Sirap i knäna, och skoskav!

Slutade 17.30, strunta i duschen för vi skulle ju ändå ut och springa. Hämtade F på vägen hem och sen raka vägen hem och ta en macka. Micke kom en sväng med A:s KTM. Så vi skjutsa hem honom till degerfors, passa på att springa på elljusspåret i råbäck då istället för slingan här i svartå, i degerfors finns många olika banor men vi valde den röda som var 2.7 km lång.
 Så blev 2.7 sen tog vi en liten bit in i banan igen tills vi kom till 500m skylten sen vände vi så de blev totalt 3.7km.
Men idag var jag inte i form alls, och de var bara massa uppförsbackar hela tiden!! Nej idag var jag inte alls i form, kan ha nåt o göra med att jag jobbat hela helgen ensam och tagit in och ut korna 4ggr/dag och de är bara korna, 2 kviggrupper med som ska in 1 ggr /dag, fast kortare sträcka. För att  ta in dom så måste jag fösa dom tillbaka till lagårn så de blir ungefär 2.5km bara de att gå. Så min ben är aningen slut efter denna helgen! Nej nu blir de kvällsmat och sen sängen:)
Till råga på allt fick jag skoskav, måste köpa nya skor, riktiga med stötdämpning. De jag har nu är mina nikeskor som är aerobics skor egentligen. Hade dem när jag gick på step up för typ sisådär 8 år sen haha! Så kanske är på tiden att byta ut dom.
Godnatt



Helgen

Helgen består mest av jobb, men även lite skoj. Vädret är helt underbart och solen skiner som sjutton.

Igår jobbade jag 5-9 sen åkte jag hem och A stack ut med enduron och åkte med några andra till kristinehamn.
Jag och barnen hämtade farmor och åkte till stranden här borta vid oss. Tänkte inte bada utan bara leka lite där, och prova nya håvarna. Fast när vi kom var där några som badade. Var inte så kallt men för kallt för mig iaf haha.
Mirre och Fredrik hade säkert badat om de fått.
Hade satt på M flytväst så man kunde ta de lite lugnt och inte va rädd att hon skulle sticka ut på bryggorna och trilla i.



Sen började jag jobba igen på em, och F skulle till sin mamma så vi åkte vid 13, M stannade hos farmor och de gick till pizzerian. M charmade pizzabagaren och fick 2 klubbor.

Jag var hemma igen vid 18 så då hämtade jag en trött liten M som somnade på direkten vi kom hem. Hann ge henne vällingen sen slockna hon. Så då tände jag grillen, så jag och A grillade lite korv.


I torsdags kalvade 475 en kvigkalv som är blandning mellan SRB/simmentaler. Hon är så söt!



Idag kom jag hem vid 10, så jag och M käka lite på verandan.



Nu väntar vi på A som är i Laxå sen ska jag jobba igen och efter jobbet väntar joggingskorna på mig, dags och ta en tur idag, ska springa 30min idag enligt programmet. Hade gps-grejen till mobilen på mig igår när jag tog in korna, den mäter ju exakt hur man rör sig och hur långt. 2.65 km blev de bara att ta in korna. Då är inte ens resten av arbetet med, så man får ju en del motion på jobbet med.

Men imorn är jag ledig och då hoppas jag på samma strålande väder!!

Ha d bra nu vill M leka med mig..



En ledig fredag med totalt strålande väder=)

Idag vaknade jag av att F hostade så han höll på och spy, så gick upp och ringde skolans telesvar och sjukanmälde honom. Så sen tog vi sovmorgon allihopa:)
 

A åkte en sväng till karlskoga för och hämta nån grej till ena bilen som han beställt.
Jag och M lekte i trädgården och tog en cykeltur.


Gungade med lite, först gunga M i sin gunga och sen ville hon gunga på stora gungan då passade Honda på att lägga sig i bebisgungan!


 När A kommit hem gick vi en sväng till hästarna och de hade fått getter med nu, de bräkte (heter de så? bräka bräker bräkte??) så fort vi gick fram till dom och de tyckte M va jättekul! Efter en bit så ville hon ha elefanten, så tog hon den i famnen och sa "miranda springer med fanten" och sprang allt va hon kunde haha de såg så roligt ut!


Sen vände vi vid gården och gick hemåt igen, men M sprang tillbaka mot gården, så jag ropa Akta dig för de kan komma bilar. Då blev hon jätterädd och skrek och sprang till mig hihi, busunge!


Efter en liten stund hemma gick vi och fikade hos Ann och F prova ett nytt spel farmor köpt till sitt playstation.
Sen gick vi hem och plantera om 4 tomatplantor
Sen lagade vi mat, A åkte till lindesberg med micke så de blev bara jag och barnen som åt.
Nu sover de små och jag ska kolla talang 2009.

Nattinatt..


Pass 2 avklarat

Nyss hemkommen från skogen, idag struntade vi i barnvakten och åkte allihopa, först sprang A medan jag och barnen lekte med kottar! haha, sen sprang jag och A va hos barnen.
Har hela tiden tänkt att jag inte vill springa själv pga björnen som brukar hålla till här, men de gick faktiskt över förväntan, de blev nästan som en adrenalinkick när man hörde ljud i skogen och då sprang jag bara fortare hahaha!
De blev 2.6km idag:)



Sen pajade vi allt och handlade av glassbilen!!hahahah
Barnen köpte splitisar och vi köpte turkisk peppar:)

Jaja får springa lite extra i helgen!



M väntar på glassbilen:) Glad!





No pain no gain!!

Jobbade 12-17.30, innan jobb var jag en sväng på coop forum och team sportia, på coop bytte jag fredriks nya foppa till en storlek mindre, så nu passar de bättre. Sen blev de en napp till M med.
En babynova napp som förebygger skeva tänder och nappbett, tycker nämligen att hennes bett börjat ändra sig, vill ju inte att stackarn ska få tandställning sen. Så nu ligger hon och sover med nya nappen, den dög tydligen:)


På team sportia hade de rea för de ska flytta, så allt i butiken 20-50%.
Så jag köpte mig ett par joggingbyxor, svarta helt vanliga mjukis. Så en träningströja, sån som andas och håller en torr.


Ja vad ska jag nu med nya träningskläder till???
Jo nu har jag äntligen kommit igång, ska springa 3 dar i veckan nu,bestämde mig för nån vecka sen att nu jäklar! och idag var första passet. Så efter jobb så åkte jag och A till slingan borta i skogen och sprang, två varv blev det, totalt 2.5km. Börjar lite smått, på torsdag blir de kanske tuffare. Tränar efter ett program som finns på running.adidas.com.
Nej nu ska jag sova, imorgon är de jobba och lite annat smått och gott.

I eskilstuna köpte jag äntligen byxorna på hm till mirre som jag letat efter, såg de i katalogen för länge sen och tyckte de va såå fina. Så nu väntar vi bara på sommaren!



M i vår säng när jag kom upp igårkväll, sov med ögona öppna, de såg lite läskigt ut!






Nattinatt!!










Jobb, lek, glass och fika

Jobbade 5-10.30 sen åkte jag till ica och handlade lite, sen hem och gjorde mat till barnen, A åkte till degerfors för och kränga däck och hjälpa micke med nåt så vi andra gick ut efter maten. Först hamnade vi vid affären där de blev glass, sen gick vi till lilla lekparken, eller moas lekpark som den kallas (moa och tuva bor granne med den) sen gick vi hem och hämtade lite saft och gick vidare till stora lekparken, sen var farmor på väg hem från karlskoga så vi gick hemåt för och lämna leksakerna och gå vidare dit, men då ringde hon och sa att de kom på fika hos oss direkt istället. Så barnen fick sina grejer som jag beställt. Fredrik fick en ny jacka, som är till hösten och så fick de vars ett par foppa till. F ville ha ljusblåa och M ville ha lila, men de fanns inte lila i hennes storlek så de fick bli blå/vit/lila melerade.


Så kom Ann och Ulrika med fika, F åkte skateboard och M ritade, sen lekte vi lite i trädgården. Nu leker de inne , ska strax ge dom lite kvällsmat sen blir de sängen för dom och tacos för mig och A:)

Lite mera bilder från dagen

Oj en polisbil på våran gata de är inte varje dag man ser det.




Barnen hitta "Fifi-blommor" förgätmigej







Nattinatt

Nu sover M gott i sin egen säng i nya nattlinnet från faster!


Lite halvlessen på bilden vill bara upp i sängen och äta vällingen


"Helgen" 20-24maj

Har spenderats i Eskilstuna och Västerås.
I onsdags kväll efter öppna förskolan så packade vi allt och for iväg till Eskilstuna.

Har hittat på massa skoj, kommer lite bilder på vad M gjort.


Hoppat studsmatta




Kollat på och matat hästarna
och kollat ankorna





Shoppat




Ätit lunch i västerås på ikea




Lekt i stugan




M köpte sig en ny trehjuling




Åkt rulltrappa




Spelat fotboll


Äntligen hemma och fikar på verandan.



Gäss och ösregn

Imorse så tog jag in alla kor och alla kvigor, sen efter mjölkningen så skulle jag ner på ängen och hämta hem sinkorna för de skulle flytta till en annan hage. Kom ner till dammen så möttes jag av massa gäss! med ungar!!!
Vände och tog med en pinne hehe.. Gäss är fan galna när de har ungar!


Sluta vid 11 och åkte hem och lagade pannkaka. Mirre har ingen feber mer sen igår, så de var troligtvis tänderna för idag har hon förbrukat massa blöjor!! Så dålig i magen så de är säkert tändernas fel.
Febern borde ju inte gått över så fort om de varit nåt virus.

M fick ett halsband idag , är mitt som jag haft sen jag var jätteliten.


2 tänder på väg upp

Har vi tur var de tänderna som orsakade febern, M har 37.9 nu och har varit ute och gungat och målat med gatkritorna och blåst såpbubblor. Så har vi tur så kommer inte febern tillbaka.
Hörntänderna nere kommer ju och sprack igenom för bara en eller två dar sen så kanske de som är orsaken eller så är de fler tänder på g uppe.





Nu är de kvällsmat på g




Feber

Pratade med pappa i telefon och kollade lite smått på eurovision. Hörde M skrika däruppe så gick upp och trodde hon gjort av med nappen eller ville komma till vår säng, tog upp henne så var hon kokhet. Så hon fick följa med ner i soffan. 39.5 gr feber. Somna igen och hon sover fortfarande , har bara varit vaken korta stunder och velat dricka eller ha nappen.



Bullar

98 stycken kanelsnäckor blev det!!

En bra "ta de lugnt o fika dag":)

Ja jag kom iväg med kakan iaf, M och farmor lekte i lekparken när jag kom fram, hon grävde i sandlådan. Skulle gå in och fika men de ville inte M, då kom vi på att vi kanske skulle hälsa på Ulrica en stund. Så vi tog med oss fikan och åkte hem till henne, hon bjöd på rabarberpaj o vaniljsås:) Miranda åt först sin medhavda lunch, lax och potatis (favoriten). Sen satt vi där på verandan och pratade och M lekte och hade kul, pontus kom hem efter en stund då sparka de lite fotboll och fick lite lördagsgodis. Sen vid 15.30 ringde A och hade kommit hem så då åkte vi hemåt. Gungade lite sen gick vi in. M var sååå trött fick inte i henne nån kvällsmat så hon fick vällingen på en gång och så la vi oss i vår säng och skulle vila lite. Efter 1 minut sov lillan. Så då bar jag henne till hennes säng. Klockan var då 17.30! Hehe så hoppas hon sover hela natten!!
och inte vaknar 5 imorn!:)

Nu har jag en stooooor bulldeg på jäsning så snart blir de bullar:)

Lite bilder:










Nej nu väntar degen på mig:)



Heldag för M och mig:)

Nyss var de samling i vår trädgård för massa fyrhjulingar och enduro. Gick upp och bytte om och hörde dom gasa iväg nerför grusvägen, tänkte de är säkert micke och bert som ska tävla vem som är snabbast eller nåt. Men kommer ner då har ALLA åkt!
Skulle ju fota lite när de åkte!!
Jaja sockerkakan är iaf klar och jag ska bara fixa lite smått sen åker jag och hämtar M hos farmor så ska vi hitta på nåt skoj hela dagen medan A är iväg och leker med de andra pojkarna!!hehe

Hann dra en snabbis med dammsugaren i köket med.. Men nu skiter jag i resten jag ska ha kul idag.

Imorn ska vi städa i husvagnen:) För den och vi såklart ska på lite minisemester nästa helg:)
Ska bli så kul, vi och mickes familj, och så ska vi ha med pontus (F o M låtsaskusin) ska åka till parken zoo:)
Jag är långledig:) torsdag är ju röd dag då jobbar jag aldrig, sen fredagen har jag tagit semester:) och helgen är jag ledig så de blir 4 dagar utan jobb:) Gött!

Nej nu ska jag ta kakan och sticka iväg..







Fredag

Idag var en ganska okej dag, klev upp vid 7.30 sen vid 11 började jag jobba. Under förmiddagen tog jag o Mirre de lugnt, hängde lite tvätt och M tog ett bad, sen åkte jag och lämnade henne hos farmor. Andreas och Fredrik skulle till gropen efter skolan med Micke och Magnus. Sen åkte de med till degerfors.
Slutade lite senare än vanligt idag för de va full rulle och kvigornas "träningshage" blev uppsatt och de fick komma ut för första gången! Iaf tankade bilen på jobbet, körde till ica i karlskoga och köpte lite pot.sallad och kött och åkte vidare till micke och ingela, där A redan var och väntade på mig, de hade grillen i högsta hugg så de va bara och slänga på köttet.
Sen käkade vi och kollade lite tv och hade de trevligt.
Mirre sover hos farmor inatt, hon hade somnat vid 19 efter en flaska välling och hade varit ute nästan hela dagen. Känns lite skumt att hon inte är hemma man får såna där tankar ibland typ att de är nåt man glömt!
Nej nu ska jag sova lite är så trött:)




Barnen åker polisbil


M har en klämma i håret och den har fått sitta i i hela 2 minuter typ:)





Nya tankar och planer





Imorse började jag 5, kände mig ovanligt pigg:)
Efter jobbet så var vi hemma och glassbilen kom vid 16, så jag och barnen var där och köpte en påse med splitisar och en kartong med centerstrutar:) Mmmm men såå onyttigt!!

Efter mycket funderingar under hela morgonmjölknings-passet så har jag kommit fram till en sak jag vill.
Men allt är inte riktigt färdigfunderat i mitt huvud ännu. Men på god väg:)
Berättar mer när de verkligen händer! Vilket blir snart hoppas jag!


Mirre väntar på maten. Bad henne att se glad ut och då fick jag den här minen!















Kvinnan som kom in till sjukhuset hade druckit en halv flaska diskmedel. Det stod på den skulle ta bort fett!!!

Hej hopp

Jobbat idag 5-12 sen var vi på mammagruppen, sen lämna vi F på skolan vid 16 för då skulle han åka buss med mixiorerna till åtorp och grilla och ha skoj, då gick jag och mirre hem och bakade bullar under tiden.

Dagen i bilder:


En helt vanlig arbetsdag i maj börjar, de kommer bli en fin dag solen skiner och blå himmel!


Mjölkning pågår!


Södra gänget är törstiga

482 är nyfiken på mobilen


M utanför folkets hus. Har sin nya kittyknästrumpor idag till jeansklänningen:)

Nej nu ska jag ta en nybakad kanelbulle och kolla tv:)
 
Förresten M åt en hel liten portion med pastaskruvar och lax idag:) Tänkte äntligen har matkrånglet vänt!
Hittade orsaken i munnen sen, båda tänderna nere som var på g hade spruckit igenom lite! Så nu vänder de nog och hon börjar gå upp igen:)


Tisdag som känns som inte känns som tisdag

Idag har jag haft noll tidsuppfattning. Helt vilsen på vilken dag de är. Blir lätt så när man jobbar helg och sen är ledig vardag.
Jobbade iaf 11-17.30 idag. Vid 12 skulle veterinären komma och kolla lite kalvar. Men ingen vet hade kommit kl 12.15 men istället fick jag besök:) Av hela familjen Lundberg:) De va roligt,de hade varit på banken sen tog de en tur till mig. Mirre o Fredrik hade med sig happymeal så de åt i personalrummet, sen kom veterinären oc då kollade alla på.
Sen åkte de vidare till frisören och jag jobbade vidare. Åkte inom och handla 2kassar mat på vägen hem. När jag kom hem såg ungarna ut såhär!!!!

Mirre hade svart hår, Fredrik var klippt och hade rött/grönt/svart hår!

Hehe...

Innan jag började jobba idag så var vi ute en sväng och lekte.



Korna var snälla idag de gick på led in utan krångel idag




Ledig måndag

Idag gjorde vi ugnspannkaka sen en sockerkaka och sen gick vi ut.
 A åkte moppe till degerfors och köpte toapapper som var slut:) Har glömt köpa hela förra veckan! Senilvarning på mig!
Lyckas slarva bort handskarna på jobb med hela tiden. Värre än christina snart!!


Nu är vi hemma igen och barnen ska snart sova och jag ska kolla tv:)

En ganska lugn dag alltså. Men imorn är de jobb igen, men bara 4 dagar denna veckan:)

Mamma ringde idag, mormor hade varit utanför hennes jobb idag. En skötare som körde henne i rullstol dit så hon fick komma ut lite. Så just nu är hon mycket piggare!
och häromdagen hade de gjort manikyr på henne och målat naglarna och lagt upp håret på henne så hon var fin sa mamma. Verkar vara ett bra ställe hon hamnat på. Hoppas hon får stanna där med! Men de ska de kanske besluta imorgon. Får hålla tummarna!

Nej nu ska en trött Miranda i säng. Sen väntar tvn:)






Helgen är snart slut JAAAA äntligen!

Äntligen söndag och bara eftermiddagen kvar att jobba, dvs in med korna , mjölka , ge kalvarna mjölk och foder, ut med korna! Sen är min jobbehelg över för den här gången. Så härligt, imorgon är jag ledig så då ska jag bara göra roliga saker som jag vill.
A åkte precis iväg med enduron och skulle en tur i skogen med två andra, en fyrhjuling och en cross.
Så här åker han...


Så nu har jag 2timmar innan jag måste åka igen, ska hinna städa lite och laga lunch till ungarna. Så bäst jag sätter igång och inte sitter här och slösar tid!

Behöver jag berätta att södra skrapans drivjhul till kedjan har lagt av! När man trycker på knappen så händer inget mer än att fläkten som kyler motorn startar!! Typiskt min jobbhelg!







Idag...

Idag var en minst sagt krånglig dag!
Dagen började med ett tandläkarbesök för Fredrik kl 8.15, hela familjen åkte iväg och väl framme på folktandvården, så kommer de fram att vi har missuppfattat tiden! 8.15 va rätt men dagen var lite fel, skulle visst va där den 15e nästa fredag! Helt snurrigt!
Iaf så gick vi in på coop efteråt, kom ut med en handtvål, de va vad vi hitta där! inte mycket vill säga!

Sen åkte vi hem och åt lite tidig lunch, sen åkte jag till jobbet där dagen krånglade till sig ytterligare, kan bara nämna några av sakerna som hände, en "tallrik" i tornet gick sönder och slog sönder ett rör i farten med, så de ska svetsas och lagas, en hydralikslang till utgödslingen hos korna gick hål på så de spruta olja överallt i tvärrännan! Jag upptäckte att en av tjurkalvarna i plansilon som skulle vara kastrerade och avhornade 2/4 inte var de!! Så nu är de panik så veterinären måste komma tillbaka igen i början av nästa vecka och ta han. Hon var hos oss igår och gjorde 3 andra så de va ju otur att jag inte upptäckte de en dag tidigare!!
Jaja en typisk fredag innan min jobbehelg alltså! Allt händer jämt på mina jobbehelger!





Mysterier

Imorse när jag vaknade så var där ingen Honda i sängen. Tänkte inte så mycket på det utan tänkte hon ligger väl i tvättkorgen eller nere vid datorerna. Sen efter F ätit frukost så släppte jag ut Zelda men ingen Honda kom, då fatta jag att hon har inte varit inne på hela natten så jag ropade på henne. Men ingen Honda kom in. Så vi gjorde oss klara för att åka till skolan. Tog bilen idag för Mirre hade inte vaknat än och A är sjuk så jag ville de skulle gå fort, går bort till bilen för och öppna dörren till F så hör jag hur Honda jamar från garaget! Då har hon varit instängd där hela natten!!
Stackarn! Men fattar inte vad hon ska in dit och göra! Så nu ligger hon här och är helt svart om tassarna!

Sen ett mysterie. Jag kollade Mirres blöja imorse innan jag gick ner, lät henne sova vidare och nu när jag kom tillbaka var hon vaken i sin säng, och pyjamasbyxorna var fortfarande på fast avigsidan utåt!! Dom var rätt förut!
Hon måste tagit av dom och på dom igen! Vet inte hur de skulle hänt annars!

Nej nu ska jag fixa lite, diskmaskinen går och tvättmaskinen går också!

Börjar jobba vid 11 idag.. Har ingen lust alls.. Lite trist när alla "sparar" jobben tills jag kommer! Som om jag inte har o göra ändå!




Singoalla Lakrits

Provade nya kakorna med lakrits, mmm de va skitgoda. Godaste kakorna på länge. Alla andra är så söta men dessa va lagom.

Idag jobbade jag sen vid 14 gick vi till öppna förskolan och fredrik till mixiorerna. Sen var vi ute en stund innan kvällsmaten och lekte med gatkritorna jag köpte idag när jag var och handlade efter jobbet.

Borde gå och sova för jag är skittrött men har ingen lust. Så mycket annat som finns att göra..


Ett träd utanför ingången till sjukhuset där mormor låg, Så fint!


Hemma igen

Är hemma igen från skåne..
Ska gå o lägga mig nu, har packat upp massa från resan men nu måste jag sova, börjar 5 imorgon.

Mirre kom hem med massa grejer som vanligt:)


På vägen hem körde vi inom ullared:)
Fast vi hade inte mycket plats i bilen så kunde inte köpa så mycket. Blev några leksaker till ungarna och lite smått annat, 3 tröjor och en klänning ti mirre. Tvättsvampar och strumpor och skärp till A.
Inget ti mig, för jag köpte mitt utanför i en skoaffär:)
Äntligen har jag hittat skor som jag gillar.
Dålig bild bara..



Såhär ser de ut:


Mirre fick ett par som blinkar när man går av mamma häromdagen:)


Nej nu väntar sängen..

Kommer mer info och bilder från resan senare

Hejdå skåne vi ses kanske snart igen..

RSS 2.0