Grrr

Måste bara skriva en sak som irriterar mig, Ica i Karlskoga har byggt om under hösten/vintern så nu är de IcaMaxi, de har byggt ny parkering och ett parkeringshus under affären, så nu finns de ordentligt med parkeringar, dock inte tillräckligt på helger och vid lön/barnbidrag när de är mycket folk så man får leta ibland.
Men nånstans får man ju alltid plats.
Första raden utanför entren (förutom de 4-5 handikapp-platser som finns) har de gjort 6 st stooora parkeringsplatser som heter familjeparkering, är gjort markeringar på asfalten där de är en barnvagn och familj och de sitter en stor skylt där det står typ nåt liknande "familjeparkering här har du bra med plats och utrymme att ta in och ut barnen"
När jag var där var de inte en enda bil som stod på dom platserna som hade barnstolar i sig!
Jag och Miranda satt en stund utanför på en bänk, de kom och åkte bilar hela tiden, de var pensionärer, ensamma gubbar i arbetskläder, företagsbilar som stannade på dom platserna!
EN GÅNG stannade en mamma med sitt barn där.
Sen sist vi var där var det mycket folk och jag hade tagit ett varv runt men inte hittat nån plats, kommer förbi raden med familjeplatser igen och där är en ledig, så börjar svänga in när de kommer en gammal tant i en liten bil mötande, hon verkar tycka att jag skulle släppa henne före och blängde surt på mig och typ vifta åt mig som om jag skulle visa henne företräde för hon var äldre! KAN FOLK INTE LÄSA!! De verkar inte fatta att andledningen att de är extra brett mellan rutorna är för att man ska kunna öppna dörren helt och lyfta in barnet i bilstolen utan att va rädd att dörren blåser upp på bilen bredvid, för på dom vanliga platserna kan man inte öppna dörren helt när nån står bredvid!
De kan ju inte vara tydligare, markeringar på asfalten och stor skylt ovanför! Men ändå fattar de inte!!
Eller så struntar de i det!

Mjölk

Idag har vi skippat mjölk helt, för och se om magen blir bättre.
Men de verkar inte så, tog bild på magen ikväll igen, ungefär samma tid.

Ikväll efter en dag utan mjölk, inte mindre uppsvullen för det!


Laktulos eller mjölken??

Mirre har inte druckit mjölk på några dagar, försöker ta de lugnt med den då läkaren sa att man kan bli hård i magen om man dricker för mycket.
Men ikväll fick hon kräm med mjölk på och drack även lite mjölk.
När de var dags att sova så såg hon ut såhär!!



Helt svullen i magen..

Börjar undra om de var mjölken eller om de bara är medicinen som gett gaser, stog att de var vanlig biverkning!
Har även läst ännu mera om celiaki,laktosintolerans och mjölkproteinallergi.
Läste att om man är glutenintolerant och tarmen fått skador pga av det så är de jättevanligt att man inte klarar av laktos pga det.
Ska testa skippa mjölk imorgon och se om de hjälper eller om de blir likadant imorgon kväll. Blir tokig av att man inte vet vad de är, hade man bara vetat de så är de ju inga problem bara skippa de hon inte tål. Men nu ska man prova sig fram och utesluta och hålla på !! blir galen!


Lördag

Igår skulle jag skjutsa A till Micke, sen skulle de gå på harrys o kolla på frozen fires relaseparty. Innan vi kommit fram till degerfors så hade vi bestämt att jag skulle med!
Så de blev en utekväll:)
Kollade på Bert när han spelade och sen när allt var slut så gick vi och köpte pizza och åkte hem till Micke och käka. Var hemma runt 3-tiden.
Idag har vi varit i karlskoga för Mirre skulle ha knä o armbågsskydd till sparkcykeln.
Nu ikväll har vi grillat för första gången i år! mums:)




M på väg till lasarettet igår

Nä nu blir de tv:)


23/4

Kl 11 var vi på lasarettet, började med att träffa Märtha, hon är sköterska på barnmottagningen, och Mirre har träffat henne 2 ggr förut, så de kändes bra. Vägde och mätte M, 92cm lång (samma som förra gången), och väger 12.7 kg (vägde 12.5 i december). Sen fick vi komma in till läkaren,pratade mest och så lite rutinundersökning av hjärta, öron, mage osv.
Han ville ta nya prover för glutenintolerans och se om de har blivit nån förändring sen december.
Sen har M fått medicin för magen, så matsmältningen ska börja fungera normalt, den ska hon äta i 3-4 mån, om hon mår bra av den. Hoppas det, lite jobbigt bara för vi måste prova oss fram till dosen. Men de ska nog gå bra.
Nu ska jag skjutsa A till degerfors.. Lägger in lite bilder sen!

Fredag igen:)

Då är de fredag imorgon igen, och kl 11 ska jag vara på lasarettet med Mirre. Ska träffa barnläkaren och prata om allergiutredningen.
Håll tummarna för oss att vi kommer nån vart!

Skriver mer när jag vet. Kommer lite bilder ist.


Vår

Känns som våren kommit nu:) Vi har tagit ut studsmattan och barnen cyklar och är ute hela dagarna, skönt med sol och värme. Jag ska vara hemma till den 9 maj, så troligtvis missar jag betessläppet men de på jobb har lovat att ringa innan så jag och barnen kan komma och titta.
Skickade in en dagisansökan idag, är nya regler för allmän förskola från och med 1 juli. Så Mirre kommer börja i augusti.

Åkte till Skåne i onsdags och kom hem i söndags, de var namngivning för lille Truls. Roligt att vara nere men intensivt som vanligt, man hinner inte göra allt man vill.
Hann umgås med pappa iaf, Mamma och Bengt jobbade ju så de såg vi inte lika mycket av men de kommer ju hit när Miranda fyller i juni.
Sitter på bärbara nu så har inga bilder men de kommer kanske senare.

Imorgon ska jag åka och handla direkt när jag lämnat Fredrik kl 8, ska vara hemma igen till 12 så bäst att åka på en gång. Sen ska vi till öppna förskolan på em.

Nej nu ska jag lägga min trollunge som sitter här i knät och väntar på godnattsaga.











RSS 2.0