Roadtrip

Ja som vanligt känns de som att tiden inte räcker riktigt till just nu för bloggande men ska försöka ändå.
Julen har varit bra, mycket snö:)
Är riktigt kallt nu -26 var de imorse när jag åkte till jobbet.
Så de ska bli skönt att slippa jobba ute på några dagar, vi åker ju till skåne imorgon bitti.
Ska bli roligt:)

Måste packa färdigt allt nu och förbereda inför imorgon så hinner inte skriva mer, slänger in några bilder..


Somnat i pulkan


i pulkabacken



Nu ville inte datorn vara med längre för de funkar inte lägga in fler bilder men de kommer senare..


Dan före dopparedan..

GOD JUL på er alla...

o ett GOTT NYTT ÅR!!


God Jul

De är lagom roligt att jobba ute den här tiden på året, häromdagen när jag började så var de -19 brrr... Tur att de finns ordentliga kläder. Synd bara att mina fodrade stövlar är reklamerade och de väntar på att nya ska komma hem, och om jag känner stället vi köper arbetskläder på rätt så kommer de typ i januari nångång!! Så för tillfället jobbar jag i vanliga arbetsstövlar = känns som att gå barfota på kall betong!
Senhar vi ju alla de roliga "problemen" som uppstår när de termometern kommer under ca -10.
  • Traktorn startar inte på morgonen, får batteriladda igång den.
  • Skiten fryser så skraporna orkar inte, så vi har mega högar med koskit som inte kommer ner i rännan, och nu har de varit kallt i flera dagar så nu har även södra skrapan stannat helt!
  • Högtryckstvättslangen som vi har och tvättar mjölkstallet med fryser igen så den funkar lite när den känner för de.
  • Portarna till mjölkstallet fryser fast.
  • Försök klä av en rundbal plasten som är full av is och snö och genomfrusen!
  • Tornet orkar knappt så ensilaget kommer supersakta så de tar ca 1 timme att blanda en blandning foder, och jag ska göra 4/dag.
  • Traktorn och vagnen orkar inte upp för backen till foderladan, trots sand/salt och snökedjor!
  • Golvvärmen i personalrummet räcker inte till så de är nog ca 5 grader i duschen!!:/
  • osv osv osv osv
Jag kan fortsätta länge till men orkar inte, för jag tänker tänka postitivt nu, bara 1 dag kvar sen är de jul och jag ska vara ledig i 3 dagar och bara ta de lugnt och åka pulka haha

Häromkvällen var vi och hämtade ett pingisbord:)
Så igår var vi nere i källaren och fixade största rummet därnere.
Så nu ska de spelas:)

På nyårsafton åker vi ner till skåne:)
Nej nu ska jag gå till mirrebus som kollar på Dora Utforskaren!

Inga bilder för jag orkar inte gå upp och hämta sladden.. Kommer senare!

Snabbis inlägg

Hinner inte skriva så mycket ikväll, ska upp och sova så man blir friskare från förkylningen. Jobbade em passet idag, andreas var med mig så hade lite hjälp. Sen inom ica på vägen hem och handlade lite, köpte havremjölk och mjölkfritt smör till mirren, så får se om hon gillar de imorgon bitti.



Godnatt på er..

Allergi?

Igår jobbade jag, första dagen efter 6 veckor hemma, de gick väl ganska bra, har problem med att hålla i redskapen bara, typ grepen och skyffel osv. Får handtaget precis i handflatan på ärret och de gör ont. Men de går väl över hoppas jag! Fort helst!! och sparkbågen som vi sätter på "krångliga/sparkiga" kor den klarar jag inte få på med höger, utan får ta vänster och de går inte alls bra så är stor risk att bli sparkad då och de är inte så kul ju!
Vid 12 var jag klar, sen var de bara snabbt in i duschen sen hem, hämta Mirre sen tillbaka till karlskoga till lasarettet, var hemma ca 13.10 och vi hade tid 13.45 så de blev stressigt där ett tag men vi hann precis, klev innanför dörrarna på barnmottagningen kl 13.40:)
Fick först komma till sköterska som vägde o mätte miranda, hon ville först inte mäta sig men de gick bra till slut. Sen fick vi gå ut i väntrummet igen, mirre hitta en trehjuling och cykla omkring, sen kom läkaren men då ville hon inte gå av cykeln haha så hon fick lov att cykla in i undersökningsrummet! Då gick de bättre, men sen blev hon blyg och ville sitta i mitt knä under hela tiden där inne, pratade massa och han undersökte lite grann mage, hjärta och lungor och hals osv.
Han tyckte vi skulle ta prover för glutenintolerans, levervärden, hb, och lite annat som jag inte minns, en himla massa iaf.
Så fick vi komma till labb, då fick vi prata med en annan sköterska som sa att de inte skulle gå med bara stick i fingret utan de var tvugna att ta blodprov i armen pga av att de var så många olika prov de skulle ta. Blev lite nervös då, tänkte hur de skulle gå! Men hon satte på EMLA-plåster (bedövningsplåster) på bägge armveck sen förklarade hon för miranda hur ett "flygplan" (nålen såg ut ungefär som ett plan) skulle flyga in i hennes arm och ta prov. Mirre var väl inte så intresserad, hon var mest glad över de magiska plåstren som hon kallade dom!
Plåstren skulle sitta på en timme så vi fick gå en sväng under tiden om vi ville,  vi gick ner och la i mer pengar i biljettautomaten och gick till cafeterian och köpte klubba som hon skulle få efter allt var klart. Sen gick vi tillbaka till barnmottagningens väntrum och lekte, sen fick vi komma in igen, och ta bort plåstren sen skulle de gå 10 min innan man kunde ta provet, så då blev de väntrummet igen!!
Sen var de dags, meningen var att en sköterska skulle distrahera med såpbubblor medan den andra tog provet!
De gick bra först och hon stack och börja med första röret, sen fick miranda se vad hon gjorde och blev jätteledsen, men de gick bra, 2 rör skulle de ha. Sen var allt klart äntligen och vi fick gå ut och klä på oss och åka hem!! Stackars mirre hade ont i armen hela kvällen och var jättepipig:(
Men nu är de över iallafall. Läkaren sa att de var likabra att ta proverna nu på en gång för de slutar nästan alltid med de iallafall och ingen ide att dra ut på det.
Om några veckor, efter nyår troligtvis kommer läkaren skicka en tid när han ringer upp och berättar provsvaren och ser hur de gått de här veckorna, vi ska nämligen köra mjölkfritt i 14 dagar och se om de blir nån skillnad.
Så idag till kvällsmaten fick miranda ingen mjölk men de gick bra,hon säger att de är doktorn som bestämt det:) Duktig tjej:)
Sen efter de här två veckorna ska vi börja med mjölk igen och då får man en provokation eller vad han nu kallade det, om de är mjölk så blir symtomen värre igen då!


<3Hjärtat<3

Fre 11/12

Idag var vi alla uppe och igång kl 7. Sen gick jag och barnen till folkets hus klockan 8, för att titta på luciatåget. När de var slut så gick alla skolbarnen till skolan för att ha pysseldag. Jag, Miranda, Eric, Sandra, Jessica, Linda, Ella, Gabriel, Veronica och Sofie gick till lekparken och lekte en stund sen gick vi alla hem till Linda och fikade och barnen fick fortsätta leka. Vid 12 var alla barnen trötta hungriga och gnälliga så då blev de att bege sig hemåt och äta lunch.

Nu är jag jättetrött..

Pratade med jobbet förut, lite schemasnack m.m
Usch de är verkligen blandade känslor att börja igen, kul att träfa korna igen men trist med allt skitgöra och vädret som kommer vara nu och 3-4 mån framåt.

På måndag ska jag jobba 5-12 sen blir de hem, och hämta mirre och sen tillbaka till karlskoga igen, för då ska mirre på läkarbesök på lasarettet. Nervöst, batterierna i vår våg är slut och har inte kommit ihåg att köpa nya ( de är såna konstiga tunna batteri) så har inte kunnat väga henne men jag tror hon har gått upp. Hon äter ju mycket mera nu så de borde hon ju gjort!

Nej nu orkar jag inte mer ska sova




Stulen tid

Ja egentligen borde jag gå och lägga mig för längesen egentligen... Men som sagt nu sitter jag här, stjäl lite sovtid till att blogga.

Idag blev de slänga skräp på tippen, sen till maxi och handla lite. Blev en julklapp inhandlad, så nu har vi kommit en liiten bit på vägen med de..
De blev en brio tågbana till mirre med safaridjur och extra lok.

Nej nu ska jag sova , är ju en dag imorgon med..
Ska på öppna förskolan och ha luciatåg. Mirre ska vara pepparkaka har hon bestämt.
kommer kanske bilder imorgon om jag kommer ihåg att fota:)


Nattinatt


7/12

Är lite dålig på att uppdaterna just nu men har varit fullt upp..
Idag var vi på cafeét på folkets hus jag och miranda, skulle träffa en kompis och hennes barn. Sen var vi hemma och rensade lite i källaren.

Har inte tid att skriva mer, miranda ligger och kan inte somna så jag får gå och lägga mig hos henne en stund så hon slappnar av.


Torsdagen den 3/12 2009

Idag åkte vi till örebro vid 12 och köpte lite grejer till bilen, bagagerumsmatta och sparkskydd till sätena osv.
Blev en liten tur in på marieberg med, var tvungen och köpa nya vitaminer på life till mirre, och en sväng på clas ohlsson, willys och elgiganten blev de med.
Imorgon ska bilen besiktigas så då ska vi till örebro igen! A ska hämta nån grejer och så ska vi till biltema.

Orkar inte skriva mera nu, ska leka lite på facebook sen ska jag se paradise hotel.

Är snart bara en vecka kvar sen ska jag börja jobba igen, trist men sant!


Mirrebus.. Hon är så duktig så, imorse var hennes nattblöja torr:) Så de kanske inte dröjer så länge som jag trodde innan hon är torr på natten med!!


Mirre på väg till öppna förskolan med sin favvoapa innanför overallen:)

Vinter

December kom med vintern, nu har vi kallt. -8 nu och de kommer vara minus mitt på dagen med, igår var de runt 4 hela dagen. Så vart är snön, barnen och A väntar på snö. Barnen för att de vill åka pulka och göra snögubbar och A för att han vill prova fyrhjulsdriften i snö! haha

Jag vill ha snö för de är fint och de blir ljusare men de är jobbigt när jag ska börja jobba igen. Hade de inte varit för de så hade jag gärna haft massa snö.

Idag ska vi gå till öppna förskolan, miranda ska leka med barnen säger hon.

Igår somnade hon i vagnen när vi gick hem vid lunch och eftersom vi hade fullt upp ute så lät jag henne ligga i vagnen och sova ute ett bra tag, sen åkte de andra till vårdcentralen för att få spruta vid 15-tiden så då väckte jag henne, kom ju på att hon har ju ingen blöja mer!! Så jag förväntade mig nerkissade termobyxor, åkpåse och vagn och filt. Men nä hon hade hållt sig! :) I 2.5 timme, de tyckte jag var duktigt!


Trollungen

Fruktansvärt trött

Dagen började 7.30 med att jag lämnade Fredrik till skolan, sen hem och satte mig framför datorn. Kolla bilar...
När klockan var runt 11-12 hade vi hittat en intressant bil:)
Så de blev snabba ryck där, hämta F i skolan 12, lämna av ungarna hos farmor, tanka bilen och bege oss till Avesta 20 mil bort.
Kom dit och kollade bilen provkörde och pratade med säljaren.. Spenderade en stund där på bilfirman och sen vid 15.30 tiden så lämnade vi bilfirman med 2 bilar istället för 1:)
Härligt, nu har vi en bil som vi verkligen vill ha och som har allt de där som vi hade som krav, klimatanläggning, farthållare osv
Så nu hoppas jag verkligen att de är en bra bil som inte krånglar allt för mycket, men de är ju de bra med att köpa på bilfirma, vi har garantin ifall de skulle bli nåt!
En VW Passat 1.9 tdi Syncro -99 (för er som inte är så haj på bilar syncro betyder att den är fyrhjulsdriven, perfekt när snön kommer och när jag ska till jobbet tidiga morgnar på oplogade vägar!)
Sen när vi kom dit så hade de satt på extraljus med, de finns inte på bilderna i annonsen så de var ju ett stort plus!:)
Lite bilder, mest från bilfirman för har inte hunnit fota så mycket själva, var ju liksom mörkt när vi åkte hem.
Är ju aningen trött i skallen nu med, efter denna långa händelserika dagen!

Tankar hemma i svartå





RSS 2.0