God Jul

Skönt med ledighet, synd bara att man har miljoner saker att göra ändå!




Väntar på tomten!


M öppnar julklappar:)


Jobbigt att vara på mellandagsrea!





101221

Undrar när julkänslan ska infinna sig!?

Lämnade inte Mirres prov på labb idag, så nu är de bara en evighet innan man får svaret efter jul och nyår.

Sen klippte sig M, så nu är hon av med allt de slitna topparna och förhoppningsvis växer de ut lite tjockare nu.

Före


Efter. Suddig bild men man ser iaf att de är kortare i nacken nu.


M räknar kittygrejer.



Heja Abbe

Har sökt på födoämnesallergier mm mycket på sista tiden, av en slump hittade jag en blogg om en kille som heter Abbe. Han föddes med hjärtfel, sen visade de sig att han har ett kromosomfel.
Har läst från början och jag tycker de är en jätteintressant blogg, kommer helt klart följa den i framtiden med.

www.hejaabbe.com


Idag var de luciatåg på dagis, Miranda som bara varit med och övat lite innan idag var duktig, trodde hon skulle vägra gå med men de gick jättebra, men så fick hon ju gå med sin favoritfröken.
De hade beställt lussebullar till henne men när de fick dom stod de att de var spår av mjölk i dom. Men de hade ringt så köket hade fixat fram nya UTAN komjölksprotein:)
Mirres läkare ringde idag, vi ska komma in och ta nya blodprover denna veckan, hon ska testas för lite olika födoämnen. Vet inte exakt vilka än.
Sen har hon ju sagt hela tiden att de är högst osannolikt att hon är glutenintolerant för blodproverna har visat negativt, 4 gånger!
Men nu har hon plötsligt ändrat uppfattning och nu ska hon träffa en specialist och de ska diskuteras om de kan vara så iallafall, och om de ska göra en tarmbiopsi.
Kanske inte den roligaste undersökningen men på så små barn söver dom och hon känner ingenting. Hellre det och man kan få veta säkert om de är det eller inte! Nu är de ju inte säkert de blir så heller men de vore ju skönt att få ett svar som man kan lita på, för blodproverna är tydligen inte att lita på!
Men han är inte anträffbar förrän efter jul och nyår så vi får vänta ett tag innan vi får veta nåt.

Imorgon sätts mjölkroboten igång:)
Så jag mjölkade alla för sista gången imorse! Så mycket nytt att lära sig!



http://www.youtube.com/watch?v=eHJTTVlt4lY&translated=1
här kan du se lite hur en vms-robot funkar

13 dec

 

Lucia firande i folkets hus


Lucia

Idag var de först valpkurs sen lucia firande i hembygdsgården, imorgon är de lite mer lucia i folkets hus med skolan och på tisdag är de lucia med dagis.
M tyckte att hon skulle vara tomte efter hon badat ikväll.





Hittade lite bilder som jag inte lagt in.



Hittade på när M lämnade sin nappar till tomten på julmarknaden för några veckor sen, har gått jättebra efter hon tjatar aldrig om dem mer.


Zelda hade ju skadat ögat för ett tag sen och då fick vi medicin till henne bla ögondroppar som skulle göra så pupillen var dilaterad hela tiden. Såg lite crazy ut faktiskt!


Bakade border collie pepparkakor:)

Friskies Vs Pedigree



Friskies luktar mint och de luktar som han borstat tänderna med tandkräm efteråt!
Pedigree luktar apa!
Friskies vinner!

Dagen började med snöskottning för de kom en hel del snö inatt, sen en lång promenad i skogen. Försökte träna lite gå fint i koppel, de gick ok efter ett tag men minsta störning så är allt han lärt sig som bortblåst!


Sen höll vi på med veden hela em, så nu är de en jättehög i källaren att stapla igen..

Gick in för tårna var så frusna och gjorde mat.
Sen började barnen undra när de fick sitt lördagsgodis, vilket vi helt glömt bort! Så vi tog en tur till bowlinghallen i laxå, och ica med. Behövde lite smått som mjölk osv.
Blev film och godis för barnen och jag och Tyke tog en promenad igen och de började snöa igen!
Imorgon ska vi till vallhundsklubben. Hoppas de inte är för kallt och snöar för mycket.
Nej nu ska jag värma mig med lite te. Blev frusen nu sista promenaden.

Det var inga vattkoppor!

Har helt glömt av bloggen ett tag, har varit lite mycket annat.
Sist jag skrev hade M vattkoppor, eller de trodde vi iallafall, men de visade sig att de var inte det. Vet fortfarande inte vad dom där utslagen var! Några dagar senare fick hon nässelutslag också, så vem vet! Bvc-tanten gav några förslag på vad de kunde vara, minns inte alla nu men ett var iaf nån födoämnesallergi, min första tanke var att nu har hon blivit allergisk mot soja också! Men de är högst osannolikt!
Efter dom där utslagen så har de iaf bara varit sjukdomar efter vartannat tycker jag, förkylning, 40gr feber, hemsk hosta, krupp, och nu verkar de som hon åkt på en släng förkylningsastma också. Känns som vi varit på barnmottagningen en gång i veckan typ.
Magen är i uppror och hon äter inte igen nu, men hoppas de bara beror på medicinerna och att hon piggnar till!
Antar att de där knappa kilot hon gått upp för några veckor sen är som bortblåst igen!
Som sagt situationen känns en smula hopplös!

När jag skulle logga in här hade jag helt glömt bort lösenordet hit, blev tvungen att begära ett nytt och då ska man logga in på mailen man använde när man starta kontot, dvs min gamla mail som jag använder till sidor som man får massa skräp skickat till sig från sen. Vill inte ha massa reklam till riktiga mailen även om de kommer lite dit med! Iallafall var de ett tag sen jag kollade den.. Hmm

kolla in inkorgen!:/


Snön vräker ner och jag ska jobba i em. M sitter och kollar på playhouse disney nu, jag ska gå och försöka få i henne en macka.




RSS 2.0