Ursäkta alla känsliga läsare/äckelmagade!

Igår åt Miranda rejält med mat, och ursäkta alla känsliga läsare men hon bajsade 2 ggr och det var normalt och mycket båda gångerna!! och magen var inte ett dugg svullen på kvällen!!
Hon har ju inte fått medicin sen vi började med mjölkfritt i tisdags men ändå fungerar magen! Kan det vara så att detta hjälper:) Vågar inte tro nåt än men kanske kanske.. Hennes aptit har ökat rejält iallafall och hon ber om mat!! Det har hon aldrig gjort förut!
Men vågar inte ta nån slutsatser ännu, kan vara en bra period bara! Det är bara att fortsätta och sen om de håller i sig.

Idag hade jag beställt fint väder men den beställningen verkar ha blivit försenad!

Jag och barnen ska till wadköping med jobbet och vara på familjedag som anticimex anordnar om brandskydd. Andreas ska på teambilding med sitt jobb.
Sen ska vi till marieberg köpcenter när det är slut och gå en stund, och sen vid 17 tiden ska vi åka och titta på när Andreas och de ansdra på lotsen kör gokart. Haha...
Så fullt schema, bäst jag gör mig i ordning och väcker Miranda..

Äntligen:)

Har äntligen hittat produkter som Mirre gillar nu, hon hatar ju all havremjölk vi provat förut.


Men denna gick hem!

Sen yoghurt är ju de hon ätit mest när hon matvägrat, fil och yoghurt. Så tänkte hur sjutton de skulle gå men denna älskar hon, ska köpa hem i fler smaker finns blåbär och vanilj mfl


Provade även pannkakssmet
Goda tyckte Miranda men de var helt omöjliga att få att hålla ihop! Provade göra plättar och de gick lite lättare än pannkakorna, men man lär sig nog. Smidigt att göra till henne om bara hon ska äta.

Så detta ska nog funka:) Bara hon mår bra av det så!
Idag har hn varit ovanligt glad och nöjd, vet inte om de är en bra dag bara eller om de är för att magknipen kanske släppt! Vi får hoppas att de är de sistnämnda!




Mjölkprotein

Pratade med sköterskan imorse, proverna var negativa, precis som jag trodde.
Sen frågade jag när läkaren kommer tillbaka, 14 juni. Så länge tänker jag inte vänta så sköterskan skulle be läkaren som tittade på mirandas journal förra veckan att ringa mig. Så efter en timmes tid ringde hon upp, hon hade läst igenom allt igen, och hennes första misstanke var att hon är mjölkproteinallergisk med tanke på att glutenproverna visar neg på blodproverna, vi provade mjölkfritt i vintras men då skulle vi bara utesluta mjölk som hon drack rent om man säger, inte i maten helt och bröd osv.
Sen räcker de inte med 2 veckor, utan man måste köra stenhårt mjölkfritt i ALLT i 3-4 veckor för att se resultat sa hon.
Så de är bara att börja idag, var inom ica och köpte mjölkfritt margarin, bröd, soyamjölk och sojayoghurt, och lite kex och rån. Så nu blir de att läsa all innehållsförteckningar! och att alla i hennes omivningen tar de här på allvar och inte ger henne något överhuvudtaget med mjölk,och speciellt viktigt denna månaden när de är för att se resultaten av det!

Mirrebus

Det har hänt massa sen jag skrev sist, har inte lust att skriva så mycket just nu så de blir lite bilder.


Det här är vad Mirre kallar ett "experiment" en dag när hon satt på pottan och farmor passade henne. Farmor ropade "är du klar" några gånger och fick till svar varje gång "näää inte än", och efter en stund började farmor inse att de var nåt lurt på gång. Mycket riktigt, allt toappaper utdraget i en stor hög!! Det här är mitt experiment sa Miranda!! Hon ville ha papprullen i mitten sa hon sen!


Såhär glad blir man när man får kittyservis i namnsdagspresent!!


Äter lunch på verandan för första gången i år


Vattenkrig med mamma!


Gungar..


Imorgon ska jag ringa barnmott och bl.a. få reda på provsvaren på avföringsprovet vi lämna i torsdags.

Ha d bra till alla!

Mera prover

Idag fick jag nog och ringde barnmottagningen IGEN!
Miranda har de senaste dagarna inte fått behålla nån mat, trots att vi sänkt dosen laktulos flera gånger, hon har även ett humör som inte är att leka med och orkar inget, vill vila och sova hela tiden. Är trött säger hon jämt och klagar på ont i benen på kvällen. Är inte så konstigt att hon är trött för hon får inte tillräckligt med näring.

Vi fick komma in och träffa sköterskan Märta igen, hon är väldigt bra men idag visste Miranda precis vad som väntade när vi gick in på labb. Var bara ett stick i fingret idag så de gick fort, hon blev ledsen men de var nog inte själva sticket för då sa hon inget utan de var plåstret, det gillar hon inte så de slet hon av direkt så de kom massa blod på golvet och då blev hon ännu mer ledsen, men de gick över när hon fick en ödla och ett klistermärke.

Sen fick hon gå ut och leka i väntrummet igen medan Märta gick och pratade med en läkare, han som Miranda har i vanliga fall är på kurs i 5 veckor. Sen fick vi komma in igen och prata lite, ska lämna in avföringsprover också.
Jag hade med bilderna på Mirandas "kvällsmage" och "morgonmage", de tog kopior på dom och la i journalen så de finns när Lars kommer tillbaka.
Vägde henne med, hon vägde exakt samma som för en månad sen, fast då hade hon bara trosor och nu hade hon byxor och tröja på så jag tror att hon gått ner 100-200g.
Så imorgon ska vi ta avföringsprov och sen ska jag ringa på måndag nästa vecka och få svaren.
Visste inte om jag skulle ge laktulosen idag så jag struntade i det, så nu är hon förstoppad igen!! Frågade dom och vi ska fortsätta med den men i ännu mindre dos!
Får se hur de går!

Vill bara att de ska hitta felet nu så vi kan fixa det och hon slipper att ha ont och allt krångel kan ta slut!


<3 Hjärtat <3

Trött

Är trött efter att ha jobbat hela helgen. Uppdaterar kanske imorn mer.


TrollMarken

Idag ska vi på trollmarken i Laxå, ska bli roligt för barnen, de är godisregn, fiskdamm och massa annat. Hoppas regnet håller sig borta!
Dags att börja fundera på vad Mirre ska äta till lunch, hon åt ingen frukost, försökte med allt möjligt men de gick inte. Fick i henne medicinen i 1 dl mango/persika soppa iallafall. Det viktigaste!

Miranda är inte rädd av sig inte.. åker stora rutchkanan ensam nu, och klättrar upp helt själv på ena klätterställningen, så de är bäst att man har koll, särskilt eftersom hon klättrar högst upp på klätterställningen men sen kommer hon inte ner säger hon! Så man får lyfta ner henne!


Klätterapa!

Laxå

När vi var i Laxå för ett tag sen så fyllde Mirre i en tävling med korvbrödsbagaren, några dagar senare tingde dom från ica där och sa att vi vunnit:) Så Mirre och jag åkte dit för att hämta priset.

En ryggsäck som ser ut som ett korvbröd:) Haha Mirre gillar den!

Annars har de väl inte hänt nåt ovanligt, dagarna flyger förbi, och på måndag kl 8 så ska jag vara på jobbet! Dags att lukta ko igen!

Mirandas mage har blivit liiite bättre men vi har fått höja dosen 2 ggr. Men matlusten har inte direkt ökat så vi får väl se om hon går upp bättre när hon får de här, annars tycker jag de känns rätt så onödigt allting, de är ju bara att behandla symtomen, grundorsaken till problemet med magen finns ju kvar även om man lindrar symtomen!
Slutar vi med medicinen blir de ju som förut!
Får väl bara hoppas de vet vad de gör, läkarna!



Kväll


Morgon

 

Lite dåliga bilder men de syns ju väldigt tydligt hur svullen i magen hon blir när hon ätit något!

Nej nu ska jag gå och göra mig klar, ska gå ut en sväng, sen när vi hämtat Fredrik ska vi åka och handla.











Helg


1 maj tillbringade vi på jorkas , med mopperally, lastbilsutställning och mycket annat.

Valborg var vi nere på hembygdsgården hela kvällen. Tråkigt att de började regna på slutet men vi stannade ända tills fyrverkerierna var slut.

Blev bara suddiga bilder den kvällen:(



Nu sitter Mirre och pärlar och vi ska snart åka till Laxå och hämta Andreas hos Jan. Sen blir de en lugn kväll jag har sån huvudvärk idag!

RSS 2.0