Miranda 3 år

GRATTIS GUMMAN


Idag fyller Mirre 3 år och vi har firat de med tårta och bullar:)

Denna dagen kommer vi nog minnas länge, läkaren ringde idag och nu är de klart, hon har mjölkproteinallergi. Så Mirren fick en egen tårta med havregrädde och tårtbotten bakat på mjölkfritt margarin.
Var på apoteket idag med, hon måste äta kalciumtabletter 2 ggr om dagen för att få i sig tillräckligt.
Kommer få en tid till dietisten också som ska hjälpa oss så hon får i sig allt hon behöver för att växa.

Ska gå och natta en mycket trött 3åring nu:)


Mirre med nya cykeln:)

Mjölkprovokation

I fredags fick jag samtalet vi väntat på, dags att börja med mjölk igen.
Efter en dag med vanligt smör och mjölk till frukost har Mirre tappat aptiten, sen dess har vi knappt fått i henne nåt, 4 köttbullar och en tugga macka typ sen i fredags.
Nu i em ville hon inte ha maten, sen till kvällen ville hon inte ha någonting heller trots att hon varken ätit frukost lunch eller middag! Fick inte ens i henne youghurt som hon gillar annars.
Magen är som förut igen, men jag ger de någon dag till så vi vet med säkerhet och att de inte bara är en dålig dag!
Men de mesta talar ju för att de är mjölkens fel allt.
Så på torsdag ringer barnläkaren för att få de bekräftat, sen blir de att komma in igen på ny läkarundersökning och få intyg och remiss till dietist.

Provokation

Ska köra mjölkfritt en vecka till sen ska vi göra en provokation som de kallas, ska ringa barnmottagningen i slutet av nästa vecka och få mera information.
Har nyss lagt Mirre i vår säng, hon var såå trött. Hon ville se barntv, så nu kollar hon musses klubbhus om hon inte redan somnat, ska upp strax och kolla henne.

Jobba imorgon bläää säger jag bara!

Ingen ork..

Är onormalt trött för tillfället! Kan somna på 1 min om jag bara får blunda!
Har slutat med nässprayen de gick bara inte, jag blev så dåsig och tappade reaktionsförmågan så jag tyckte de var bäst. Får väl leva med att jag inte kan andas genom näsan ett tag till. Hellre de än att somna bakom ratten!
Har inte kännt av allergin på några dagar så jag trodde att de värsta var över, men så nu i veckan glömde jag ta medicinen innan jag åkte till jobbet på morgonen,och glömde de igen när jag kom hem.
Så där blev jag påminnd om att medicinen verkligen hjälper.

Annars händer de allt möjligt om dagarna, kommer inte på nåt särskilt just nu bara.

Imorgon är jag ledig för ska jobba helgen, en av läkarna på lasarettet ska ringa under dagen imorgon och kolla lite hur de går med Mirre.
Bättre än förut är de verkligen, hon har inga problem med magen så länge hon får mjölkfritt:)
Hennes aptit är helt förändrad, och hon verkar inte ha ont i magen om kvällarna mer.
Fast hon hade nån dag nu i helgen då hon var som förut, fick ge henne en dos laktulos, men de försvann igen, undrar om hon fått i sig nåt med mjölk, och en miss gjorde vi i helgen, skulle köpa lördagsgodis och vi var på bowlinghallen, plockade bara av de som hade innehållsförteckning och inte innehöll mjölk, MEN vad vi inte tänkte på är att man använder samma skopor till allt. Så de kunde komma spår av mjölk på det. Så inget lösgodis för henne mer:(
Har lite saker att ta upp med läkaren,måste skriva en lapp för annars glömmer jag hälften när vi pratar. Ska även säga att de måste skriva remissen till dietisten nu för de kan vara väntetid på det, och jag har massa frågor!
Ska fråga om vi ska göra provokation snart eller om de ska gå längre tid, och be dom skriva ut recept på mjölkfri ersättning, det sa en mamma till en pojke i fredriks klass till mig att dom får fortfarande och han är 8, då kan de dricka de ist för mjölk och ändå få i sig alla viktiga ämnen de behöver för att växa. Man kan ha de matlagningen med. Behöver ju få svart på vitt nu så vi kan få intyg tills i höst till dagis. Får säkert en tid för vikt o längdkontroll igen med. Litar inte riktigt på vår våg men jag tror hon gått upp 0.5 kg!!!
Fasar lite för om de vill göra nytt blodprov och pricktest.
Det vore ju bra egentligen och kolla så hon inte är allergisk mot sojaprotein med.

Känns bra att vi kommit en bit på vägen men än är vi inte framme!

Nej nu måste jag sova..

Blir tyvärr inga bilder, sitter på Andreas dator och alla bilder är på min..
Kommer kanske imorgon om jag hinner.







Borde

Borde egentligen gå och lägga mig, är sjukt trött och har varit hela dagen, jag fick kämpa för att hålla ögona öppna under mjölkningen. Antingen är de allergin som gör mig trött eller medicinen, fick ta extra idag så mest troliga är att de är medicinen som gör det.
Men ska uppdatera med lite bilder sen ska jag sova, lovar!

Ja i lördags var vi ju i örebro hela dagen. Först letade jag mig fram till wadköpings utbildningscentrum, är riktigt stolt att jag lyckades hitta rätt direkt, jag hittar skitdåligt i örebro, åker i princip bara till 3 saker, tågstationen, mariebergs köpcentrum och sjukhuset!
Där skulle vi på familjedag med tema brandskydd. Barnen (och jag) gick i anticimex brandskola, de fick lära sig massa om hur man gör om de börjar brinna osv. De som ville fick prova släcka eld med brandsläckare.

Fredrik släcker

Sen kom räddningstjänsten och vi fick prova åka stegbil (25m upp i luften)





Såna här fina tröjor fick vi allihopa!

Mirre ville köra brandbil med




Nä godnatt på er alla, vi äter ute nästan varje dag nu när vädret tillåter. Mirre tycker det är roligt!



Glömde skriva Mirre ska till tandläkaren imorgon... *nervöst*

RSS 2.0