klart..

Då sitter man här nu och skriver med vänster o försöker använda musen med vänster hand! Lite bakvänt men de går.. Bedövningen har inte släppt ännu så känner inte mina fingrar än. Känns som man tar i nåt varmt o dött när man känner på dom. Första timmen efter op så stack de som fan i handen. Men de har släppt nu, var väl för de tömde armen på blod som de kändes konstigt.
Har huvudvärk nu. Så nu blir de o ta de lugnt, om 2 veckor ska jag ta stygnen och om 3 månader ska jag tillbaka till handkirurgen så får vi se hur allt gått. Är sjukskriven 6 veckor.
Nej nu ska jag vila lite i soffan.. M är hos farmor nån timme till sen kommer de på fika hit. A åkte o hjälpte sin bror med nåt. Så jag är helt ensam, känns konstigt!





Gomorron

Nu ska jag gå upp och väcka min busunge


2 dagar kvar...

Igår så var jag runt lite här o där. Karlskoga först och sen Kristinehamn. Så klippte jag mig i Kristinehamn, satt där och funderade hur jag ville ha det. Kom fram till att jag ville korta de lite mer än jag trodde först. Så hon klippte bort kanske 20cm som längst. Ville inte ha de rakt av utan de blev uppklippt och så ser de ut som ett V bakifrån om ni fattar vad jag menar.
Jag är nöjd och de är ju de viktigaste!

Trots alla besök i olika affärer så hann jag hem till 17 till bokbussen. Tur för missade ju förra gången. Så nu har jag lämnat tillbaka böckerna, lånade 2 nya deckare. Inte för man har mycket tid att sitta i fred och läsa men men ska väl hinna nån kväll kanske.

Ja och vad gör jag uppe såhär tidigt en ledig dag med sovmorgon och höstlov och allt... Vet inte kunde inte sova vidare.. Har legat vaken sen 6.30!! Typiskt!
Men de är mycket som snurrar i huvudet för tillfället.. FÖR mycket!

Sista dagen, äntligen jag behöver en paus..

Senaste tiden på jobbet har mest varit trist. Bråkiga kvigor som kalvat och ska mjölkas in. Krånglet med ensilagebalarna... Ja jag kan fortsätta i evigheter!

Förväntade mig en katastrof helg eftersom de var min jobbehelg. MEN!
Balarna var slut så de hade öppnat tornet! Härligt bara ställa vagnen under och köra igång och göra annat medans den fylls av sig själv. De 3 korna som varit totalt tokiga vid mjölkning, var helt lugna på lördagens morgonmjölkning. Visserligen fick jag ha sparkbåge på dom men de gick att ta på maskinen utan att behöva ducka för sparkarna!
Allt var perfekt! Men inget varar för evigt har jag märkt!
Em-mjölkningen då krånglade ena kon som sjutton. Pumpen som pumpar ut till gödselbrunn funkade inte som den skulle. Så de blev fullare och fullare i tvärrännan med skit! Jaja helt okej dag ändå!

Söndag morgon, vaknade av alarmet och ville inte gå upp!! Men när jag insåg att de var söndag och sista dagen att jobba innan operationen så skuttade jag glatt upp haha nej inte direkt men jag kom upp iallafall!
Körde till jobbet och var i god tid och bytte om, gick och öppnade till korna så de kunde gå in i mjölkstallet sen gick jag upp till kalvstallet för att byta till stövlar och hämta handskarna och hörselskydden.
Föste in korna och lyssnade på p3, de pratade om nån omröstning om vilken låt man ville höra såhär klockan kvart i fyra en söndagmorgon! Tänkte inte så mycket mer på det, skrapade lite bås och höll på så blev de nyheter, klockan är fyra sa dom! Nej nu måste dom väl vara ute och cyklar tänkte jag, men så kom jag och tänka på hmmm var de inte min jobbehelg som klockan skulle ändras till vintertid!! JO!!!
Va fan alltså där stog jag kl 4 på morgonen när jag börjar 5!!!
Hade kunnat sova en timme till!!!
Har totalt glömt bort de där med klockan, vi har ju hållt på med veden hela tiden sen i fredags och jag har ju jobbat massa så har inte varit så mycket på datorn. Så de hade jag helt glömt!
Sen när jag hade tornet igång och blandade mat till kvigorna så stannade allt och alla kontakter och knappar som har med tornet och fläkten och heattimen till kvigorna var utan ström så fick ringa och väcka chefen som fick komma och fixa!!

Lördagen började så bra.. och då undrar jag va som kommer hända i eftermiddag!!!

Ved

Åkte till jobbet vid 8.15, hämtade lastbilen, sen vidare mot fjugesta. Lastade flaket, de tog ca 3 timmar! Sen hem o tippade av det. Tillbaka med lastbilen till jobbet, tvätta den. Hem igen och börja ta reda på veden!!
De mesta ligger kvar på infarten men vi har börjat kasta ner i källaren och staplat massa, men allt kommer troligtvis inte få plats!!
Jag jobbar hela helgen så A får fortsätta utan mig imorn bitti. Barnen sover hos farmor så vi kunde jobba i lugn o ro. Men nu gav vi oss, är helt slut i kroppen.

Blev ca 14 kubik





Nu väntar sängen!!

Dagarna rusar fram

Ja denna veckan har gått fort. Redan fredag imorgon. Jobbat varje dag och i onsdags var jag och Miranda på öppna förskolan när jag slutat jobba. Var ganska mycket folk.
Fikade och pratade mest och planerade vad vi ska göra, nästa gång blir de lite halloween tema rita teckningar och klä ut sig lite, sen nån gång framöver blir de bakning och pepparkaksbak. Miranda fick ett ursött förkläde och mössa och tillhörande grytvante och grytlapp av mamma med pepparkakor på så de ska hon ha på sig då:) Miranda roade sig mest med att bråka med Eric om dockan o dockvagnen. Sen höll hon på med några pusselbitar och ritade en teckning.
Sen pratade vi om halloweenmaskeraden som de flesta ska gå på i folkets hus. Fredrik ska vara skelett, jag tyckte att miranda kunde vara turtles, och ha F gamla dräkt. Men hon vill inte ha den. Hon provade den förut idag och den passar perfekt, men hon ska vara prinsessa säger hon! Så de får hon väl vara då, ha prinsessklänning och tiara.
Annars har jag en sån där sidendräkt, vet inte vad de heter men som de har i kina typ. Som mamma köpte åt henne i thailand. Bara måla lite streck vid ögonen så är hon kines haha!
Vet inte vad jag ska vara.. Nåt enkelt! Häxa kanske!

Nej nu ska jag sova snart, imorgon är jag ledig, så kl 8 ska fredrik lämnas i skolan sen åker vi till jobbet och lånar lastbilen, ska hämta 11 kubik ved. Sen ska de staplas i källaren!!! Så vi har att göra hela dagen!! Sen jobbar jag hela helgen! Blääää MEN sen är jag sjukskriven..... Lääääänge...


Var så tråkigt väder idag så jag blev sur när jag kom ut så råka säga vilket skitväder! Sen långt efter, när vi kommit hem igen så kom miranda och satte sig i mitt knä och tittade på mig och sa skitväder! Ajdå!!:)


När pappa är i farten då vet man aldrig vad som händer!!
Blöja på huvet!
Men de kanske kan vara där istället. M har ju sagt att hon ska sluta med blöjorna nu, de sa hon i badet nu ikväll att hon skulle,sen kissa hon pottan uppe innan läggdags:) Så redo är hon allt, bara viljan som ska till med!
Vore ju skönt o slippa dom! Dyra och massa extra jobb!

Händelserik helg

Lördag:

Gick upp 5.30 när A skulle iväg, han tog motorcykeln till Eskilstuna då för o kolla på stubbrace, så hjälpte han få med alla grejer.
Sen blev de sängen igen.
Mamma kom och knackade på på morgonen, då hade vi inte riktigt vaknat till än, så M var fortfarande uppe i sitt rum och lekte lite, och jag hade knappt klätt mig. Så M och mamma satt i hennes rum en stund och packade upp lite saker som mamma hade med. Kläder mest:)
Sen gick vi ner och åt frukost.
Sen dök Bengt också upp så vi bestämde att vi skulle åka till örebro.
Så Mamma o Bengt tog barnen och gick tillbaka till vandrarhemmet, och jag tog bilen dit. Sen var vi där en liten stund innan vi åkte till örebro, blev en tur på bauhaus först. Sen marieberg, miranda skulle ju till BR sa hon, men när vi kom dit så brydde hon sig inte om att gå in i affären hon tog bara en katalog och satte sig i vagnen och läste den ett bra tag. Sen blev de lite lunch på chili wok, dom öppnade 8 oktober så har aldrig ätit där förut. De hade buffe så man fick ta vad man ville av åtta wokade rätter, 4 friterade rätter, ris, nudlar och olika såser. Jag åt mest kyckling och nudlar. Miranda ville inte ha nån mat som vanligt men fick henne att doppa lite friterad kyckling i sötsur sås.
Sen gick vi lite i klädesaffärerna, sist blev de handla på coop.

Söndag:
Söndagen har vi mest varit ute. Först var vi ute och gick en runda på morgonen, sen lagade mamma mat till alla vid 13-14 tiden och efter de så ville miranda ut igen så vi gick en låååång runda runt hela svartå och sen en bra bit i skogen. M somna i vagnen till slut så då fick vi gå hem och väcka henne med lite efterrätt:)
Sen följde mamma med oss på kvällen o nattade miranda.


Nu kommer de snart och säger hejdå för nu ska de åka hemåt igen, och jag ska jobba idag.


M står och kikar ner på allt folk som åker rulltrapporna


Åker helikopter utanför coop


Provar sina nya vinterskor om de är bra att klättra med



Snö..

Imorse föll årets första snö


Mirre sov sig igenom snöfallet, sen tog hon ett bad när hon vaknade och testade sina nya badleksaker.

innan badet blev de spela lite DS, dora spel..


Nu ska jag iväg strax, hämta nyckeln till vandrarhemmet, till autoexperten och hämta grejer till stefan. Sen till jobbet och slita som vanligt. Verkligen trött på de just nu.. Men man får tänka postivt bara 7 dagars slit kvar sen får man vara hemma ett tag, ha ont o vara handikappad visserligen men slippa jobbet iallafall!!

Nej nu måste jag skynda iväg, ikväll kommer mamma och bengt. Så de ska bli skoj!

Extramamma

Kom till jobbet idag vid 13-tiden, då hade en kviga kalvat nere i stora lagårn,i sin-avdelningen en timme tidigare och struntade i kalven totalt. Så christina hade tagit upp den i en box med en annan kalv som föddes i måndags. Så de blev till att agera extramamma, nappflaska och försöka få henne torr o varm.


Så var de bara att ge sig på foderblandningen och mjölkningen. Efter det så när jag gav alla mat i kalvstallet så gick 683 bredvid mig och följde mig vart jag än gick. Lyckades få henne lite torrare med



Imorse när jag och M lämnat Fredrik i skolan gick vi en liten omväg hem, följde Linda, Ella och Gabriel hem. Sen gick vi genom lekparken som ligger mellan deras gata och vår.
Kallt var de!!

Men kylan stoppade inte M från att leka lite!

Märks att de är kallt för katterna spenderar större delen av dagen i vår säng!



A beställde nån liten kamera på nätet nånstans, den kom igår, men tror ni den funkade nääää!
Så idag har vi skickat tillbaka den till Kina!!


Nej nu väntar sängen och A <3


Tiiiisdag

Stressig dag.. Sov lite för länge, stressa ihop lunchen, inom banken och autoexperten på väg till jobbet vilket jag egentligen inte hade tid till. Kom en halvtimme sent till jobbet och upptäckte att de var galet mycket att göra innan mjölkningen, började mjölka en timme för sent = slutade en timme sent!!
Stressa in på coop för att handla på vägen hem..
Äntligen är denna dagen över!!
Hoppas morgondagen blir bättre!
Ska jobba morgon, så börjar 5.00, slutar nog runt 12-13, sen hem och äta och 14 ska jag vara på folkets hus med mammagruppen, kommer en "tant" och ska visa tupperware grejer.

Igår var vi i örebro på em och kvällen så jag missade när bokbussen var här! Så fick ringa idag så han lovade att låna om böckerna åt mig så jag inte får förseningsavgift. Har inte ens läst klart ena.. Men nu har jag 2 veckor till på mig för den kommer ju inte förrän 26e. Då blir de låna nya, så jag har nåt o läsa när jag sitter här hemma nyopererad och inte kan göra nåt haha..

Nej nu ska jag sova!


M har lärt sig rita boll och streck!! :)


Min lilla prinsessa:)

Mitt liv


Halloweenmaskerad

Jobbade idag 5-12. Hade ingen ork eller lust med nåt.

i den här har man tillbringat många timmar..

Så jag var glad när jag åkte därifrån idag. Ledig två dagar!!
Ska försöka hålla tålamodet uppe på jobbet. Bara 9 dagar och en jobbehelg kvar sen är de dags för operation!!
Jobbar helgen vecka 43 sen har jag kompdag på måndagen, tisdag och onsdag har jag tagit semester. Sen torsdagen kl 10 då är de dags! Då ska en ortoped från falun skära i mig! Håll tummarna att de går bra!
Sen blir de troligtvis att få vara hemma november ut.

Var med A till tandläkaren igår, han fick dra ut en visdomstand akut! Dyr tand, 1150 kostade den!

Var inom en ny affär som öppnade idag, barnkläder o leksaker. Så de hade massa öppningserbjudanden. Så de blev en nya vinterjacka till M, den andra är ju snart urvuxen, den köpte jag ju förra vintern till henne.
Så de blev en sån här



(bilder lånade från www.nameit.se)


När jag kommit hem så hann jag bara käka en macka sen skulle vi iväg igen, var inom öb och netto och lite annat. Sen blev de hemåt för de skulle komma nån gubbe o kolla på en mc.
Så de fick bli färdig mat, en familjepizza. Så nu är man mätt och belåten och ska nog snart lägga mig! Törstig som attan bara, är väl pizzans fel!

Förresten barnen ska på stor halloweenfest, kan inte komma på nåt roligt Mirre ska vara. Har ni några förslag???
Nåt roligt, inget vanligt som häxa eller katt (katt va hon förra året), sen får de inte vara för läskigt så hon blir rädd!! Nåt gulligt eller roligt som inte är så avancerat!!
Tips tack!!


M på halloweenfesten förra året, visst var hon liten, är ett helt år sen. Då var hon inte rädd för nåt och gick nöjt runt och tittade på alla barnen,och gick ensam upp och hämtade sin godispåse av två pirater. I år tror jag inte de blir så, hon är rädd för massa grejer och speciellt mörkrädd så får se hur de ska gå för de brukar ha mörkt o bara diskolampor och rökmaskin.





Tack o hej..

Blondes have more fun

Ja detta är jag!!


En förändring!!

Jaha då har man fått en sån där ide som låter bra men kanske inte vet om de blir så bra haha

De återstår och se!

Om en halvtimme gäller de!!

Skriver mer om de senare!

Vill ha!

A hitta en snöskoter till barn på blocket.. Hahaha... vill ha!!

Hitta filmer med dom på youtube!

 

 

HÄFTIGA!!


Inte haft tid

Har varit fullt upp sen i torsdags, har inte haft tid att uppdatera nåt.
I fredags då var jag ju ledig,jag och Miranda träffade Ramona i några timmar på stan och sen på kvällen var jag och A hos en kompis till honom som har mc-butik. Provade lite kläder till mig. Får se om de blir dom kläderna. A vill ju ha med mig ut och åka... men jag vet inte.. när ska man hinna det?

Sen har jag haft jobbehelg, har jobbat delat pass lör-sön. I lördags vid lunch kom faster och kusinerna. Så på kvällen när jag kom hem från jobbet hade Marie fixat tårta till Fredrik. Blev lite firande igen, i efterskott.

Annars har jag mest spenderat tiden med att mjölka o blanda foder denna helgen. Blir ju en del när man ska mjölka båda passen själv i två dagar. Visserligen har vi lite kor nu så de är bara 48 som ska mjölkas. Men om man räknar ihop de så har jag satt på mjölkmaskinen 192 ggr de här två dagarna! Lagom va! och mjölkat ner på 768 spenar! Inte konstigt mina händer är dåliga!


Tyckte de va kallt häromkvällen så tände en brasa,mysigt och varmt!



Idag stog alla korna och väntade på mig när jag kom och skulle ta in dom till em-mjölkningen! Härligt slippa hämta dom på betet!


Lillan får nappflaska men på måndag blir de lära sig dricka napphink.

Nej nu vill jag ha lite kvällsmat, blir hungrig när man jobbar.





Lyckosam dag

Hade sånt flyt idag på jobbet, hela tiden! Jag bara väntade på att nåt skulle gå snett men inget hände turen bara fortsatte!! Så var tvungen att köpa en lott på vägen hem. Men där tog turen slut såklart, ingen vinst!!



M väntar på att glassbilen ska komma


Sen tog vi en promenad


Roligt o köra vagnen själv

Nej nu ska jag gå o ta de lugnt, imorgon ska jag till stan och träffa Ramona, de ska bli kul var så längesen vi sågs. Mirre får hänga med.

RSS 2.0