Sjukhus

Fick en tid på lasarettet på barnmottagningen igår kl 14.45, vi var där och tog stick i fingret, vägde och fick träffa hennes läkare, provet visade att hon hade förhöjd sänka, vilket tyder på att nåt inte är som de ska, men de kunde inte hitta nåt annat fel, ingen öroninflammation eller nåt fel med halsen eller lungorna osv. Däremot var hon väldigt oroad över vikten, och över hela matsituationen. Så hon ville börja om med allergiutredningen.
Vi fick åka hem men fick en ny tid till idag för att ta om provet och se om de blivit bättre eller sämre.
Så imorse var vi där och det blev stick i fingret igen.
Provet visade samma som igår, så ingen förbättring alltså. Men eftersom febern börjat ge sig så tror hon att det är på bättringsvägen. Ska ha kontakt imorgon igen angående hur de gått och om febern kommit tillbaka.
Men vikten kunde hon inte släppa så vi blev nerskickade på stora labb för att ta glutenprov, hb, järn och levervärden. Mirre som redan hade tröttnat på doktorer och undersökningar var inte glad när vi fick komma in och sätta emla-plåster i armvecken. Men de gick över fort, vi tog en sväng till pressbyrån och satte oss i soffan utanför och väntade, plåstren ska sitta en timme. När de gått nån minut så hade hon somnat där på soffan, sen gick vi tillbaka, jag bar henne så hon sov vidare. Tyvärr blev de inget roligt uppvaknande, för de började med att vi var tvungna att dra bort plåstren. Då blev hon riktigt ledsen och ville hem. Men fick henne att visa armarna för sköterskan på labb, men hon kunde inte hitta något bra ställe och sticka så hon gick och hämtade en annan som var bättre och mer erfaren. Men de hjälpte inte så mycket, var 3 st som höll i henne, 2 ggr provade de i den armen men de gick inte, det var för små kärl, sen bytte vi arm och då funkade det. Stackars Mirre var så slut så hon orkade knappt kämpa emot på slutet. Sen blev hon glad när hon fick välja 4 st klistermärken.
Ett klistermärke för varje rör blod man lämnat sa sköterskan att man fick ta:)
Sen fick vi åka hem, M somnade innan vi hunnit ut från parkeringen!
Hon är lite piggare nu och åt en bit bröd men klagar direkt på magont efteråt.
Läkaren ska ringa imorgon om hon fått några av provsvaren, men glutenprovet dröjer till nästa vecka.
Nu kollar hon på playhouse disney och halvsover, ska se om vi inte kan gå ut en promenad om jag bäddar ner henne i stora vagnen. Tyke behöver rastas lite:)
Han har förresten tappat 4 tänder! Börjar bli stor!


M sover utanför labb



Sjuk

Bloggen har blivit lite lidande då de är mycket, Miranda har varit mycket sjuk och är fortfarande, har pratat med både sjukvårdsrådgivningen och barnmottagningen idag och nu har jag en teletid med baggängen kl 13.
Är nåt envist som hon fått, 5e dagen med feber idag och ingen energi, vill inte äta och dricka går trögt med, bara ligger och halvsover framför tvn och går inte upp ur soffan alls!
Är mycket möjligt att de bara är "vanlig" magsjuka eller influensa typ, men hon blir så dålig så fort hon inte äter. Har väl inga reserver att ta av. Vägde henne idag, enligt vår våg har hon gått ner 0.7 kg!:(
Så nu väger hon 12kg igen!

Tyke går det bra med, var på valpkursen för andra gången igår, och fick bara beröm:)

Förstår inte riktigt , alla säger att de är en så svår ras och de kräver mycket av ägaren för att få "pli" på hunden, men rasen är ju sån att den vill jobba, den vill verkligen göra allt för sin ägare och den är vääääldigt lättlärd!
Visst de kan hitta på hyss och kan bli riktigt jobbig om den inte får den träning och aktivering den behöver.
Men där på kursen ser jag folk med sina blandisar på närmare året som har världens problem att bara få hunden att lära sig ligg! Tyke lärde sig på en halv dag tror jag vid 13-14 veckors ålder!
Jag kan tycka att de kräver mer av ägaren att lära en hund som inte har den där viljan att göra ägaren till lags.
Lärde honom ett cirkustrick häromkvällen med, blåsa bubblor med nosen i en skål med vatten, tog väl 10 min sen kunde han:)


Grässkörd och äntligen är min jobbhelg sluuuuuut!!

2:a grässkörden är i full gång och allt är lite småstressigt på jobbet, alla har massa att göra och jag blir smått frustrerad över att bygget står stilla.. Vill ha igång roboten nångång!! Har fått lite nya arbetsuppgifter på morgonpasset, mitt ansvar numera att kalvarna vi har på en annan gård en bit bort från jobbet får foder och alltid har bal och vatten. Är meningen att alla våra kvigor ska bo där när "nya lagårn" är klar. Så jag kommer ha 2 "arbetsplatser", men som tur är ligger de väldigt nära varann, bara på andra sidan stora vägen.
Det var en grisbesättning där förut, så jag måste in i gamla stallarna och hämta kraftfoder i en silo. Lite läskigt, att gå i helt övergivna stallar med halvt nermonterad inredning och massa verktyg och saker kvar efter grisarna. Ska ta en bild en dag om jag kommer ihåg.

Efter en seg förmiddag med bara krångel så blev de ett lugnare em-pass. Barnen var med, Andreas jobbade också så de fick följa med och roa sig i personalrummet med diverse leksaker de tagit med sig. De gick väldigt bra, efteråt åkte vi och köpte happy meal och stannade på grönfeldtsudden och gick en promenad.
Trötta barn som sover nu, Mirre hade svårt att somna, Farmor kommer ju hem imorgon! Men till slut somnade hon när jag försäkrat henne (typ 10ggr) om att farmor kommer efter dagis imorgon!

Tyke har varit en perfekt hund idag, han har varit lugn och legat fint och väntat på mig på jobbet och sen väntade han snällt på sin promenad efteråt.
Nu ikväll märktes de dock att han kanske fått lite för lite uppmärksamhet i helgen, han förföljde mig och försökte leka igång mig. Så har spenderat lite tid med honom innan jag satte mig här en snabbis för snart vaknar han igen och vill ut, sen blir de sängen efter nattrundan..
Lovar att imorgon ska de bli en långpromenad och mycket träning!!:)

Nej nu ska dumburken stängas av!

Bjuder på lite pics..

Tyke grävmaskin!!


M vid möckelns strand



Godnatt på er alla..

RSS 2.0