Allergi?

Igår jobbade jag, första dagen efter 6 veckor hemma, de gick väl ganska bra, har problem med att hålla i redskapen bara, typ grepen och skyffel osv. Får handtaget precis i handflatan på ärret och de gör ont. Men de går väl över hoppas jag! Fort helst!! och sparkbågen som vi sätter på "krångliga/sparkiga" kor den klarar jag inte få på med höger, utan får ta vänster och de går inte alls bra så är stor risk att bli sparkad då och de är inte så kul ju!
Vid 12 var jag klar, sen var de bara snabbt in i duschen sen hem, hämta Mirre sen tillbaka till karlskoga till lasarettet, var hemma ca 13.10 och vi hade tid 13.45 så de blev stressigt där ett tag men vi hann precis, klev innanför dörrarna på barnmottagningen kl 13.40:)
Fick först komma till sköterska som vägde o mätte miranda, hon ville först inte mäta sig men de gick bra till slut. Sen fick vi gå ut i väntrummet igen, mirre hitta en trehjuling och cykla omkring, sen kom läkaren men då ville hon inte gå av cykeln haha så hon fick lov att cykla in i undersökningsrummet! Då gick de bättre, men sen blev hon blyg och ville sitta i mitt knä under hela tiden där inne, pratade massa och han undersökte lite grann mage, hjärta och lungor och hals osv.
Han tyckte vi skulle ta prover för glutenintolerans, levervärden, hb, och lite annat som jag inte minns, en himla massa iaf.
Så fick vi komma till labb, då fick vi prata med en annan sköterska som sa att de inte skulle gå med bara stick i fingret utan de var tvugna att ta blodprov i armen pga av att de var så många olika prov de skulle ta. Blev lite nervös då, tänkte hur de skulle gå! Men hon satte på EMLA-plåster (bedövningsplåster) på bägge armveck sen förklarade hon för miranda hur ett "flygplan" (nålen såg ut ungefär som ett plan) skulle flyga in i hennes arm och ta prov. Mirre var väl inte så intresserad, hon var mest glad över de magiska plåstren som hon kallade dom!
Plåstren skulle sitta på en timme så vi fick gå en sväng under tiden om vi ville,  vi gick ner och la i mer pengar i biljettautomaten och gick till cafeterian och köpte klubba som hon skulle få efter allt var klart. Sen gick vi tillbaka till barnmottagningens väntrum och lekte, sen fick vi komma in igen, och ta bort plåstren sen skulle de gå 10 min innan man kunde ta provet, så då blev de väntrummet igen!!
Sen var de dags, meningen var att en sköterska skulle distrahera med såpbubblor medan den andra tog provet!
De gick bra först och hon stack och börja med första röret, sen fick miranda se vad hon gjorde och blev jätteledsen, men de gick bra, 2 rör skulle de ha. Sen var allt klart äntligen och vi fick gå ut och klä på oss och åka hem!! Stackars mirre hade ont i armen hela kvällen och var jättepipig:(
Men nu är de över iallafall. Läkaren sa att de var likabra att ta proverna nu på en gång för de slutar nästan alltid med de iallafall och ingen ide att dra ut på det.
Om några veckor, efter nyår troligtvis kommer läkaren skicka en tid när han ringer upp och berättar provsvaren och ser hur de gått de här veckorna, vi ska nämligen köra mjölkfritt i 14 dagar och se om de blir nån skillnad.
Så idag till kvällsmaten fick miranda ingen mjölk men de gick bra,hon säger att de är doktorn som bestämt det:) Duktig tjej:)
Sen efter de här två veckorna ska vi börja med mjölk igen och då får man en provokation eller vad han nu kallade det, om de är mjölk så blir symtomen värre igen då!


<3Hjärtat<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0