Fyris

Idag hämtade vi hem min fyrhjuling:)
Så nu står den på baksidan. Synd bara att de ösregnar så vill inte ut och prova.. Har bara kört  fyrhjulingar med automat förut så jag måste lära mig växla först innan jag kan ge mig ut på vägarna.
Hjälm har jag, och sån där grejsimojs som jag inte vet vad de kallas men så man kan lyssna på radio/prata telefon/prata med andreas om han är inom 300m även om man har hjälmen på och kör.

Sån här


och här kommer min 4hjuling..

En bashan badboy 250,- 07:a

Hoppas de slutar regna nån jäkla gång så man kan gå ut o prova lite..

igår o idag

Igår var jag med A till enköping i lastbilen.


Här tankar vi..
Såhär billigt blev det (tur de inte är vi som betalar:)---->


Idag har vi mest slappat, var ute en sväng.

Hälsade på farmor

På vägen hem plockade jag o M lite hallon, Fredrik följde inte med hem, han åkte med farmor till laxå och skulle leka med Lovis medan farmor är på spa-party.



Nu kommer snart A hem från jobbet så då ska vi käka lite kvällsmat, M har precis badat o nu äter hon risifrutti, sen är de sängen som gäller för henne.

Grannen kom in förut idag och sa att de rensat ut lite på sin vind så de fanns massa leksaker ute i deras trädgård som skulle kastas så de var bara vi fick komma och plocka vad vi ville ha.
Så barnen gick dit på en gång och plockade lite saker de ville ha, blev lite nytt iaf. Fredrik tog lite starwars grejer och Miranda tog en kassaapparat, ett sminkbord och en trästol.
Stolen är hon helt förtjust i, den är vit nu men ska måla den ceriserosa har jag tänkt.

Hon gav sig sjutton på att hon skulle sitta o äta kvällsmat på den så de blev såhär!












2 timmar

Ja i 2 timmar har mirre varit utan blöja, hon har suttit på pottan säkert en gång i kvarten om inte mer och jag har nog frågat 100 ggr om hon är kissnödig haha, men inget kiss har velat komma i pottan!

Nu myser hon i soffan och kollar simpsons, MED blöja!
Vi provar imorgon igen utan har jag tänkt. Var ju meningen vi skulle köra stenhårt med potträning under min semester men de har bara inte hunnits med än, men nu har vi en vecka kvar. De jobbigaste bara är att verkligen inga byxor stannar uppe om hon inte har blöja! De bara kasar ner då.. Men de får vi lösa senare först ska vi öva öva öva....




Idag

Var till röntgen idag, de gick ganska smidigt. Så nu väntar man bara på svaren, lär väl dröja nån veckor säkert, inte för jag tror de kommer visa nåt men kanske man vet ju aldrig.

Fick veta igår på kvällen efter vi kommit hem att en granne till andreas mamma dött. Han bodde i huset bredvid henne och var pappa till hon som bor i lägenheten bredvid andreas mamma, och såklart morfar till barnen där.
Man kan verkligen inte fatta att de är sant. Han var alltid glad och trevlig och lekte med barnen.
Har pratat med honom massor med gånger.
Han åkte ut med sin bil i tisdags för han skulle mot laxå och plocka svamp i skogen, när han inte kommit hem till middagen så började hans fru bli orolig , så de ringde polisen och de var ute och letade med helikopter och massa från militären och frivilliga. Till slut hittade en hans bil upponer i ett vattedrag bara 2 km från svartå.
De tror att de hänt nåt med honom så han körde av vägen pga sjukdom.
Är helt ofattbart att man kan träffa en människa och sen bara några dagar senare är han borta!




Zoo och friskisosvettis

Ja som sagt så har jag inte haft tid att skriva här, så här kommer lite uppdatering vad vi gjort de senaste dagarna.
I lördags var vi ju på grillfest, de var trevligt och mirre fick några kompisar där att leka med

Sen på söndagen så packade jag bilen i ösregn! Så bar de iväg till eskilstuna. När vi kom blev de lite mat sen skulle Hanna till stockholm med en kompis så vi skjutsade henne till stationen och sen gick vi andra vidare till rinmanparken, där mötte vi upp en kompis till faster marie och hennes barn,syster och systerbarn.
Så de blev massa lek!


Sen på måndagen så var de ganska fint väder så då blev de parkenzoo.

M i kön till kassan in till parken.


Jag och m åker tåg runt i parken


I fantomenskogen


Sen kollade vi på teater för barn, nappen pappen en teater för barn 2-5 år om hur man slutar man nappen.
Men jag tror inte riktigt budskapet gick fram till Mirre!! haha


Klappade getter




Fika


Miranda fick en slush puppie:)


och en papegoja!

Efter parken var vi en sväng på tuna park, jag köpte mig ett par joggingskor så sen på kvällen tog jag och marie en joggingtur i vilsta.

På tisdagen blev de gå på stan och sen till tunapark.


Hundkläningar i plysch



Jeans med fjärilsfickor


T-shirt på cubus för 30kr som M hitta själv i reahögen!


Tunika med tights

På kvällen gick jag och marie till vilsta igen, för där var utegympa med friskis o svettis. Så lite nyttig har man varit:)


Onsdag, då skulle vi hem, men först var vi en sväng till maxi och handlade lite, sen åt vi lunch så vid 14-15 tiden kom vi iväg hemåt, men klockan var över 18 innan vi var hemma för vi stannade på biltema och maxi på eurostop i örebro.
När jag kom hem hade A grillen igång så vi grillade hamburgare, sen kollade vi en film innan de var dags och sova.

Nu kollar mirre tv och jag ska göra mig i ordning, ska till röntgen kl 13 idag så vi måste åka snart.


Äter banan på maxi








Semester

Har semester nu så de är fullt upp med bad och allt möjligt man ska hinna med så de blir nog inte så mycket skrivande här på ett tag.

Lägger in några bilder







Nej nu ska vi ut i trädgården, sen ska vi till några vänner i karlskoga och grilla. Imorgon åker jag och Mirre till faster i Eskilstuna och hälsar på i några dagar, ska till parken zoo och lite annat skoj. Ha d bra på er så hörs vi om några dagar kanske!

On the road

Sitter just nu på e20 på väg till norrköping, i en volvo FH12a. 25meter långt. Har varit på några ställen i örebro-hallsberg området, men nu ska vi till norrköping.
släpet är fullt av plastdunkar och bilen med vitvaror.
Nej nu ska jag återgå till min bok:)
Åker igenom kumla nu..

Känns mystiskt

Ja alltså jag har nog inte riktigt fattat att jag har semester nu, känner mig stressad och som om jag har en tid att passa hela tiden.
Men man vänjer väl sig lagom till jag ska börja jobba igen!!

Igår installerades vårt larm:)
Så inatt hade vi larmet på för första gången, inte för jag märkte nåt för jag sov som en stock men var ju tvungen o slå av de imorse när jag skulle ut med soporna!
Larmet går om man öppnar nånstans!
Sen har vi detektorer med som vi ska ha på när vi går hemifrån som tar rörelse i nästan varje rum.
Går larmet ringer securitas upp direkt, får de inget svar eller den som svarar inte kan uppge rätt saker så kommer de en väktarbil hit från securitas.
Så de återstår o se hur många ggr jag kommer utlösa de av misstag hahaha!!


Idag ska jag och barnen hitta på nåt skoj, funderar på picknik eller nåt liknande. Vädret är inte så man kan vara på stranden men ändå hyffsat!

Ha d bra hejjsvejss


Igår tog vi ett snabbdopp på kvällen..


Innan badet åt vi glass vid affären

SEMESTER!!!

Äntligen semester..

Gick rätt smidigt idag, tiden flög förbi, vid 16-tiden kom chefen med en dansk familj som var på besök från arla skulle jag tro. D¨å var jag i princip klar med mjölkningen redan:) Så de blev en lugn avslutning på dagen inget stress och korna gick självmant ut.
Fick besök av en hund med när jag höll på att släppa över dem över vägen. Korna stannade ju självklart upp och stirrade på hunden som hoppade och skuttade. Antar att de var nya hyresgästerna på gårdens hund. För den sprang upp mot gården sen.
Fick besök av duvan idag med..




Imorgon är första dagen på semestern:) Kommer kanske att bli en speciell dag, de beror lite på.... Mer kommer jag inte säga om de!!

Höres...

Regnet öser ner IGEN!!

Hittade en kompis på jobbet idag..en brevduva..





Korna fick lov att stanna inne inatt, de bara öser ner regn..Allt är som en stor lerpöl!!

Var är sommaren!???

En dag kvar sen har jag äntligen semester!! Härligt..





Komma i form efter förlossningen? Prova småbarnsmetoden!

Glöm GI-metoden, nu är det Småbarnsdieten som gäller! Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan den 100% säkra metod för att komma i form till sommaren. Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:
 
Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
 
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
 
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från och under soffan.
 
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.
 
Dag 2
Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
 
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
 
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
 
Middag: En sten eller en torkad ärta. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.
 
Dag 3
Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna.
 
Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt.Stoppa munnen full med bröd och spotta till slut ut det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
 
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).
 
Dag 4
Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
 
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den.
 
Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.
 
Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några
exempel:
Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer.
 
Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.
 

2 dagar kvar till semestern..

Bara jobba 2 dagar, mjölka 4 ggr, foderblanda 2 ggr, kliva upp 2 dagar tidigt... Sen får jag efterlängtad semester:)
Har en del i huvudet nu.. så de ska bli skönt att få koppla bort jobbet och att passa tider.

Faster Marie med familj åkte hem idag, de var jättekul att de kom och stannade flera dagar, barnen hade roligt och jag fick lite annat att tänka på.
Får se om vi kan komma och vara några dagar i eskilstuna under semestern. Hade varit kul:)

Nej nu ska jag gå och sova snart. Har besök idag med, Lovis ska sova här inatt så bäst jag går och ser till att hon och fred kommer i säng nångång.






Längesen

Ja de var längesen jag skrev, har inte haft nån tid eller ork.

I helgen var vi som sagt i sjötorp vid göta kanal. De var jättekul och vi campade med husvagnen precis i hamnen, de var vi , grannens husvagn och deras föräldrars husvagn och husbil. Sen var de ungefär ca 10 husbilar till med tyskar och allt möjligt..

M leker i sandlådan, i bakrunden ser man "campingen" som mer var en grusplan bara, toa och dusch var i ett hus ovanför och ville man kunde man gå till gästhamnshuset också där de fanns dusch, wc, diskrum, tvättmaskiner och torkskåp.

Vi gick runt och tittade på båtar och grillade på kvällen, sen blev de en sväng till pizzeria/puben i hamnen. Barnen sov i husvagnen så farmor passade dom. Sen blev de ett nattdopp:)
Nästan hela söndagen gick vi och kollade på när de slussade båtar.
Så de var en lugn och trevlig helg.

I måndags kom faster med barn, de ska passa Mirre och Fredrik medan vi jobbar, jag har jobbat förmiddag mån-ons så vi har gjort lite olika, plockat blåbär och badat på stranden och varit på ikea osv.

M på ikea.. koncentrerad på att sätta sig ner i rutchkanan.

Idag är faster med alla barn i örebro på gustavsviksbadet. Jag börjar jobba 12 idag. Skitdåligt väder så jag har ingen lust alls.. Är så trött med, varje steg känns tungt och känner mig seg i huvudet. Vet inte vad de är med mig! Ska bara jobba hela helgen med sen har jag semester.

Nä om man ska gå och vila lite..


Mini semester..

Snart om nån timme åker vi iväg, med husvagnen och grannen med sin husvagn och grannens föräldrar med sin husbil. Så dagen och natten kommer spenderas i sjötorp vid göta kanal.
Ska bli kul och komma ut lite..
Nästa vecka jobbar jag heeeela veckan, men sen har jag semester:) Äntligen!

Har sovit dåligt inatt, vaknat flera ggr och vaknade imorse av att bägge händer var helt bortdomnade och gjorde ont. Drömde att jag opererade armbågen på ena armen, men när jag var klar så sa de att de skulle få operera igen för de måste mejsla bort en bit av benet och lägga om nerven bakom istället.. De är typ de värsta som de kan säga till mig på handkirurgen. Mycket energi går till att fundera över de just nu. Vad som kommer hända.. kommer vara en jobbig tid framöver tills jag blir kallad dit. Kan dröja 3 månader om jag har otur.

Humöret är inte på topp!!

Men de kanske blir bättre när vi kommer bort lite..


Törstiga katter


Hagel, åska, grässkörd och äntligen helg!

Ja de var då en riktigt seg eftermiddag, börja med dräktighetsundersökning på 10 kor/kvigor, måste säga jag klara de galant trots att jag var ensam med seminören. Bara 2 st kor som bråkade om att stå still, alla de andra lydde mig:) Haha..

Sen blev de till o köra ut en box, och hjälpa till lite smått med grässkörden, kolla mätaren på tornet så den inte stannar eller slår av sig. Sen kom regnet!! Alla kor stog nere vid intaget vid ängen och bara vänta på att få komma in. Yes tänkte jag, slipper jaga in dom. Skulle bara köra ut maten till dom innan jag hämta hem dom, under tiden blev regnet värre och värre!! Åskan blev värre och värre..Skyndade mig ner och hämta cykeln och tog på mig en regnjacka (orange) och cyklade som en galning ner till ängen. Därnere ser jag alla kor vända och gå in mot skogen.. NEJ tänkte jag, skyndade mig upp med trådarna och en ko blev rädd, kom på att de kanske inte känner igen mig med regnjackan, de kanske bli rädda för den. Så slängde av den i diket och börjar springa om dem och försöka få dem att vända hemåt.. Nej då utbryter värsta hagelskuren och alla kor rusar ner mot skogen... Fan.. och ont gjorde de att få hagel på sig, jag hade ju bara linne på mig. Så fick springa tillbaka och ta på mig en dyngsur jacka, sen snällt cykla hemåt i haglet! Fick vänta en stund och byta om till torra kläder för att sen igen cykla ner och hämta in dom när vädret lugnat sig!!
Sen var man bara 45 min sen med mjölkningen!! Men klarade jobba in tiden, så var klar 17.30 ändå men då la diskmaskinen av, tydligen fixa den inte åskvädret så fick krångla med den en stund och ringa lite samtal sen kl 18 var jag äntligen klar och fick gå o duscha!

Nu ikväll har jag kollat på dexter maraton.. Härligt imorgon kommer fortsättningen med resterande avsnitt. Har visserligen redan sett i princip alla avsnitt men de är bra och de är kul att kolla igen för snart börjar nästa säsong.


Dessa fantastiskt fina blommorna hittade jag i diket vid korna som är på bete i bjurtjärn. Nån som vet vad de är för nån blomma?
Kändes nästan som att man var utomlands för de ser så exotiska ut!


Kvällen

Nu är de kväll. De är barnfritt här ikväll/inatt.. oj oj.. (bägge börjar jobba tidigt imorn)

Lämnade Mirre hos farmor för en stund sen, men hon ville inte somna till slut gav jag upp, åkte hem och hon lekte för fullt...

Lite bilder:


Sötaste kvigan i kalvstallet 668 blandning mellan SRB och simmentaler. Tycker simmentaler är finaste rasen, kanske för jag jobbade på en gård med de i gymnasiet.

Jag och Daimler, tjuren på gården. Han var så snäll, om man kliade han uppe på nacken där han inte själv kom åt så blev han jättenöjd:) Bry er inte om o kolla på mig, haha var 2000 och jag hade kort blonderat hår, och hade misslyckats med en färgning så jag hade rosa/orange aktigt hår!! Som tur va döljs de av kepsen!!

Mirre tog ett bad i poolen innan, hon "simmar" nu!!



M på väg in till farmor



Nu ska vi kolla film och ta de lugnt... Inga barn som kan vakna imorgon bitti när jag kliver upp, skönt..






Mera provsvar..

Kom brev från läkaren idag igen. Yrkesmedicin hade svarat och de tyckte att de va osannolikt att de kunde vara vibrationsskada från jobbet. Hmm.. Detta har de alltså kommit fram till utan att ens ha träffat mig, de vet inte hur jag har de på min arbetsplats eller vilka arbetsuppgifter jag har! De vet inte vad jag jobbat med förut eller hur länge...
Så hur de kan vara säkra på de tycker jag är konstigt! Men de bekräftar bara vad jag hört tidigare av andra, de är i princip bara på arbetsgivarens sida. Men men.. Screw them!

Så nu har läkaren skickat iväg en remiss till handkirurgen!!
Han skriver i brevet: De rekommenderar istället remiss till handkirurg för bedömning om du trots allt har någon form av nervpåverkan i handleds- eller armbågsnivå och om detta i så fall går att operera genom att man lättar på trycket på nerverna.

Nu vet man varken ut eller in.. Har hört att de är glada för att operera på handkirurgen.. Hoppas de är en missuppfattning!!

Nu steker A pannkakor, så ska gå och hjälpa han och duka..



RSS 2.0