvigor, där blir de vilda, speciellt om de är på bete i skogen hela sommaren o sen kommer tillbaka till lagårn, då är de helvilda och misstänksamma sen, går knappt och komma nära dom.

Nej om man skulle sova..

4timmar utan blöja och tandläkarbesök

M var hos tandläkaren idag, de gick bra. Hon var lite blyg i början, men tandläkaren lekte lite med spegeln så då gick de över, sen gapade hon fint så hon fick räkna hennes tänder och kolla, de var bra. Sen fick hon en tandborste och välja ett klistermärke. Hon valde ett med en katt på.

Idag var vi ute en stund för barnen ville hoppa i vattenpölarna efter regnskuren som kom.
M hade ingen blöja på sig då, o inte efter heller, så hon var utan i ca 4 timmar, och kissade på pottan en gång och bajsade en gång. Så de gick bra:) Hoppas de håller i sig, men antar att de gäller att fortsätta träna bara så går de nog till slut, skojade lite när jag köpte blöjor sist att de här är sista paketet. Riktigt så fort går de nog inte (har ett halvt paket kvar) men vi har ju kommit en bra bit på vägen:)


Vi blev överfallna av myggor så mirre fick ta på regnjackan så de inte skulle bita henne överallt!


De är kul och köra vagn!


Hoppa i vatten pölar är så roligt med..




Hon är sååå duktig!

Jobbade morgon o fm idag, slet med de vanliga och de förbaskade balarna.

Denna balen var snäll, den gjorde som jag ville!

Sen blev de hem och laga lunch, korv stroganoff och ris.
Sen vid 14 så åkte A till jobbet, så vi gick ut. Tog av mirres blöja och satte henne på pottan,inget kom. Packade ner lite extrakläder m.m i vagnen så gick vi. Gick en stund sen hälsade vi på farmor, mirre kissade på pottan en gång där. Sen gick vi hem, ville att hon skulle kissa innan vi gick för de var ett tag sen hon kissade, men de kom inget, försökte länge. Så gick vi, inom lekparken en sväng osv..
Hem och vattnade tomaterna, sen satte jag henne på pottan så kissade hon! Så himla duktig, utan blöja över 6 timmar och inte en enda olycka! Ute dessutom o inte i närheten av pottan!

Imorgon är de tandläkarbesök för M. Ska bli spännande, fast vet att jag kommer få lite skäll, man ska inte ge flaskan med välling i sängen efter tandborstning, men de är ju så svårt och bryta en vana. Försöker få henne att äta nere med oss men hon tycker de är sååå viktigt med vällingen den får man inte glömma, då somnar hon inte (om hon inte är jättetrött men de vaknar hon mitt i natten och är hungrig då istället!) och ligger och ropar efter den!
Jaja de löser sig nångång, hihi känner ju ingen vuxen som käkar välling i flaska i sängen! hahah


Stora tjejen är ute utan blöja för första gången:)


Ännu en dag..

Ännu en dag som varit delvis blöjfri:)
Haft en olycka på golvet, men annars har de varit bra.
Fast Mirres humör har ju varit annat än roligt idag, bara skrik och utbrott när de inte passar damen.
Vet inte om de är tanden som spricker igenom uppe som spökar kanske, var ute en stund och lekte så då blev de lite bättre men de dröjde bara en stund så var de nåt som inte passade så då blev de arga damen igen!
Sen kom de en åsk o regnskur, så då blev de till och gå in, barnen har lekt med lego, nu sover M gott i sin säng efter en flaska välling, och F leker fortfarande, ska strax ta fram lite kvällsmat till honom.
Ikväll kommer Dexter. Äntligen! Hoppas jag kan hålla mig vaken bara, ska ju upp tidigt imorgon, sen onsdag har jag semester då ska M till tandläkaren för första gången, får vi se hur de går:)
Sen tors-fre har jag em så då kanske man kan få lite sovmorgon.

Lite pics


M plockar krusbär


Hoppar..




Genombrott i pott-träningen?

Idag så vid 11 när vi hade ätit frukost ute på verandan så tog jag av mirres blöja, sen bestämde vi att vi skulle ut och åka båt lite idag, så de blev på med badkläderna, åkte först till stranden för att prova att mirres flytväst funka som den skulle. De gjorde den, den vände henne rätt i vattnet. Sen stannade Fredrik kvar på stranden med farmor som redan var där när vi kom. Så åkte jag och mirre hem och hämtade A och båten. M satt på en handduk i bilstolen, för säkerhetskull. Sen åkte vi och la i båten tog en tur i sjön och sen stannade vi till på badstranden och hälsade på dom andra, mirre ville inte åka mera båt sa hon så hon stannade kvar på stranden med dom andra medan vi åkte tillbaka och tog upp båten. Sen åkte vi hem med den och jag fortsatte till stranden, för lite mera bad. Mirre kissade på stranden en gång, de var allt. Sen plötsligt när hon satt i farmors knä så börja hon låta och sa att hon måste bajsa, så jag och hon sprang upp till toan och så bajsa hon på toan! Duktiga tjejen!
Sen nu är vi hemma igen, hon är fortfarande utan blöja!
Så de börjar kanske lossna nu, hoppas det! Skulle va skönt och hon blev blöjfri innan året är slut. Men de märks om hon är redo. Hon har ju nyss blivit 2, så känner ingen stress men hade ju varit skönt och slippa blöjbyten och allt som hör till det, sen är blöjorna ju inte gratis precis heller!

Nej nu är de dags för middag, kycklingfile med pommes.



Gropen och sen stranden, och nu verandan!

Idag var vi först i gropen, jag körde:)
Har dock inga bilder på mig:( För någon glömde det!
Här kommer lite av mina bilder jag tagit på A och barnen

A är inringad! Han tog sig en tur han med..


Han kör i t-shirt, kortbyxor och sandaler!! Galning!


Fredrik körde söner sitt bromshandtag så de blev inte mycket åka för honom, så han bytte om igen och låtsasåkte med syrran bak på! Som var helnöjd!


M och jag kastade lite sten i vattnet


Sen blev de stranden men mirre va så trött så hon la sig på filten och vilade en stund istället

Nu är klockan snart 19 , då kommer marie-louise o magnus över och grillar lite, för de är "utslängda" hemifrån av tonårsdottern som har fest!!

Bäst jag går och dukar verandan!


En dag på stranden

Idag jobbade jag först, kan ju säga att de var inte min dag idag på jobbet. Slog mig hela tiden och klantade mig!

Fixar foderblandningen. Rundbal fy sjutton säger jag bara! Tacka vet jag tornensilage!

Fast jag var i hyffsat bra tid ändå ett sms till jobbetelen kommer! "Ni kommer få besök klockan 10.00 för dräktighetskontroll/ svenska husdjur semin." Jaha de var de, då kommer man inte hem före 12.. Mycket riktigt kl 12 var jag hemma. Tack vare 580 som 2 ggr hoppade (vet inte om jag ska säga hoppade mer skuttade och släpade sig) över grinden till kvigavdelningen! Till slut fick vi fast henne i ett bås, men de krävdes bara 3 personer först för och mota in henne och 2 för och sätta fast henne! Men dräktig var hon iaf, så christina blev lättad för hon var helt omöjlig o seminera med. Jag har varit med om många kvigor som betett sig såhär, men hon här tog nog priset, för när vi hade fast henne och semingubben börja dräktighetskolla så började hon låta, o de eka verkligen i öronen. inte så där vanligt råmande utan ungefär som när man tar upp smågrisar och de skriker fast väldigt mycket mörkare röst!

Sen efter lunch så blev de stranden.


M och martin leker. Han gick o öste sand i hennes hink då sa hon " meeeen maaaartin! De lät skitkul!




Igår va vi med på stranden och då bet en broms mig på baksidan av låret, så idag har jag ett stort svullet märke som är ungeför lika stor som en handflata! De svider som attan och man skulle kunna koka ägg på de, de är så varmt. Måste leta fram zylocain salvan.

Sen skulle vi åka hem, ingen ville hem men klockan var mycket och myggen börja komma, då är de dags o åka hem!
Mirre blev plötsligt hungrig och åt en blåbärsmuffins på parkeringen innan vi åkte



Imorgon är de svartåloppet! De börjar vid 10 eller 11 tror jag..


Äckelvarning

"Jag fångade en räv (läs fluga) en dag men räven (läs flugan) gled ur näven (läs munnen) Fast lika glad för det är jag men gladast är nog räven (läs flugan)!!!!!!!!!!!!!"

Höll på att prata telefon i mjölkstallet, , var vid trapporna och högtryckstvättade så gick fram till fönstret och tittade ut samtiigt som jag pratade och tog ett djupt andetag, känner hur en fluga sugs in i munnen och slår emot bak i munnen, jag hostar och den flyger ut igen! vilken tur!! ÄCKLIGT!


Baka igår..


Trött tjej i pyjamas på väg in till vällingen och sängen!


Badar hos farmor.. Lockig tjej!

Hos farmor har mirre en fiona docka från shrek som man fick i ett happy meal, den säger om man drar den i armen "hey honey" "you gotta be kidding me" "yeahhh"
Miranda går och härmar de! Låter skitroligt när hon säger "uuuu guuttta bekillin mee" hahaha

Nej nu är de mat som gäller.. mmm chili con carne mums..
Sen sängen börjar 5 imorn



Varför är de så svårt o komma på en bra rubrik!!

I söndags när jag kom till jobbet för att göra sista helgpasset så stog alla kor uppe vid intaget och väntade på mig!
 De va så skönt, jag tjänade en kvart där ungefär, synd bara att de strulade med foderutkörningen sen så jag blev en halvtimme sen typ. De är döden att ha i rundbal i vagnen utan att haft dom i hacken! (hacken står instängd bakom ca 6 storhalmbalar och matarbandet för ensilage till tornet) stråna är säkert 20-30cm långa och de tar stopp i vagnen på en gång om man har i förmycket med skopan. Jag trodde jag skulle tjäna lite tid och slippa ta ca 5 skopor som jag brukar, o bara ta typ 3 om jag tog mycket. Men men sen fick jag ligga i vagnen och hacka med högaffel tills de släppte! Genomsvettig och ungefär 100 svärord senare va jag klar! De tog BARA en halvtimme typ!

Idag så innan A åkte till jobbet så åkte vi bort till skogen borta vid slingan, och så skulle jag testa fyrhjulingen i lite högre fart, har bara kört på 1:an i trädgården förut. Första rundan, gick skit, jag kunde inte växla upp alls, fattade inte varför för så fort jag släppte gasen så stanna jag nästan. Andra rundan gick mycket bättre!! De hjälper ju om man trycker in kopplingen samtidigt som man släpper gasen hahaha! Då fortsätter man rulla så går de att växla upp! Så jag kom upp så pass att jag kunde köra på 4:an. Sen vände jag och körde tillbaks. Sen var vi tvungna o åka hem igen. Måste öva på att växla ner bättre, de blev lite ryckigt. Men de var lite jobbigt att öva där för de kom bilar hela tiden och de är ju så smalt så man kan inte mötas ordentligt. Nästa gång blir de nog grusgropen!

Sen var jag och ungarna ute nästan hela dagen, de var så rastlösa inne och bara bråkade idag. De ska ha samma grejer hela tiden! Men de löste sig när vi kom ut,Fredrik åkte skateboard till affären när vi skulle handla och mirre blev nöjd när hon fick mata ankorna!




Nu ska jag gå o byta om , snart börjar Dexter!! Veckans höjdpunkt! De är så spännande!




lööördag

Då är halva helgen avklarad, bara en dag kvar..

Fick se imorse att vi fått en varningskylt på vägen vid jobbet nu.
Det var på tiden, är "bara" en cykel, en moped,och en bil som kört in i trådarna när jag tagit över korna till betena.
och minst lika många när de andra jobbat, bara nån veckor sen en moped vurpade när lena jobbade bara för den inte såg skyltarna vi ställer ut! Nu kanske bilister fattar att de kan gå kor på vägen, sen en annan grej,de är ingen allmän väg utan en privat så de har inget på vägen och göra, de tar bara den för att de blir en genväg om de ska till skolan borta i lonnhyttan.




Mirre somna fort idag, hon var nog trött, hade varit ute och gått och sen lekt ute en bra stund.



första jobbedagen på 3 veckor

Ja imorse var de inga problem o komma upp, var hur pigg som helst efter 3 veckor utan att gå upp 3.45.
 Synd bara att piggheten avtar för varje morgon o om en vecka kommer jag va lika trött som innan semestern!!

Ska strax åka till jobbet igen, Andreas är ute med Hasse och åker. Meningen var att han skulle åka KTM idag , men de slutade med att han tog min fyrhjuling istället av olika anledningar.
Hasse hade ju sin fyrhjuling så då åker de det bägge två.
De skulle åka en långtur, och ev komma till mitt jobb o hälsa på senare. Jag köpte med nybakad baguette när jag åkte hem från jobb imorse, så de har baguetter o dricka med sig, så de klarar sig nog hela eftermiddagen om de skulle vara så.
Önskar att jag va ledig så jag kunde kört lite med, men men de kommer..
På måndag och tisdag har jag komp för helgen så då ska de bli åka.

Nu äter jag o mirre lite lunch sen ska hon till barnvakten o jag ska till jobbet.
Sitter på bärbara så de blir inga bilder.. kanske ikväll



RSS 2.0