Dålig på att blogga..

Har inte hunnit uppdatera på ett tag, sist jag skrev så hade vi ju varit inne och tagit nya prover med Mirre. Provsvaren var ok, och vi fick en tid för viktkontroll och om Mirre blev sjuk igen innan kontrollen så skulle vi höra av oss, så i måndags blev hon varm och verkade väldigt hängig igen, ringde barnmott som bad oss avvakta till dagen efter och se om febern komma igen. Ingen feber men hon var absolut inte pigg, sov massa. Så hennes läkare tyckte att vi skulle komma in så hon fick se henne. Dä bestämdes de att proverna skulle tas om, för att se om de blivit nån förbättring. Så stackars M fick ta blodprov i armen igen, men denna gången jobbade Märtha så vi kunde ta provet på barnmott labb och de gick jättebra om man jämför med hur de gick nere på stora labb gången innan.
Så de blev ett lite längre besök än vi räknat med, hade räknat med stick i fingret och sen träffa läkaren och sen hem, men istället blev det, träffa läkaren, ta på emla-plåster, vänta en timme, ta proverna, vänta en timme på provsvaren och sen träffa läkaren igen.
Proverna var bra:) Så hon har iaf ingen infektion mer:)
Så nu hänger allt på viktkontrollen på måndag. Har hon inte gått upp så blir det remiss till sjukhuset i Örebro, där hon ska få göra en undersökning som heter svett-test.
Här kan ni kolla vad svett-test är:
http://epi.vgregion.se/sv/Dunder/Mottagningar/Klin-kem-lab/Undersokningar/Svett-test/
Men förhopningsvis blir de inte aktuellt!


M i väntrummet på medicin.

På onsdagen var de dags att bege sig till lasarettet igen, fast denna gången fick M stanna hemma fast de gällde henne, de var tid med dietisten. Fick berätta lite hur mycket och vad hon äter, hur de funkar med maten osv
Pratade om mjölkfria alternativ men de har jag ju redan koll på tyckte hon:)
Vikten däremot var ju inte bra, och att hon sjunkit på sin längdkurva tyckte hon heller inte var bra.
Så första steget blir att berika maten hon äter, ska försöka ha på olja eller flytande mjölkfritt margarin och erbjuda mellanmål ofta, så hon kanske äter lite åt gången men många gånger, har ju redan kört med det ett tag och hennes tandläkare var ju inte glad men vad ska man göra!
Fick en ny tid om ca 1 månad, beroende på hur de gått med vikten så ska vi gå vidare, finns pulver att få utskrivet att hälla på maten om oljan inte fungerar.
Så nu håller vi tummarna att vågen står på mer än 12 kg på måndag!!! Hon får äta vad hon vill i helgen, så de har blivit mycket bullar, godis och glass!!:)

Igår var vi på höstmarknad i karlskoga, Mirre köpte sig en klubba




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0